yemek derdi

Sebze yemeklerinin sırrı sebzeyi kendi suyunda pisireceksin+ gerekiyorsa doğru baharat bence. Bunlar yoksa çoğu ev kadının yemeği aynı sizin ki gibi yenilebilir kıvamda, öyle ay olsa da yeseklik bi durum yok.
Off olsa da yesek denilen şeyler, genelde daha zahmetli. Mantı, sarma gibi.
Bir de usengec şefin tariflerine mutlaka bak. Tam acemilere göre her adımı resimli yapıyor. Ben dolmayi ondan öğrendim, enfes oldu. ;)
 
not: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)

hanımlar herkese merhaba,

daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.

normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.

yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.

sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden. :KK42:

kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.

veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım @Milana22 ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim. :KK53: ama benim çorba mama oldu bir kere.

işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.

birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden. :KK50:
Bosverin oylesi daha iyi. Ciddiyim bak.Benim elim cok iyidir hicbirseye olcu kullanmam. Hem yemek hem hamur islerinde. Eskiden begenilmesi cok hosuma giderdi. Amaa simdi, biktim vallahi. Herkes arar en yakinim en uzagim sen sunu guzel yaparsin yapsanda yesek. Bitmiyor birine yapinca digerine de yapmak lazim. Bazen cok yorucu oluyor. Artik bu durum uzerime okadar yapismis ki sanki vazifemmis gibi davraniliyor. Bir toplanti, bir cay saati durumu olsa hepsi benim ustumde.he diyceksiniz ki yapma isteyenler sevdigim insanlar kiramiyorum da. Iste bende durumlar boyle pek yardimci olamadim ama.
 
Sebze yemeklerinin sırrı sebzeyi kendi suyunda pisireceksin+ gerekiyorsa doğru baharat bence. Bunlar yoksa çoğu ev kadının yemeği aynı sizin ki gibi yenilebilir kıvamda, öyle ay olsa da yeseklik bi durum yok.
Off olsa da yesek denilen şeyler, genelde daha zahmetli. Mantı, sarma gibi.
Bir de usengec şefin tariflerine mutlaka bak. Tam acemilere göre her adımı resimli yapıyor. Ben dolmayi ondan öğrendim, enfes oldu. :KK66:

sevgilimin annesi bir gün bir patlıcan yemeği yapmış ben tesadüfen gittim onlara yahu patlıcan harbi rüyama girdi o kadar güzeldi ki. kendi yörelerinin yemeğiymiş. ama size anlatamam hala yazdıkça ağzım sulanıyor öyle bir yemekti. tarifi aldım yaptım haydaaa bırak tadını görüntüsü bile bir değişik :D bir çatal aldık hadi çöpe.

sarma kanayan yaram bu arada, burda yaprak bulduk ama lübnan tarzıymış hiç girişmedim o işe. ama resmen bazen aklıma geldikçe açıp internetten fotoğraflarına bakıyorum :D

öneriyi not aldım, en kısa sürede ordan da yararlanırım nefis yemek tarifleri çöpe :D
 
Yazan oldu mu bilmiyorum, yorumlara bakmadım.

İçine sevgini kat :)

Çok ciddiyim. Sevgiyle yapılan yemekler daha da güzel oluyor. Gönülsüz yapılan çocuk ya kör olur ya topal hesabı, gönülsüz yemek de tatsız tuzsuz oluyor. Yoksa atla deve değil yani, yapa yapa öğrenirsin :)
 
Herkes başta böyle değildir yani benim elimin lezzeti hep vardı.bu da yetenekle ilgili değil severek yapmakla ilgili bence.bir de damak tadıma güveniyorum.hangi yemeği yaparsam yapayım tarife tam uymam kendi sevdiğim baharat sebze vs de katarım içine.genelde insanlar da beğenir bu yaptığımı.
 
