Yemek derdi

Ben evde olmama rağmen yemek yapmak değilde ne yapacagimi bulamamak çocukların herşeyi yememesi zoor geliyor suan makarna hasliyorum:D

İki gün üstüste ev halkı aynı yemeği yemek istemiyor yersem ben yiyorum yine
Siz yemeği fazla yapın kaynatın kavanoza koyup kapatın ve ters çevirin soğuyunca dolaba koyarsanız. (Yeni kapak olursa daha sağlıklı oluyor be kapak aldım attım kenara lazım oldukça kullanıyorum ) tabi bunu ev halkına söylemiyorsunuz, buz dolabın az gözüken yerinde dursun, bir hafta sonra taze yapmış gibi çıkarın. En azından bir hafta rahat edersiniz böyle. Yine arkadaşların söylediği gibi haftasonu oturun eşinizle köfte ve fellah köftesi yapın, kıyma kavurun bir yemeklik porsiyonlayıp atın dondurucuya. Benim eşimde sözde dondurucudan yemek yemez ama söylemeden önüne koyunca bayıla bayıla yiyor😆😆😆

Benim eşim sebze yemediği için zorlanıyorum . Aslında şöyle yapabilirsin mesela yeşil fasülye yaptın yarısını hemen dondurucuya at. Köfte yaptın bir kısmını at. Yemek yapmak istemediğin gün onu çıkar yesinler. Ben tavuk haşlayıp atarım çıkarınca beş dk çorba olur ya da hemen tavuk pilav olur. Çalışan kadının en büyük yardımcısı dondurucu

Mesela dolma içini fazlaca yapar onu da buzluğa atarım. Sonra biberleri temizleyip doldururum hemen. Diğer türlü iç hazırlamak çok zor geliyor.

Valla ben hafta da 2 gün kayınvalidemde 1 gün annemde yiyorum böylelikle geriye kalıyor 4 gün :D
1 günü de kahvaltılık çıkarıyorum.. kalan 3 günde de aynı yemeği yiyoruz.. ana yemek olarak.. yaparsam yanına bir çorba ya da bir salata yapıyorum o kadar.

Her akşam yemek yapmak çok sıkıcı geliyor bana ve 2 yılı geçti evleneli annelerimiz bu yemek derdini nasıl çözmüşler işten gelip her akşam yemek hazırlamak bir tek bana mı zahmetli geliyor
Valla bi ben yapıyorum bi eşim bi dışarıdan alıyoruz bir gün balık derken hafta bitiyor.
Hele çocuktan sonra yemek olayı tamamen bitti ben de.
Haftada 3 gün anca yemek yapiyirum.
Geri kalan günler eşim yapıyor ya da alıyor.

Çeşit çeşit yapardım yok mezesi yok çorbası .
Alıştırmayın millet kızartma makarna halledip geçiyor .
Kızartma makarnayı yemekten saymıyor benimkiler.
Tek çeşit yapın geçin .

haftasonu rahat zamanda dolapta/buzlukta bekleyebilecek yemekler hazırlayın. haftaiçi eve gelince sadece pişirmesi kalsın.

ben yemek yapmaktan keyif alırım..benim yorgunluğumu alır terapi gibi ...bu biraz mutfaktan keyif almakla alakalı sanırım... çalışıyorum 15 aylık küçük kızım var akşamları hergün taze çorbasını yaparım.bir gün önceden hazırlarım yemeğimi..ana yemeğin yanına ya çorba yada makarna-pilav yaparım günlük..haftasonları bakilyat haşlar buzluğa atarım.köfte hazırlar dolaba atarım.buzluğumda kurtarıcı böreğim sebzem olur.buzluk çalışan kadınlar için müthiş kurtarıcı...en büyük şansım eşim yemek seçmez oğlumda sadece belirli şeyleri yemez..tıkandığım vakit ailece bir menemen yapar kahvaltı yaparız akşam kahvaltılarına bayılırlar...

kafanda yapacağın yemeği planla.eve gıdınce hemen yaparsın.

Yarının yemeği ocakta pişerken bu konuya denk geldim.
Ben ne pişireceğim diye düşünmem,
yapmaya da üşenmem.
Karı-koca yemek seçmeyiz oğlana da ayarlıyoruz bir şeyler.

Pazar günü öğleden sonra hafta içine hazırlık yaparım,kıymayı kavurur,et sotemi pişirir, dondururum.
İki çeşit zeytinyağlı yemek,
bir tencere çorba pişiririm.
Bir de kek çırparım.
Ya da sütlaç yaparım,dönüşümlü.
Pazartesi,Salı yemeğimiz hazır olduğu için sofrayı topladıktan sonra diğer günlere hazırlık yaparım.
Eşim de yardım eder sağolsun.
Şimdi ocakta zeytinyağlı dolma var mesela.
Bugün kalan çorba ve barbunya ile yarın bize yeter.
Nohutu ıslattım,etim dolapta hazır.
Yarın eşim erken geliyor o düdüklüde pişirir.
Çarşamba akşamı yanına pilav ve turşuyla akşamı kurtarırız.
20 küsur yıldır düzenimiz böyle,genelde de evde yeriz.

Ben de yemek yapmayı hiç sevmiyorum, sevmediğim için de tatsız tuzsuz oluyor zaten. Neyse ki eşim aşırı becerikli yemek konusunda. Adamın elinin lezzeti var. O yapıyor genelde, ben de aşçı yamaklığı yapıyorum.

Valla annem ne yemek yapacağını bulamasın da ''Anne ya kahvaltı mı etsek,pişi de yaparım'' desem diye can atıyorum. Kahvaltı candır:D İki aksam yemek bi aksam kahvaltı şeklinde düzen bizde :D

Ben 7 senelik evliyim hiç sevmıyorum yemek yapmayı evde oldugum halde bide o konuda becerikli değilim:) Allahtan eşim ses etmıyor o ekmek peynırde yer sorun degıl bu konuda şanslıyım. Durumunuz iyiyse dışardan bi yemek firmasıyla anlaşın haftanın 3 gunu onlar getirsin gerisinş siz yapın
Bir ben boyleyim saniyordum

Yok yok eminim çok kişi vardır. Ne yapalım içimizden gelmiyor zorla mı yaptırıcaklar. 3 5 çeşit yemek bilirim o kadar ama hamur işini pastayı poğaçayı yapmayı severim 😀

Konu eski ama ben de yazayım.A101 de hazır nohut,fasülye vs.. oluyor. Yanina hazir corba yaparsiniz bir gün pilav ertesi gün ayran yaparsiniz.Haftada 1 gün disaridan 1 gün menemen,kızartma , 1 günde noddle,1 günde fırına atmalık lahmacun,pizza vs...
Benim annem biraz takintili babam da anlayissiz evde her gün annem calistigi günlerde bile en az 3 çeşit yemek olurdu. 2 si ana yemek biri corba biri pilav biri ayran,tatlıyı meyveai vs.. saymıyorum.2 Günlük yemek yediğimiz çok çok azdır.Ben asla onun gibi uğraşamam.

Back
X