ben de 5 senedir yeşil çay içiyorum sabah kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra içiyorum öğlenleri okulda olduğum için sallaması da pek hoşuma gitmediği için içmiyordum o yuzden alışkanlık oldu bu şekilde devam ediyorum..ilk başta tadı çok kötü geliyordu balık kokusu gibi kokusu vardı.ama içtikten sonra sanki hiç yemek yememiş gibi midem hafifliyordu.verdiği bu rahatlıktan dolayı kolay alıştım şimdi içmesem eksiklik duyuyorum..
faydalarına gelince saymakla bitmez
ilk başta antioksidan etkisi çok fazla yeşilçayın içerisindeki fenolik bileşiklerden ötürü..arkadaşlarım hep söylüyor senin cildin ışıldıyor diye hiç yaşım büyümemiş gibi..
mideyi çok rahatlatıyor
selülitleri yok ediyor
kilo aldırmıyor
kafein miktarı siyah çaya oranla düşük olduğu için uykusuzluk sorunu pek görülmüyor
kötü kolesterolü düşürücü,tansiyon ve şeker hastalıklarından koruyucu etkisi var..
ayrıca çok az da olsa fitoöstrojenik maddeler içeriyor.dolayısıyla menapozda osteoporoza karşı da koruyucu
memleketimde yetiştiği için de çayı özellikle yeşilçayı muhakkak tavsiye ediyorum
..japon kültürünün de vazgeçilmez bir parçası yeşil çay ben japonları çok severim de
..halen hayatınıza almadıysanız alışmaya çalışın derim seneler sonra faydalarını göreceksiniz