benim yeğenim 27 ağustosta doğdu ve herşeyi çok şükür normaldi.hatta anne karnındayken çok iyi geliştiği için doktor 1 hafta erken sezeryenle aldı (normal doğum olmazmış zor olurmuş bebek iri olduğu için)neyse konuya geleyim yengem hamileyken hiç bir ilaç kullanmadı tabi doktorunun tavsiyesiyle ancak doktoru ona kuru incir kuru kayısı pekmez birde çekirdekli kuru üzüm ile ceviz yemesini söyledi yengemde aynen öyle beslendi hatta 9 ay boyuncada annem baktı bizde kaldılar çünkü öncesindede 2 tane düşük yapmıştı aman bunada birşey olmasın diye biz baktık.yeğenim doğdu bildiğiniz tosun gibide birşey oldu ki zaten doğduğundada maşallahı vardı.ilk 3 ay yapılan tahliller falanda normal çıktı.ama bugün gene doktora gittiler ve doktor yeğenimin demir depolarının boşaldığını söylemiş kanı 11.2 çıkmış tabi bizde çok üzüldük.birde şöyle birşey var artık kendi evlerine gitmişlerdi doğumdan sonra yengem 1 aydır bu hamileyken yediklerini yemiyormuş bunları yemeyi kesmiş acaba bununla alakalı birşey olabilir mi.birde yengem kızkende kansızlık vardı hatta 9-10 yaşlarındayken falan kanı 6lara kadar düşmüş hastanede falan yatmış ağır kan tedavileri görmüş yeğenimin kan grubuda annesiyle aynı acaba bebekte de kansızlık gibi bir problem olur mu annesinde ki gibi birde bebek erkek bebek. erkek bebeklerde de kızlarda olduğu gibi kansızlık olabiliyormu.çok fazla oldum ama bir şey daha sorucam geçen ay doktoru devit 3 damlasını kesmiş bugün kanı öyle düşük diye ferrum damla vermiş.bu damlayı kullanalım mı napalım bu kan değeri normal mi değilmi demir deposu neden boşalır bebklerde eğer herhangi bir fikir verirseniz sevinirim çok üzüldük bugün molur yardım edin.