Yemek derdi

Ben de çalışıyorum ve haftada 2 gün anca yemek yapıyorum. 1 er gün annelerde kaldı 5 gün. 1 gün aperatif kaldı 4 gün min 1 gün dışarı kaldı 3 gün. 1 gün şinitzel nugget falan diğer 2 güne de allah ne nasip ederse 😂 bazen de komşu getiriyor işten gelmeye değme keyfime :)))

Ben çalışmıyorum 2 küçük çocuğum var.
Birinin yediğini öbürü yemiyor, ortak yemekler makarna ve pilav.
Her gün 4 çeşit yapıyorum ayağıma yapışan çocukla bana bile gına geldi ki hayalim ev yemekleri restoranı açmaktı:)
En sevdiğim şeydir yemek yapmak, artık bunaldım.

Siz kendinize haftalık menüler belirleyin mesela kahvaltı akşamı, eve gelirken fırından ekmek hamuru alıp 10 dk da pişi yapabilirsiniz.
Köfte akşamız, buzluktan hop tavada ve patates.
Sulu yemek yine buzluktan nohut falan.
Makarna pilav ve çorbayı çok yapın, ertesi güne kalsın ana yemek değişsin sadece.
Yemeyen de aç kalsın çocuk varsa ve küçük değilse:))

makarnanın eziyete döndüğü tek ev bizim ki sanırım. bir paket makarna haşlanıp 4 ayrı şekilde hazırlanıyor. hiç sevmiyorum makarna pişirmeyi😀

makarnanın eziyete döndüğü tek ev bizim ki sanırım. bir paket makarna haşlanıp 4 ayrı şekilde hazırlanıyor. hiç sevmiyorum makarna pişirmeyi😀
Salçalı, sebzeli, tereyağlı.
Seçeneklerim bu kadar ve onu bile yedirirken yalvarıyorum ben resmen.
1 sene yoğurt çorbası içtik küçük oğlanın tek içtiği olduğu ve bize başka yapmaya halim olmadığından😂
Şöyle adam akıllı bir yemek yapsam yiyen yok, kocam 15 kilo aldı, bebeler yemiyor diye o yiyiyor.
Resmen evde koca besliyorum, bıktım!

Her akşam yemek hazırlamayarak. Bazen aperatif yiyerek. Ne bileyim her gün her gün de farklı yemeklerle mükellef sofra kurulmaz, gereksiz.
Aynen hele ınstagramda o sankı padısah sofraları herseyden bolca ve cesit cesıt. Konu sahıbı hakıkaten anneler acıl bırı gelecdk olsa bile 1 saatte 2 cesıt yemek cıkarabılıuor ne ara dusunup ne ara sofraya koyuyolar anlamıyorum. artık tecrubelerı dolayısıyla dıyorm ama bız o asamaya gelene kadr😥🤷‍♀️ sende calısıyorsan esınde farkınd zaten durumun ona gors aperatif seyler hazırlayın tabı erkek mılletı pek begenmez ler ama evde oldugunux gunler ozene bezene yaparsınız oyle telafı edersınz artık.

