• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeginizi konusturun !

AklinYolu1

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
32.409
95.793
598
Bilenler bilir (Allah im hep bunu yazmak istemistim simdiye kismet oldu) , yemek konusunda iddiali degilim.

Bana 15-20 adet uygulayabilecegim tarif gerek.

Besin degeri yuksek, zeytinyagli, yapimi cok asamali olmayan degisik tarifler lazim. Borek kismine cok sicak bakmiyorum. Onun disinda acigim.

Yemek bolumune baktim tamamen kafam karisti.

Herkesin en iyi yaptigi bir yemek tarifi vardir.

Soz sizde.

Son düzenleme:
Merhaba :)
En basit tarifimi vereyim hemen , aynı zamanda kurtarıcıdır :)
Patates biber havuç ( dilersen patlıcan koyabilirsin ) minik soğan, bunları bi güzel yıka patatesleri küp diğerlerini jülyen doğra , tencereye azcık zeytinyağı kat bunları da içine at yarım çay bardağı da kaynar su kat çok kısık ateşte pişir .
Afiyet olsun Lucyy :kk77:

Merhaba :)
En basit tarifimi vereyim hemen , aynı zamanda kurtarıcıdır :)
Patates biber havuç ( dilersen patlıcan koyabilirsin ) minik soğan, bunları bi güzel yıka patatesleri küp diğerlerini jülyen doğra , tencereye azcık zeytinyağı kat bunları da içine at yarım çay bardağı da kaynar su kat çok kısık ateşte pişir .
Afiyet olsun Lucyy :kk77:

Bu kadar da basit olmasin ya . Deniycem. :KK50: Patatesler cig kalmasin.:bicak: Es zamanli mi atiyoruz. :KK53:

Benim favori sebze yemeğim;

1 patlıcan
1 kabak
1 havuç
1 patates

(Dilersen kuş başı et ; ya da tavukları ufak ufak doğrayıp ekleyebilirsin)

Tüm hepsini soyup küp küp doğra.

Tencereye zeytinyağı koy, soğanı kızdır (soğana alerjim var diye soğansız yapıyorum) bir buçuk yemek kaşığı salça (salca tercih meselesi) , tüm malzemeleri dök içine, şöyle bir karıştır ve üstüne gelecek kadar şu koy, içine baharat , tuz ne istersen koy ve 30 dk pişmeye bırak.

Afiyet olsun :KK36:

Bizim yörenin yemeği var ben çok severim onu yazayım önce:)
Bat: yeşil mercimeği haşla içine çok az ince bulgur(düğ) koy kenarda dinlensin.
Taze soğan kuru soğan maydanozu ince ince doğra. O mercimeğin içine dilediğin kadar salça koy üzerine de ılık su ekle ama çok değil kıvamlı olmalı. Yeşillikleri ekle kırmızı biber tuz ve limon ekle hazır :) hem doyurucu hem leziz. Ekmek bile doğranıp yenebilir.

Tereyağını erit içine mısır unu ekle biraz kavur sonra içine su ekle cıvık hamur gibi olcak en son peyniri ekle (tel,kaşar vs) biraz da tuz ve tamamdır ekmeği ban ban ye :)

3 yemek kaşığı tereyağ
2 kaşık un
1 bardak süt
Pişir. Biraz tuz ekle. Bu beşamel sos.
İstersen ölçüyü arttırabilirsin 6kaşık yağ 4 kaşık un 2 bardak süt olarak.
Diyelim ki ıspanaklı yapcaksın. Kuru soğan doğrayıp kavur. İçine ıspanakları ekle kavur. Baharat ekle ocaktan al. Borcama ıspanakları dök üstüne sosu dök fırına at sos koyulaşana kadar pişir çıkar üstüne rendelenmiş kaşar ekle 5 dk daha fırına at gayet lezzetli oluyor.

3 yemek kaşığı tereyağ
2 kaşık un
1 bardak süt
Pişir. Biraz tuz ekle. Bu beşamel sos.
İstersen ölçüyü arttırabilirsin 6kaşık yağ 4 kaşık un 2 bardak süt olarak.
Diyelim ki ıspanaklı yapcaksın. Kuru soğan doğrayıp kavur. İçine ıspanakları ekle kavur. Baharat ekle ocaktan al. Borcama ıspanakları dök üstüne sosu dök fırına at sos koyulaşana kadar pişir çıkar üstüne rendelenmiş kaşar ekle 5 dk daha fırına at gayet lezzetli oluyor.
Ha ıspanağa salça da eklicen onu unutmuşum

Küp küp patatesleri kızart başka bir tavada tavukları küp küp kes kızart suyunu çekince biber ekle biraz kavur sonra domates ekle ve en son küp patatesleri ekle yanına da bol yeşillikli salata oh mis Hem de çok pratik

Evet hepsini aynı anda atıyoruz ve çok kısık ateşte pişiriyoruz , buharda pişmiş gibi çok lezzetli oluyo , hatta bu gün pişiricem , atabilirsem resmini atarım sana .
A AklinYolu1

Back
X