• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek derdi

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
kadınlar gününüz kutlu olsuuun..

ben çalışıyorum sabah 7 de çıkıp eve akşam 7 de giriyorum. yediğimiz yemekler sıktı iyice. makarna, kahvaltı, patates salatası, bulgur pilavı, patlıcan domates salatası.. vallaha geçenler de ağlayacaktım yeter artık bunları yemek istemiyorum diye..

siz neler yapıyorsunuz yemekler de ? hangi yemekler buzluğa atılıyor? bana bir yardım edin hayrınıza

Yufkadan börek yapabilirsin akşamdan nohut fasulye yi ıslat eve gelince yirmi dakika da hazır düdüklü de soğanlarını doğranmış koy tapper da durur haftada iki kez tazeleyebilirsin köfte yapıp koyarsın

Eve girişim 6 civarı benim de. Size benzerim yani. Bir de iki yaşında kızım var. Baklagil haşlayıp porsiyonlayıp dondurucuya kaldırdım. Akşamdan yapıyorum ertesine gün yiyoruz. Eh haliyle sulu yemek olunca da iki gün gidiyor yaklaşık. Yine dondurucuya köfte koyuyorum. Bazen kızartma bazen izmir köfte gibi sulu yemek. Bazen de ekşili köfte yapmak için minik toplar halinde koyuyorum. Düdüklü tencere elim ayağım. Sizin de öyle olsun. Oldukça kolaylaştırıyor.

nohut, fasulye barbunya bunları haslayıp koyun sabah çıkarırsınız aksam yarım saate hazır olur. börek sarıp buzluğa koyun.kıymayı soğanla kavurup buzluğa koyarsanız çorba ve yemeklere koyabilirsiniz.yine soganı doğrayıp kavanoza koyun buzdolabında 2-3gün saklarsınız her aksam soğan doğramamış olursunuz. çorba sulu yemekleri tek gün yetecek kadar değil de 2 günlük yapın yani pazar 3 çeşit yapsanız pazartesi de onlar yenir.

Biz buzluğa/dondurucuya her şeyi atıyoruz. Çorba da atarım, yemek de. Sadece pirinç pilavı ve makarna falan bir garip çıkıyor. Onun dışında neredeyse her şeyi atıyorum ben. Yemek olarak da taze fasülye, kabak, ıspanak falan çabuk pişiyor. Mücver yapıyoruz bazen (kabak, havuç, patates), bazen beyaz lahana ve havuçla soslu yemek yapıyoruz, bunlar da çabuk oluyor. Mücveri ve köfteyi hazır bir şekilde buzluğa atıyorum (ara katlara buzdolabı poşeti koyuyorum mutlaka), rahat oluyor.
Uzun sürede pişen yemekleri ise bir önceki günden yapmak gerekiyor mutlaka. Bir gün önceden yemek yapınca baya pratik ve rahat oluyor.

Canım bir haftasonu otur, soğanlarını ince ince doğra buzdolabı poşetine koy at buzluğa. Sarımsakları da soy küçük bir kavanozda buzdolabına kaldır. Biberini doğra, domatesini rendele yine buzluğa koy. Dolmalık biberin içini boşalt koy buzluğa. Et kavur yine at buzluğa. Nohutları suda beklet, haşla yine dondurucuya. Benim için etli nohut, pilav ve çorba yapmak bir saat. Köfte yoğurması, şekil vermesi yarım saat. Köfteyi de yapıyorum, saklama kabına diziyor her kat arasına yağlı kağıt koyuyor ve buzluğa atıyorum. Aldığım zaman çoğu şeyi bol bol alıyorum. Mesela pırasa yemeğini çok severim ben. Pırasayı, havucu, patatesi doğrayıp ayrı ayrı kilitli poşetlere koyuyorum ve buzluğa kaldırıyorum. Karnabaharı da sebzelikte bütün bekletmem. İki tane alır, böler dondurucuya koyarım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Tatil gününüzde karnıyarık için biraz kıyma kavurun. Patlıcanlarını kızartın,atın buzluga. Sabahtan çıkarırsınız çözülür. Eve gelince de üstüne bi domates, biber dilimleyip fırına atarsınız. O arada bi pilav bi cacık, 15 dakikada hazır.
Fellah köfte yapıp buzluga atabilirsiniz. Yanına bi çorba yaparsınız,tamamdır.
Tüm tavuk fırın poşetinde muhteşem oluyor. Zahmetsiz ama aşırı lezzetli. Yanına yine pilav+salata.2 kişiyseniz 2 gün rahat yersiniz.
Ben geceden sodalı börek yapıyorum. Ertesi gün akşam pişiriyorum. Su
böreği gibi oluyor aynı. İşten gelince onu fırına atarsınız birde çorba veya çay yaparsınız. Hem kolay hem lezzetli. Çalışan olunca kolaya kaçmak şart malesef..

Çalışan bir bayan olarak sizi çok iyi anlıyorum
Vallahi bir hafta sonumu derin dondurucuyu doldurarak geçiriyorum zorlanmayım diye 2 hafta felan rahat oluyorum
yoğurt çorbası için küçük küçük köfte yuvarlayıp buz dolabı poşetine koyup atıyorum nohutta haşlıyorum yoğurt çorbasına köfte nohut koyuyorum tere yağı falan ana yemek gibi oluyor.
sarma sarıyorum böyle baya bir sarıyorum onuda buz dolabı poşetine dizip 3 yemeklik falan ayırıyorum çıkarıp dondurucudan çözüldümü tencereye dizip pişiriyorum, fasulye haşlayıp koyuyorum kuru fasulye yapıyorum,
lahmacun içi hazırlıyorum burda fırınlarda yaptırabiliyoruz fazladan yaptırıyorum donduruyorum eve gelince ısıtıyorum çorba salata beş dk oluyor.sıgara böreği sarıyorum atıyorum dondurucu ya sonra onları çıkarıp yapıyorum.yazında domates annem baya bi kavanoz püre yapmış yollamıştı onları makarnaya sos yapıyorum.
taze fasulye atmıştım yazdan haşlayıp onlara dometes sosuyla pişirip pilav yapıyorum
ayy kadın olmak cok zor
ben hep şey derim 2 evin işini yapayım ama yemek yapmayım düşünmeyim diye