Ya ben napım esım asla dunden kalan yemefı yemez.sebze, süt urunleri yogurt ve yogurtla ılgılı yemekler, hele makarna asla yemez bunları. Neymıs asla doymıyormus makarnayla. Doyurucu bır yemek degılmıs. Sebze yaparsam patates sulusu vs yaparım ama illa sebze yemeklerınn ıcınde et olacak. Tavuk et tek mıdesıne gıren 2 sy evdede öecburen hergun tavuk yada et pıser. Ben hamıleym tıksındım et kokusundan tabuk kokusundan artık yapmaym dıyorm. Bu sefef bakarım bana mutfaha yardıma gelmıs ıste su yemehı ben yapım der bende sevınırım yardım edıyor dıye meger onu kendı ıstedıgı gıbı etlı yapacak ya ondan atılıyormus mutfaga. Ben zaten hatalıyım hatay yemeklefı yapayım dıyorm bızım odalafın yemeklerını pek begenmıyor e bende kendı yoresınun yemdklerını pek bılmıyorum oyle olnca hep aunı seyler pısıyor mutfakta. Herseyı yemedıgı ıcınde 3 gun onceden dusunuyorum yemeklerı. Yatakda bıle o ıs oluyor ya arkasından sorar hele bır gıt dus al ısı bıter bıtmez ee askım sabah kahvaltıya ney ney koyucan anlatsana sakamı yapıyon derm 🙄 ya hadı canım menemen ıstıyor sabah kahvatlıda yap tamam mı bıde yanına sunu yap bıde bunu yap bumlar olsa yeter dıye gecedsn sıparısını verır.aksam ısteykenn ısı gucu bırakır bana mesaj atar yemek ne dusundun dıye seveneklerı sunarım yok ya falannder gıder ınstadan yemsk fıkırlerı bakar ordan soyler sunu yap dıye 🤣🤣🤣 böyle sacma secıcı bır esım var. Bıde kendımı calıssam dusunemıyorm cıddı anlamda mutfaga gırmeye zorsunuyorum.

Konuda cok guzel😊 en azından baskalarından bızde fıkıf almıs oluyoruz

Bende bazen sıkılıyorum canım yemek istemeyince yapmak da istemiyor. Eşim vardiyalı çalışıyor zaten haftanın iki günü yapmama gerek olmuyor, diğer günler de 2 günlük yemek yapıyorum bir gün boşluk oluyor. Eşim de şikayet etmediği için rahat oluyor çoluk çocuk yok zaten her gün yemek hazırlamaya değmiyor o yüzden :)

Hergün mükellef sofralar kurulan evler mi var ki 😅
Var canım var :) benim gibi işsizlikten kendini mutfağa atanlar var. Ama alıştırınca o gün işim olsa bile yine aybı sofrayı bekliyor. Geçen hazır mantı ile geçiştirdim diye bin ton laf söyledi. Bende hepten saldım aç kalsın da aklı başına gelsin diye 😂

Ben calismiyorum ama ben de her gun yemek yapmiyorum. Disardan ev yemegi yapan yerlerden guvendigim sekilde siparis ediyoruz bazen, bazen de disarda yiyoruz. Yemek yaptigim zaman da 2 gunluk yapiyorum cogu zaman, ayni yemegi 2. Gun yememek neymiş. 😊
Annelerimiz nasil cozuyordu bilemiyorum benim annem calisiyordu ve o da işten gelip her gune ayri yemekler filan yapmiyordu.

İşten gelmiş insana "ayni yemegi 2. Gun yemem" demeye insan utanir biraz.

Iki gün aynı yemeği yemeyen buyursun kendi yapsın.

Yaptığınız yemeği fazla yapın. Sıcak sıcak kavanoza konserve gibi doldurun, ya da soğutup buzluğa atın.

Bir sonraki haftanın menüsü olsun ikinci kere.
Yanına bir pilav tamamdır.

Köfte kurtaricidir . Fırında köfte, İzmir köfte, kaşarlı köfte , patates köfte :) her hafta biri.

Bir gün de kahvaltılık ; menemen , kızartma.v.s

Bu döngü hiç bitmiyor evet ama en azından işinizi kolaylaştıracak şekilde çözüm oluyor bunlar.

Işim anadolu yakasında . Anadolu yakasında otururken akşam 7 'de evde oluyorum 2 çeşit yemek yapardım .
Çorba ve sebze yemeği .
Corba bitip ana yemek kalinca haftada 1 -2 gün yemeklerin yanına pilav makarna yapardim .
Birde 2 günlük yapardım.
Şimdi aslaa..
Avrupa yakasına taşındık her gün trafik ..
Eve 8:45 en geç 9 'da varıyorum yapamıyorum .
Kaynanamda , Annemde yiyoruz.
Erken geldiğim olursa o zaman ertesi gün için yemek yapıyorum geceden o zaman 2 gün yiyoruz kendi evimizde .
Mesela dün eve geç vardım kaynanam bize çorba dolma bırakmış 😄
Yemekten sonra da bugün için dün akşam nohut pişirdim .
Eşim ben eve varmadan pilav salata yapacak mesela . .. birde pazar akşamı hazırlıyorum pazartesi salı yiyoruz . Çarşambadan itibaren Allah kerim diyoruz 😂
Öyle böyle ayarlıyoruz biseyler .
Tek değilsin . Bende yaşıyorum sıkıntı . Çalışan kadınlar için çok zor hele yemek seçen eş ve çocuk varsa 🤦🏻‍♀️ .. Allah kolaylık versin hepimize.