şu tarifi alabilir miyim mümkünse :oops:

hepiniz harikasınız yahu ne pratik kadınlarsınız :KK200:
Tost makinesini açın ısınsın.
Güzelce yıkadığınız patlıcanları alacalı soyun.
Çizgili pijama gibi olacak patlıcan.
Bir şerit siyah kabuk,bir şerit beyaz içi görünecek.
Ben kışın patlıcan almam,mevsiminde yetişmeyen hiç bir sebze ve meyveyi tüketmiyoruz.
Yaz patlıcanı da zaten acı olmaz.
O nedenle tuzlu suya koymuyorum bu tarifte,
siz isterseniz koyun acısı çıksın.
Patlıcanları boylamasına büyüklüğüne göre 5-6 parçaya bölün.
Tahminen yarım santim eninde olacak dilimler.
Tost makinesine yerleştirip kapatın kapağını.
Patlıcanlar ızgara olup yumuşayacak.
Hafif kızarıp pişmeye yüz tutunca alın.
Bir kapta bildiğiniz köfte yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp biraz bastırın.
Köfteleri az yağda alt üst edip yarı pişirin.
Her bir yüzü orta ateşte 3 dk yeterli.
Köfteleri hiç kızartmadan da yapanlar var,
ben tercih etmiyorum.
İki patlıcan dilimini üst üste artı şeklinde koyun.
Ortasına köfteyi koyup patlıcanları birbirinin üzerine açılmayacak şekilde kapatın.
Üzerine birer parça biber ve domates koyup kürdanla hepsini tutturun ki açılıp dağılmasınlar.
Fırın tepsinize dizdiğiniz patlıcanların üzerine, biraz yağda domates püresi ve salça,tuz çevirip
su ekleyin.
Su kaynayınca bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
Seviye tepsinin yarısına ancak gelmeli.
Sonra doğru fırına.
180-190 derecede yaklaşık yarım saatte pişer,yine de kontrolü elden bırakmayın.
Afiyet olsun.
 
valla benim de gözüm kararsız elim lezzetsiz niye böyle oldum ki ben :KK70:

burada büyük patatesler biraz kart oluyor tatsız tuzsuz. baby patatesler var tatlı patates diye geçiyor. onlarla fırında tavuk yapayım dedim. çok saf oldu ya. halbuki orda yazdığı gibi de yapmıştım sosunu filan ama bildiğin böyle saf tatsız tavuk, tek tat patatesin hafif tatlı tadıydı. onu da üstüne bol bol pulbiber dökerek bir şekilde yedim. varsa 1 adet fırında tavuk tarifi alırım. :KK53:
Benim yaptığım birkaç çeşit var. Fırın poşetinde olanı yazayım ilk. Bir kaba istediğimiz parça tavuk baget, kanat, parça tavuk fark etmez. Ben 4 baget diyeyim hadi. Bir büyük patates 4 diş sarımsak bir tatlı kaşığı salça (çok az suda açılacak) damak zevkine göre baharat-ben kekik, kimyon, karabiber, pul biber atarim- iki tutam susam, tuz iki yemek kaşığı yağ güzelce karıştır fırın torbasına koy. Ağzını bağla 4-5 yerinden del kurdanla. Fırın derecesi burada değişiyor benimki eski tirt bir model maksimum ısıda 40 dk de zor pişiriyor seninki iyiyse ona göre bir derecede patates yumusayana kadar pişir. Torbayi bıçak yardımıyla kes üstünü aç. Kızarana kadar 10-15 dk kadar daha pişir. Kötü diyeni duymadım. Fırın yemeklerinde benim püf noktam yemeği yanmadan az evvel fırından almak.

Bir tarifin daha var. Burada patatesi D şeklinde ince ince kesip üzerine halka halka soğan küp küp domates sarımsaklarla karıştırıp baharatlanip tuzlanmis tavuğu üzerine dizmek. Salçalı yağlı su gezdirip fırına vermek. Basit ama etkili bir tarif. Patatesli bir şey yapıyorsan fırında patatesi önden tuzlayıp baharatlaman lazım. Sos döksen de o patatese yetmiyor. Bir de sebzeli tavuk sarma tarifim var o da müthiş
 
