Taze balık al, mümkünse temizlet. Kilitli poşete koyup, buzluğa koy. İşten gelince çıkar sudan geçir koy bir kenara o çözülene kadar fırını aç ısınsın patates, limon, domates ve soğan doğra sosunu hazırla. Tepsiye yağlı kağıt ser, balığı diz diğer malzemeleri diz gelişi güzel sosu üzerine gezdir fırına ver.
Dün saat beşten sonra kızımı servisten aldım. Atladık arabaya doğru markete. Patlıcan, kıyma ve soğanım bitmişti soğan aldım geldim. Saat 5.28 hemen kettle su koydum, pirinci ölçüp iki defa yıkayıp bir kaba aldım ve üzerine soğuk su ile kaynayan suyu ekleyerek ılık suda beklettim. Fırını açtım ısınırken tavaya az yağ koydum, soğanı sarımsağı rendeledim (eşim yemekte soğan görünce yiyemiyor) kızgın yağa koydum. O kavrulana kadar biberi temizleyip doğradım üzerine ekledim, biber de kavrulana dek domatesi soydum doğradım harmanladım. Üzerine kıymayı da üzerine ekleyip, baharatını tuzunu ayarladım. O pişerken, patlıcanı yıkayıp soydum kızarttım. Onlar kızarırken tepsiye yağlı kağıt serdim, salçalı sosunu hazırladım ve kızarınca hemen tepsiye alıp içlerini doldurdum falan doğru fırına. Sonra pilava giriştim. Saat 6.10 bebeği aldım mama sandalyesinden emzirdim. Karnı yarığın pilavın pişmesi falan derken saat oldu 6.45. Çok mu hamaratım? Hayır çok tembelimdir. Yemin ederim karnıyarığı pek sevmem ama üç tane yedim. Özene bözene yaptıklarımdan daha güzel olmuştu. Normalde patlıcanı tuzlu suda bekletirim ama birden esti öyle yaptım. Normalde biber dolması için iç harç hazırlamıştım yanına çorba salata bir şeyler yapacaktım. Nereden aklıma geldiyse karnıyarık yaptım. Ablam çok pratik yemek yapar. Bir saatte çeşit çeşit yemek hazırlar çok lezzetli de olur. Yahu nasıl yapıyor derdim hep. Meğer işin sırrı yemek üzerinde çok kafa yormamaktaymış. Ayrıca chicken mexicano veya benim eskiden menüsünü çok sevdiğim bir restoran vardı, reklam olmasın adını vermeyeyim tavuk menülerini yapabilirsin. Makarnası, tavuğu salatası en fazla bir saatini alır.