o butun kadinlarin derdi hele cocuk varsa daha zor.bizim evde herkes farkli yiyor kizim belirli yemekleri yiyor.bende bi gun guzel yemek yapiyorum bi gun normal bi yemek

İki gün üstüste ev halkı aynı yemeği yemek istemiyor yersem ben yiyorum yine
Valla çalışan bir insanım yemeğimi yapar koyarım 2 değil yeri geliyor 3 gün aynı yemeği yiyoruz az az ısıtarak isteyen yer istemeyen kalkıp kendi hazırlar, eşim itiraz etmeden yer Allahtan yemek takıntısı yoktur.

Pazar günü 2 gülük yemek yapıp atıyorum dolaba.
2 gün eşim yapıyor
1 gün dışarıdan yiyoruz
Hafta sonu ya dışarıdan ya beraber yapıyoruz.
Bende ne pişirsem derdindeyim hep. Hele bir de kış geliyor pek sevmiyoruz kış sebzelerini :bicak:

İkinci gün ayni yemeği yemeyene, yemek seçene ,her seferinde "özel" yemek yaparsaniz elbette bunalirsiniz.Yemek seçen de bu tutumunu asla değiştirmez.
Özellikle kadinin çalıştığı durumlarda ne demek yemek beğenmemek.Birakin beğenmeyen yemesin,bir kaç gün aç kalsin.Hiç aciyamayacağim,çünkü tamamen kendi tercihi önüne konan yemeği yememesi.
Bir de siz haril haril yemek yaparken eşiniz ne yapiyor ? Esiniz de yemek yapabilir pekala,elinden ne kadari geliyorsa artik.Çorba,makarna,köfte,menemen vs...ortalama zekaya sahip her insan yapabilir bunlari.

annemden örnek vereyim. biraz şımarık büyüdük sanırım çok yemek seçiyorduk ben,ablam,babam... annem bir fırtına kopardı evde ne yaparsam o yenecek beğenmeyen kendi yapsın dedi. hepimiz o günden sonra ne yapıldıysa yedik. hatta yemek yapmıyorum herkes kendi başının çaresine baksın da diyor :D bu sayede babam da mutfağa geçti ben de :D

Eşim yemek seçmez o da yemek yapar iki günlük yemek olayını bir türlü başaramadık açıkçası yemek iki günlük ben yemem demez tabiki bakar yemek yoksa hazırlar o da ancak o da yapsa bende yapsam sonuçta o mutfağa her gün giriliyor ve yemek yapılıyor zaten eşimle ben çalıştığımız için işte sen iş yap falan demem yada yardım et zaten ikimiz kendimi o bilinçteyiz bana yardım etmiyor kendisinin de evi o da benim kadar emek veriyor benim sorunum eşimin yemek yapmadan ben bunu istemem demesi değil sadece hergün yemek pişiyor mutfak kirleniyor siz nasıl yapıyorsunuz bir tek bana mı zahmetli geliyor

Oyyyy başım alıp nerelere gidem.Yemek olayı bela resmen başıma.
3 çeşitten azını kabul etmeyen,aparatif şeyleri asla kabul etmeyen,mantıyı ana yemekten sonra atıştırmalık olarak gören bir eşim ve “annneeeğğğğğ bo akşom ne yoyoroz” diyen iki tane besili yavrum var.

Şimdiden sterese girdim.Yarın ne pişirsem acaba:KK14:
Ahahhahaa kendimi okudum 😂😂

Back
X