Yemek tatli borek pilav herseyi gzl yaptığimi soylerler .Çesit cesitte döşerim .
Bir düduklu edinin .Sebzeyi düduklude seviyorum ben .Istedigin kadar suyunu koy 5 dakikada pırasa yemegi tam kivaminda .
You tube da yemek videolarinın altindaki yorumlari oku ondan sonra yap .:KK50:
Yemek işi hep aynı sogani tencerenin kspağini kapatip kısıkta kavur ,sebzeyi ekle yine kavur yağin tadini ceksin .salça sonra su .Kapat dudukluyü yap geç.
Her yemek yapılabilir buna gore .Pısirme suresini ayarladiktan sonra :spor:
Tavugu da hep fırinda yiyoruz o kadar .
 
ay ne güzel yazmışsınız bunları da kaydettim çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. ❤

düdüklüde ben mercimek çorbası, nohut ve bazen et yapıyorum hızlı olsun istediğimde yani bir yemeğin içine koyacaksam. başka neleri kaç dk yapabilirim söyleyebilirseniz çok çok sevinirim
Tabii ki:)
Ben dediğim gibi birkaç aydır düdüklü tencereye takmış durumdayım. En basit yemeğin bile tadini artiriyor bence. Fotografta deneyerek tecrübe ettiğim süreler mevcut. Ayrica pasta börek konusunda da masmavi3mutfakta adlı youtube hesabını şiddetle tavsiye ederim.
IMG_20190213_225734~2.webp
 
Ha bir de özellikle Türk yemeklerinin sırrı, sabır.
Her aşamasında ayrı ayrı sabır göstermelisin. Diyelim pilav yapacaksın, pirinç bulgur fark etmez. Yağı kızıp pirinci koyup üstüne hemen suyu dökersen haşlama olur. Azıcık yağda pişsin pirinçler, bir tatlansın sonra su ekle. Sebze yemekleri de aynı şekilde, soğanı pişir, domatesi koy, üstüne sebzeyi at, suyu dök yaparsan o da sebzeli su gibi olur. Önce bi domatesler pişsin, sonra sebzeler yine biraz yağda pişsin arkasından su. Biraz da şeker, lezzeti arttırır sebze yemeklerinde.
 
not: benim yine çenem düşmüş uzun yazmışım okumak istemeyenler yorum yapmazsa tartışmayız. :)

hanımlar herkese merhaba,

daha önce de yemekle ilgili bir şeyler sormuştum size ama şimdiki derdim bambaşka. benim ne beter ne kötü bir elim varsa cidden el lezzeti denilen şey bende yok. her şeyi harfiyen tarife uygun yapıyorum ama yok olmuyor.

normalde evde yemek yemezdik ama ben tedavi gördüğüm için dışarıdan yememeye özen gösteriyorum. yemekleri genelde sevgilimle yapıyoruz.

yemekleri yapıyorum, yiyoruz da ama yani nasıl desem mutlu değiliz. biz yemek yemeyi inanılmaz severiz ama artık resmen akşam yemeklerini mecburiyetten yiyoruz. hani yaptığım yemeği yersin ama durduk yerde de canın istemez olsa da yesek demezsin o tarz bir yemek oluyor.

sevgilim hiçbir şeyi yemezlik etmez zaten geneli yenilebilir şeyler oluyor o da yiyor kalkıyor ama ben resmen sürünüyorum masada. "ben bunu yemesemmm, pizza söyleseekkk" diye kendi yemeğimi yemek istemiyorum resmen. anlatamıyorum ya cidden mutlu değilim yemeklerimden. :KK42:

kahvaltı için sevgilim annesinin yaptığı bir şey var ondan istedi. annesinden ben tarifini almıştım gayet de basit duruyordu aslında o uyanınca beraber yapacaktık ama ben kendimce sürpriz yapmak istedim. bence berbat oldu yani yumurta tadı geliyordu hep. sevgilim yumurta sevdiği için yedi ama ben sevmem o yüzden resmen üstüne kalıp kalıp peynir koyarak anca yedim. ama onun annesi yaptığında öyle değildi tadı yumurta değil sadece domates tadı geliyordu.

veya balkabağı çorbası mesela. annemden tarif almıştım onu yaptım. sonra cancağızım @Milana22 ile konuştuk ve ben onun içindeki patatesin suyu çekeceğini bilmiyorum, kremayı dökerken suyla inceltmem gerektiğini bilmiyorum, o söyleyince öğrendim. :KK53: ama benim çorba mama oldu bir kere.

