• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeil ay ieniniz var m

ben sabah kalkar kalkmaz açken içiyorum (ılık,şekersiz) sonra 15 dk arayla elma yiyorum ( yeşil yada sarı) bu işlemi 3 saatte bir tekrarlıyorum . tuz şeker un kullanmıyorum yemeklerdede.akşam 6da 2 litre su içiyorum saat 7 olana kadar. haftada 2 kilo falan veriyorummm :nazar:
:3:

ben sabah kalkar kalkmaz açken içiyorum (ılık,şekersiz) sonra 15 dk arayla elma yiyorum ( yeşil yada sarı) bu işlemi 3 saatte bir tekrarlıyorum . tuz şeker un kullanmıyorum yemeklerdede.akşam 6da 2 litre su içiyorum saat 7 olana kadar. haftada 2 kilo falan veriyorummm :nazar:
:3:

Ben yaprak yeşil çayı tercih ederim evde herkes içseydi. Ama tek kişi için demlemek zor oluyor, ben de poşet aldım

Ben yaprak yeşil çayı tercih ederim evde herkes içseydi. Ama tek kişi için demlemek zor oluyor, ben de poşet aldım

Geç oldu ama yeni gördüm,teşekkürler.Biz de yapraktan ziyade böyle tane karabiber gibi top top halde var,kaynar suyun içinde bekleyince açılıyor,yaprak gibi oluyor ufak ufak.Demlemesi çok zor değil,poşetten farkı yok ki.Dibine çöküyor zaten yapraklar

bende toptop olan ve suyun ıcınde açılanı kullanıyorum. yaglı seyler yedıgımde üzerine 1 bardak ıcıyorum. günde 3 en fazla 4 bardak ama buyuk degil su bardagı ayarında.. kılomu muhafaza etmemı saglıyor

Bende 2 seneden fazladır günde ortalama 3 bardak yeşil çay içiyorum. Her çeşidini denedim şimdi yeni çıkanlardan aldım onları içiyorum:27: Vücut için gerekli bir bitki takviyesi bence.

geçtiğimiz ay siyah çay ve kahveyi abarttığım için çarpıntım olmuştu ben de daha önce içipte hiç beğenmediğim yeşil çaydan içmek zorunda kalmıştım ama zamanla tadına alıştım hatta hoşuma gitmeye başladı
sallama olanından içiyorum ben, limonlu olanını hiç sevmedim ama melissalı olan çok hoşuma gitti,
hatta içine çubuk tarçın yada karanfil koyunca çok büyük haz duyuyorum içmekten
:68:

bende şeker kullanmıyorum,başlarda tadı biraz kötü gelmişti ama artık alıstım seviyorum,ben çaykurun kutuda olanını kullanıyorum.:34:

merve lavanta çayı saç dökülmesine ve sivilce problemine çok iyi geliyormuş ibrahim saraçoğlunun lavanta kürü var biliyosundur
ben de saçıma banyodan sonra uyguluyorum.baya iyi geldi dökülmesi azaldı..
sende etkisi oldu mu ben içmeye korktum acaba içsemmi

ben de 5 senedir yeşil çay içiyorum sabah kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra içiyorum öğlenleri okulda olduğum için sallaması da pek hoşuma gitmediği için içmiyordum o yuzden alışkanlık oldu bu şekilde devam ediyorum..ilk başta tadı çok kötü geliyordu balık kokusu gibi kokusu vardı.ama içtikten sonra sanki hiç yemek yememiş gibi midem hafifliyordu.verdiği bu rahatlıktan dolayı kolay alıştım şimdi içmesem eksiklik duyuyorum..

faydalarına gelince saymakla bitmez
ilk başta antioksidan etkisi çok fazla yeşilçayın içerisindeki fenolik bileşiklerden ötürü..arkadaşlarım hep söylüyor senin cildin ışıldıyor diye hiç yaşım büyümemiş gibi..
mideyi çok rahatlatıyor
selülitleri yok ediyor
kilo aldırmıyor
kafein miktarı siyah çaya oranla düşük olduğu için uykusuzluk sorunu pek görülmüyor
kötü kolesterolü düşürücü,tansiyon ve şeker hastalıklarından koruyucu etkisi var..
ayrıca çok az da olsa fitoöstrojenik maddeler içeriyor.dolayısıyla menapozda osteoporoza karşı da koruyucu :21:

memleketimde yetiştiği için de çayı özellikle yeşilçayı muhakkak tavsiye ediyorum:72:..japon kültürünün de vazgeçilmez bir parçası yeşil çay ben japonları çok severim de :16:..halen hayatınıza almadıysanız alışmaya çalışın derim seneler sonra faydalarını göreceksiniz

Son düzenleme:
Bi ara 3 4 ay boyunca aktardan satılan yeşilçaylaran içtim bayağ faydasını gördüm.Şimdi gene başladım ama doğadan marka poşet şeklinde olanlardan içiyorum şuan,ama işte hangisi gerçekten sağlıklı ve etkili bilmiyorum..

Bi ara 3 4 ay boyunca aktardan satılan yeşilçaylaran içtim bayağ faydasını gördüm.Şimdi gene başladım ama doğadan marka poşet şeklinde olanlardan içiyorum şuan,ama işte hangisi gerçekten sağlıklı ve etkili bilmiyorum..

ben biçok markayı denedim en çok çaykurun silindir şeklinde koyu yeşil kutuda olanı var..onu beğendim.tavsiye ederim..bi de organik üretiliyormuş.o yuzden daha sağlıklı:34:

ben bi türlü sevemedim yeşil çayı.
poşet çaylardan karanfilli ve tarçınlısını içmeye çalışıyorum o da çok nadiren..

merve lavanta çayı saç dökülmesine ve sivilce problemine çok iyi geliyormuş ibrahim saraçoğlunun lavanta kürü var biliyosundur
ben de saçıma banyodan sonra uyguluyorum.baya iyi geldi dökülmesi azaldı..
sende etkisi oldu mu ben içmeye korktum acaba içsemmi

cnm ben de sıvılce ızlerı ıcın ıcıyorum zaten 21 gunluk kurum bıttı 5 gun aar verdım cok memnun kaldım ızlerım cokcok azaldı alnımda ozellkle
ama hepsı gıtsın ıstıyorum o yuzden bı kere daha tekrarlıcam kurumu
onerırım super cıdden

yıllarca içemedim ama artık zayıflamak için zoraki olduğu içiyorum mecburen.....

Son düzenleme:
Back
X