• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeğenin velayetini almak mümkün mü?

Yeni esleri istemiyor diye cocugunu kabul etmeyen anne babalara yaziklar olsun. Elin adamina/kadinina yaranicam diye cocuk kabul etmiyorlar, sanki evdeki bir vazo...
Haklısınız ama ben bunun fark
çok güzel bir kalbin var senin inşallah yeğenine kavuşursun bir an önce. Allahım o yavrucağı kurtarsın onların elinden kıyamam içim sızladı.
Amin. İnşallah

Ablanız en başta velayeti neden kaybetti? 3 yaşındaymış daha o zaman yeğeniniz, çok ekstrem bir durum olmadıkça anne de kalır diye biliyorum ben ama yanlış mı acaba?

Hangi il ya da ilçede yaşayıyorsan, oranın sosyal hizmetler müdürlüğüne git, orada evlat edinme ile ilgilenenler sana yardımcı olacaktır. En azından elinde darp raporu olduğu için, koruyucu ailesi olabilirsin yeğeninin. Daha önce yapılmış örnekleri var. Tabi bu yıpratıcı bir süreç, yeğeninin yaşı kaç bilmiyorum ama onla da görüşme yapacaklardır. Şimdilik aklıma bunlar geldi, aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Offf bu saatte okudum kalbim sıkıştı, gözlerim doldu...bende teyzeyim benimde yeğenlerim var, kendimi sizin yerinize koydum, benim kuzumu biri dövecek ve benim elimden birşey gelmeyecek ne kadar zor ya rabbim....yeğenimle evladımın arası bir tık benim için sevgisi hemen hemen aynıdır....rabbim yardımcınız olsun, bu mübarek günlerde o sabiyi vicdansızların elinden kurtarsın inşallah.....

Anne ve baba ayrıldı. Velayet babada kaldı. Anne ve baba yeni evlilikler yaptılar. Annenin yeni eşi çocuğu kabul etmiyor. Babanın yeni eşi ise çocuğa şiddet uyguluyor. Uzun zamandır ispatlamaya çalışıyorduk. Birkaç gün önce yine şiddet sonucu olay polise yansıdı. Darp raporu alındı. Velayetin babadan düşmesi mümkün müdür bu sebeple. Teyze olarak şanşım nedir?
merhaba
öncelikle darp raporuna kadar giden bir durum varsa çocugu sosyal hizmetlerin alması gerekir. şiddet darp raporuyla ispatlanır ve sosyal hizmetler çocugun yararı için kurum bakımına alır çocuğu. kurum bakımı her ne kadar bazen tercih de edilse çocugun ale yanında bakımı esasgtır. yani çocugun yası ve öz babasının evı oldugu göz önüne alındıgında halen evde kalması dogal olabilir. yinede siz dava açıp anne ve babadan ya da en birinden rıza alırsanız ve bu durumu cocuk da dile getirirse vasisi olabilirsiniz. bu durumda vfelayeti alamazsınız cunku velşayetı almak demek bır anlamda kımlıgınıze tasımak demektır. bunun yerıne koruyucu aılesı olur vasılıgını ustlenırsınız. davayı açın ve darp raporunu öne sürün ama unutmayın cocugun rızası olmalı sizinle kalmak istediğini belirtmeli ayrıca annede çocugun sizinle kalmasına rıza gösterdiğine dair bir dilekçe sunmalı

Insallah bir an once cocugu alirsin.cok kotu oldum.

Isyan degil ya da sorgulamak degil asla ama kk da bile iyi anne olacagi cok belli olan cocuk icin yanip tutusan bunca kadin varken neden boyle insanlar anne-baba oluyor Allah'im.o cocuklari asla hak etmiyorlar, sen hayirlisini ver.

Cocuk icin cok uzuldum ama iyi ki senin gibi bir akrabasi var, bu acidan cok sansli.

Öncelikle herkese merhaba. Kardeşimin velayeti babasında olan çocuğuna velayet davası açabilir miyim? Buna benzer bir durumla karşılaşan veya duyan var mı? Çocuk 8 yaşında ve 5 yıldır baba ile yaşıyor. Böyle bir davayı kazanıp çocuğu alma şanşım var mı? Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun.
Annenin ölmüş olması babanın da alkolik, uyuşturucu vs bağımlısı olması gerekiyor demişti bi keresinde avukatım.

Anne ve baba ayrıldı. Velayet babada kaldı. Anne ve baba yeni evlilikler yaptılar. Annenin yeni eşi çocuğu kabul etmiyor. Babanın yeni eşi ise çocuğa şiddet uyguluyor. Uzun zamandır ispatlamaya çalışıyorduk. Birkaç gün önce yine şiddet sonucu olay polise yansıdı. Darp raporu alındı. Velayetin babadan düşmesi mümkün müdür bu sebeple. Teyze olarak şanşım nedir?
O babanın vicdanına tüküreyim. Eğer bu kanıtlanmış bir durumsa ben sizin yerinizde olsam gider acardım davamı.

Hukuk hakkında zerre bilgim yok; umarım hukukçu arkadaşlar yardımcı olur. Ama annesi nasıl bir şey yapmıyor ya? En azından velayeti anne alsa, çocuk yine sizde kalsa? İnanamıyorum ya, ne vicdansız insanlar var. Sadece babası değil, kardeşiniz de vicdansızmış.

kk da bir arkadaşımız aldı yeğeninin velayetini ama onda durum farklıydı.anne istemiyordu çocuğu,baba almıştı velayeti sonradan o da istemedi..halası da velayetini aldı..şimdi mutlu mesut yaşıyorlar..
bence önce kardeşinizle konuşup onayını alın..tam velayet alamasanız da vasisi olmak da harika bence..yeğeninizin hayatı kurtulmuş olur..sadece sizin soyadınızı almaz o kadar..ama yine de sizinle beraber oturur..
iyi bir avukat bulun bence öncelikle..
hangi şehirdeyseniz ,burdaki arkadaşlardan tavsiye çıkıyor.

bu arada darp raporu alınmaya kadar vardıysa ,ciddi bir şiddet gördü çocuk demek ki..çok çok üzüldüm inannın..burdan bizim bile yüreğimiz dayanmadı,siz teyzesi oalrak ne kadar üzülmüşsünüzdüğr..
bu kadar olaya rağmen babası veya üvey anne nasıl vermek istemez aklım almıyor..bir de şu üvey annenin (anne sıfatı olamaz da )bilgilerini verseniz de kk kadınları bir ziyaret etsek nasıl olur...

o bostan korkuluğu annesi şiddet raporlarını göstererek mahkemeye dava acıp velayeti alsın çocuğu siz büyütün
işte boşanmalarda en kötü çocuğa oluyor anneyide babayıda Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
yok kocası istemiyor yok üvey anne şiddeti yazıklar olsun böyle insanlara

çocuğumu ele bırakıcam da ben gidip başka bi adamla evlenicem he! Hem de şiddet göreceği bir yere.. Yazıklar olsun o anneye, yazıklar olsun o çocuğu kabul etmeyen üvey babaya, yazıklar olsun o sabiye el kaldıran üvey anneye, yazıklar olsun buna ses çıkarmayan öz babaya.. yavrum benim kötülüklerin ortasında kalmış, n'apsın. Allah bahtını açık etsin, gün yüzü göstersin. Çok üzüldüm :(

Back
X