işte böyle, her şeyi tarife göre yapıyorum, telefonuma nefis yemek tariflerini indirdim ordan yapıyorum ama yok hep bir şey eksik.

birincisi herkes mi en başta böyleydi yani pes etmeden yapmam mı lazım ama cidden artık kusucam normal bir çorba içmek istiyorum yani. ikincisi de eğer "ben herkesten farklı olarak şunu yaparım şu tarifte, güzel olur" dediğiniz bir şey varsa noolur söyleyin. teşekküüürler şimdiden. :KK50:

Ben de senin gibiyim.. Ustelik ben 3.5 yillik evliyim ve bebis de var. Mutfağa o kadar uzak büyüdüm ki.. Universiteyi bitirip atandigim zaman bekar evinde yasamaya baslayinca bulgur pilavi, tarhana corbasi pisirmeyi öğrendim. Iki sene bunlarin yanina tavuk balik patates falan kizartarak, hazır mantıyı haşlayarak ve cogunluk disarida yiyerek gecti.
Evlenecek olunca annem, kizim senin mutfak isi biraz zor dedi. Aman anne sen varsin, esim de cok iyi yemek yapiyor zaten dedim. Dogum yapana kadar, yemekleri esim pisirerek, annem yemek yapip bize göndererek veya aksam yemegine kapaği annemlere atarak gecti.
Kendim anne olunca yani daha yeni, pirinc pilavini falan ogrendim. Birkac corba.. Hala sulu yemek hic yapmıyorum. Bebise yogurt, labne peynir falan mayalıyorum o bile zafer gibi geliyor bana..
Konuyu takipteyim..
 
sevgilimin annesi bir gün bir patlıcan yemeği yapmış ben tesadüfen gittim onlara yahu patlıcan harbi rüyama girdi o kadar güzeldi ki. kendi yörelerinin yemeğiymiş. ama size anlatamam hala yazdıkça ağzım sulanıyor öyle bir yemekti. tarifi aldım yaptım haydaaa bırak tadını görüntüsü bile bir değişik :KK70: bir çatal aldık hadi çöpe.

sarma kanayan yaram bu arada, burda yaprak bulduk ama lübnan tarzıymış hiç girişmedim o işe. ama resmen bazen aklıma geldikçe açıp internetten fotoğraflarına bakıyorum :KK70:

öneriyi not aldım, en kısa sürede ordan da yararlanırım nefis yemek tarifleri çöpe :KK70:
Yaparsın inan...dolma, karniyarik gibi şeyler dene. Hem kolay, hem güzel olur.
Fırın yemekleri her zaman daha kolay.
Tencere yemekleri bi nebze daha zor. Çünkü o tarifi veren kadınlar yıllardır yapıyor bunları, tariflerde en elzem püf noktalarıni zaten bilinen detay gibi atlıyorlar. Şimdi tahmin ediyorum. Senin patlıcan önce kendi suyunda pismediyse, kattığını suyu emmistir. Sonra o yemeğe istediğin baharati , sebzeyi ekle. Patlican anca su tadı verecek, tatsız tuzsuz tipi kayık olacak . :D
Usengec şef gerçekten sana bana hitap ediyor. ;)
 
Tabii ki:)
Ben dediğim gibi birkaç aydır düdüklü tencereye takmış durumdayım. En basit yemeğin bile tadini artiriyor bence. Fotografta deneyerek tecrübe ettiğim süreler mevcut. Ayrica pasta börek konusunda da masmavi3mutfakta adlı youtube hesabını şiddetle tavsiye ederim. Eki Görüntüle 2235567
Pirasa ne olur 20 dakikada .Cok sık yaparim tam 5 dakika .
 