Bende yukarıdaki yorumlara istinaden şunu ilave etmek isterim.
Hafta sonu yapıp hafta içine sadece ısıtması kalır. Ana hatlarıyla hazır tutarak eve gelince sadece pişirme süresi ister yemeklerim. Alıp haşlamak, temizlemek, buzluğa atıp sonradan hazırlamak daha kolay.

Ben bide haftalık liste yapıyorum ona göre yemekleri ayarlayıp eve gidince direkt hazırlıyorum, tavsiye ederim.

Taze balık al, mümkünse temizlet. Kilitli poşete koyup, buzluğa koy. İşten gelince çıkar sudan geçir koy bir kenara o çözülene kadar fırını aç ısınsın patates, limon, domates ve soğan doğra sosunu hazırla. Tepsiye yağlı kağıt ser, balığı diz diğer malzemeleri diz gelişi güzel sosu üzerine gezdir fırına ver.

Dün saat beşten sonra kızımı servisten aldım. Atladık arabaya doğru markete. Patlıcan, kıyma ve soğanım bitmişti soğan aldım geldim. Saat 5.28 hemen kettle su koydum, pirinci ölçüp iki defa yıkayıp bir kaba aldım ve üzerine soğuk su ile kaynayan suyu ekleyerek ılık suda beklettim. Fırını açtım ısınırken tavaya az yağ koydum, soğanı sarımsağı rendeledim (eşim yemekte soğan görünce yiyemiyor) kızgın yağa koydum. O kavrulana kadar biberi temizleyip doğradım üzerine ekledim, biber de kavrulana dek domatesi soydum doğradım harmanladım. Üzerine kıymayı da üzerine ekleyip, baharatını tuzunu ayarladım. O pişerken, patlıcanı yıkayıp soydum kızarttım. Onlar kızarırken tepsiye yağlı kağıt serdim, salçalı sosunu hazırladım ve kızarınca hemen tepsiye alıp içlerini doldurdum falan doğru fırına. Sonra pilava giriştim. Saat 6.10 bebeği aldım mama sandalyesinden emzirdim. Karnı yarığın pilavın pişmesi falan derken saat oldu 6.45. Çok mu hamaratım? Hayır çok tembelimdir. Yemin ederim karnıyarığı pek sevmem ama üç tane yedim. Özene bözene yaptıklarımdan daha güzel olmuştu. Normalde patlıcanı tuzlu suda bekletirim ama birden esti öyle yaptım. Normalde biber dolması için iç harç hazırlamıştım yanına çorba salata bir şeyler yapacaktım. Nereden aklıma geldiyse karnıyarık yaptım. Ablam çok pratik yemek yapar. Bir saatte çeşit çeşit yemek hazırlar çok lezzetli de olur. Yahu nasıl yapıyor derdim hep. Meğer işin sırrı yemek üzerinde çok kafa yormamaktaymış. Ayrıca chicken mexicano veya benim eskiden menüsünü çok sevdiğim bir restoran vardı, reklam olmasın adını vermeyeyim tavuk menülerini yapabilirsin. Makarnası, tavuğu salatası en fazla bir saatini alır.

elleriniz dert görmesin hanımlar :) dediklerinizin hepsini tek tek uygulayacağım. evet bende çok tembelim 1 hafta ev temizlemeyip pazar günü yapıyorum. şimdi çocuk yok böyle sallıyorum 2 gün sonra çocuğum olsa ne yaparım bilmiyorum .

balıkta çok iyi fikir aslında yarım saatte halledilir..

fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim :)

çok uğraştırıcı yemeklerde bir gün önceden yapabilirsiniz diğer günün yemeğini.
diğer yemekleri arkadaşlar anlatmış buzluğa koyma işini, pratik güzel öneriler var uygulayabilirsiniz. :)

zeytinyağlı yemekler 3 gün götürür baklagiller iki gün yenir
buzluğa baklagil haşla,et tavuk köfte ,sigara böreği,mantı,sarma,içli köfte,közlenmiş patlıcan,biber,domates rendesi,soğan doğra paketleyip atabilirsin

Tabi ki evde iki kişi çalışarak her şeyi daha kolay halledersiniz. Bu şekilde değil. Böyle yine siz yapıyorsunuz yöne siz yapıyorsunuz.

elleriniz dert görmesin hanımlar :) dediklerinizin hepsini tek tek uygulayacağım. evet bende çok tembelim 1 hafta ev temizlemeyip pazar günü yapıyorum. şimdi çocuk yok böyle sallıyorum 2 gün sonra çocuğum olsa ne yaparım bilmiyorum .

balıkta çok iyi fikir aslında yarım saatte halledilir..

fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim :)
Hayatım yemek derdi, hepimizin ömrünü yedi.

Yemek yapmak bana hiç zor gelmiyor.
Ne 'ne pişireyim diye düşünüyorum ne de pişirip kotarmakta zorlanıyorum'
Hafta sonundan ön hazırlığı yapıp,iki üç çeşit yemek de yapınca,hafta içi ekleme yapmak kolay oluyor.
Planlı,programlı olunca,eş de yardımcıysa,
karın doyurmak mesele değil.

Back
X