Tost makinesini açın ısınsın.
Güzelce yıkadığınız patlıcanları alacalı soyun.
Çizgili pijama gibi olacak patlıcan.
Bir şerit siyah kabuk,bir şerit beyaz içi görünecek.
Ben kışın patlıcan almam,mevsiminde yetişmeyen hiç bir sebze ve meyveyi tüketmiyoruz.
Yaz patlıcanı da zaten acı olmaz.
O nedenle tuzlu suya koymuyorum bu tarifte,
siz isterseniz koyun acısı çıksın.
Patlıcanları boylamasına büyüklüğüne göre 5-6 parçaya bölün.
Tahminen yarım santim eninde olacak dilimler.
Tost makinesine yerleştirip kapatın kapağını.
Patlıcanlar ızgara olup yumuşayacak.
Hafif kızarıp pişmeye yüz tutunca alın.
Bir kapta bildiğiniz köfte yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp biraz bastırın.
Köfteleri az yağda alt üst edip yarı pişirin.
Her bir yüzü orta ateşte 3 dk yeterli.
Köfteleri hiç kızartmadan da yapanlar var,
ben tercih etmiyorum.
İki patlıcan dilimini üst üste artı şeklinde koyun.
Ortasına köfteyi koyup patlıcanları birbirinin üzerine açılmayacak şekilde kapatın.
Üzerine birer parça biber ve domates koyup kürdanla hepsini tutturun ki açılıp dağılmasınlar.
Fırın tepsinize dizdiğiniz patlıcanların üzerine, biraz yağda domates püresi ve salça,tuz çevirip
su ekleyin.
Su kaynayınca bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
Seviye tepsinin yarısına ancak gelmeli.
Sonra doğru fırına.
180-190 derecede yaklaşık yarım saatte pişer,yine de kontrolü elden bırakmayın.
Afiyet olsun.

Benim yaptığım birkaç çeşit var. Fırın poşetinde olanı yazayım ilk. Bir kaba istediğimiz parça tavuk baget, kanat, parça tavuk fark etmez. Ben 4 baget diyeyim hadi. Bir büyük patates 4 diş sarımsak bir tatlı kaşığı salça (çok az suda açılacak) damak zevkine göre baharat-ben kekik, kimyon, karabiber, pul biber atarim- iki tutam susam, tuz iki yemek kaşığı yağ güzelce karıştır fırın torbasına koy. Ağzını bağla 4-5 yerinden del kurdanla. Fırın derecesi burada değişiyor benimki eski tirt bir model maksimum ısıda 40 dk de zor pişiriyor seninki iyiyse ona göre bir derecede patates yumusayana kadar pişir. Torbayi bıçak yardımıyla kes üstünü aç. Kızarana kadar 10-15 dk kadar daha pişir. Kötü diyeni duymadım. Fırın yemeklerinde benim püf noktam yemeği yanmadan az evvel fırından almak.

Bir tarifin daha var. Burada patatesi D şeklinde ince ince kesip üzerine halka halka soğan küp küp domates sarımsaklarla karıştırıp baharatlanip tuzlanmis tavuğu üzerine dizmek. Salçalı yağlı su gezdirip fırına vermek. Basit ama etkili bir tarif. Patatesli bir şey yapıyorsan fırında patatesi önden tuzlayıp baharatlaman lazım. Sos döksen de o patatese yetmiyor. Bir de sebzeli tavuk sarma tarifim var o da müthiş

zaman ayırıp yazmaya uğraştığınız için çok çok teşekkür ederimm❤

sizin de teknoloji ile ilgili bir sıkıntınız olursa bir mesaj uzağınızdayım :D
 
bence yemek yapmaya yeni başlarken daha basit ve sevdiğin şeyleri denemelisin. illa ugrasmali şeyler yapmana gerek yok. mesela sağlıkli beslenmeyi seviyorsan Buharda sebzeler yapabilirsin, tavuklu ya da sade salatalar. kolay makarna soslar ya da yalnızca basit ızgaralar. böyle böyle yaptıklarını dışarda yediğin şeylerden çok daha sağlıklı ve temiz olduğunu bilerek ve severek yerken daha bir hevesle yapacaksın yemekleri. ayrıca herkes yemek konusunda yetenekli olacak diye bir şey yok ki. senin de yetenekli olduğun başka şeyler vardır. illa yemek konusunda kendini gelirtirmek istiyorsan dediğim gibi yaparsan farkedeceksin ben öyle başlamıştım.
 
Back
X