• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim İngiliz bir kızla evleniyor

salalala

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
65
49
3
46
Yeğenim yani ablamın oğlu 29 yaşında, kendini çok geliştirdi eğitim alanında, yüksek lisans yaparken İngiliz bir kızla tanışmış Londrada, gelinimiz 22 yaşındaymış. Mayıs ayında İstanbulda düğün var. Kendi hayatı tabi karışamayız.Yeğenim diye söylemiyorum çok yakışıklı çok zeki ve iyi kalpli biri.Çocukken belliydi zaten böyle olacağı .
Ablamın bu evlilik için kafasında soru işareti var. Yeğenim Londraya taşınacak . Bizim gönlümüzden yerli bir kızla evlenmesi vardı ortak kültürler sebebiyle ama gençler kararını vermiş. Hayırlısı neyse o olsun . Kızın ailesiyle skype da görüşmüş ablam . Yeğenim çeviri yaptı . Yeğenimin sahiplenme huyu çok hoşlarına gitmiş hem kızın hem de kızın ailesinin.

Sorum şu ki , yabancı gelin ailenize geldi mi ? Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Valla yurdum kızları gibi nişan bohçası, bayram harçlığı, bilmem kaç gram bilezik, evine eşya alınması, çocuğuna kaynanayı bakıcı istemek vb bir sürü tribi olmayacağı kesin. Öpün başınıza koyun. Avrupalı kadınlar daha delikanlı oluyor. Anne baba eteğinde yaşamıyor.

Yani yabancı ve yerli gelin arasındaki fark ne ben onu anlayamadım? Yabancı veya türk gelininiz kötü kalpli, dedikoducu, ara bozucu ve sıkça yalan söyleyen bir insansa evet ailenize bir dezavantaj sağlayabilir ancak herhangi bir gelinden neden avantaj beklenir ki. Çocuğun tercihi bu avantajı da dezavantajı da kendisine.

Bizde yabancı damat var. Tek soruk bence ortak dil olmasa. Mesela bir dayım hiç sohbet edemez onunla tercüman olmasa. Kültürler yakın ama. Komple yabancı olanlarda dini konularda sorun çıktığına (sünnet mesela) şahit oldum birde. Hayırlı olsun. İnşallah mutlu olurlar

Geldi amerikali bi gelin var bizde. 2 cocuklari var mutlular amerikada yasiolar. Kizin aaikesi egitimli bizimkiler de oyle. Cocuklar turkce pek bilmiyor sadece. Anliyorlar ama konusamiyorlar. Negatif bi durumla karsilasmadik.

Kuzenimin eşi yunan, çok severiz kendisini. Almanyada yaşıyorlar. 4 yaşında bebeleri var çocuk türkçe,yunanca,almanca, ingilizce karışık konuşuyor. Acayip sevimli oluyor.

Valla yurdum kızları gibi nişan bohçası, bayram harçlığı, bilmem kaç gram bilezik, evine eşya alınması, çocuğuna kaynanayı bakıcı istemek vb bir sürü tribi olmayacağı kesin. Öpün başınıza koyun. Avrupalı kadınlar daha delikanlı oluyor. Anne baba eteğinde yaşamıyor.
Bence daha mantıklı.
Bizim kızlar gibi saçma sapan istekleri olmaz en azından.
Yeğenimde sizin gibi düşünüyor. Zaten bir süredir Türk kızla evlenmem diyordu istediğini yaptı bizim oğlan. Annesiyle hatta benle bile herşeyini paylaşır, eski kız arkadaşlarını aşık olup red yediğini çoğu şeyi biliriz. Açık sözlüdür yani o konuda.

Ergenken derslere çok yoğun çalışıyordu. Utangaç bir gençti. Aşık oldugu kızlar red ederdi bizimkini . Sonra utangaçlıgını attı ama hep sorunlu kızlara denk geldi . 3 sene önce de ilişkisi bittikten sonra daha Türk kızı mı tövbeler olsun teyze demişti, sonunda da dediğini yaptı . Türk kızlarına karşı kinli galiba .

Yeğenim yani ablamın oğlu 29 yaşında, kendini çok geliştirdi eğitim alanında, yüksek lisans yaparken İngiliz bir kızla tanışmış Londrada, gelinimiz 22 yaşındaymış. Mayıs ayında İstanbulda düğün var. Kendi hayatı tabi karışamayız.Yeğenim diye söylemiyorum çok yakışıklı çok zeki ve iyi kalpli biri.Çocukken belliydi zaten böyle olacağı .
Ablamın bu evlilik için kafasında soru işareti var. Yeğenim Londraya taşınacak . Bizim gönlümüzden yerli bir kızla evlenmesi vardı ortak kültürler sebebiyle ama gençler kararını vermiş. Hayırlısı neyse o olsun . Kızın ailesiyle skype da görüşmüş ablam . Yeğenim çeviri yaptı . Yeğenimin sahiplenme huyu çok hoşlarına gitmiş hem kızın hem de kızın ailesinin.

Sorum şu ki , yabancı gelin ailenize geldi mi ? Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
dayımın eşi yabancı
valla bız cok sevıyoruz cok cana yakın sevecen
nerde mutlu olacaksa orda yasasınlar artık erkekde kadında evlenınce evden cıkıyor kendı duzenını kuruyor ha burda iş telasından gorusememek ha baska yerde bır farkı kalmadı artık dunya kuculdu

hayırlısı olsun

Ben sadece kaygılarımı yazdım sonuçta yeğenim o benim .

Bu konudan size ne acaba ? dert etmeyin bu konuyu siz

Komik olmamis mi? Şahsi bir probleminizi burda paylaşıp siz neden fikir beyan ediyorsunuz demek?

Merak etmeyin sizler gibi değiller, burunları baskalarinin hicbirseyine sokmazlar, ama merak edin, kişisel alanları onemlidir, kimseyi de hayatlarına sokmazlar

Size ne bize ne yahu, koskoca adam sevmis evlenecek iste o istedikten sonra kime ne? Ustelik Kv degilsiniz, abla degilsiniz haydi onlar da olsaniz bir nebze anlarim didinin didisi durumundasiniz, yurtdisina tasinmis adam yilda 2 max 3 kere gorceksiniz zaten.

KVye yazik olmus bence kafa utuleyip psikolojik baski uygulama firsatini kaciriyor. Simdi konuscak konuscak ama kiz anlamayacak:deli:

Evet; kanadalı bir gelinimiz var bizim de.. kuzenimle Yüksek lisansta tanışıp, geçen sene sade bir nikahla evlendiler. :)
Tabi ki tüm aile pratiğimiz olmadığı için ingilizcesi bize ağır geldi ama yinede anlaştık. Hiçbir sıkıntı yaşamadık, çünkü çok güleryüzlü ve sıcak. Hiç konuşmadan, bizimle birlikte yemek bile yaptı.. :)
Geçenlerde bana oturmaya geldiler. Kızın ailesi ve kendisi hristiyanmış.
Ama ne din, ne de gelenek-görenek, kültür konusunda şuana kadar bir problem yaşamamışlar. Bizlere de yansıyan bir durum olmadı.
Saygı olduktan sonra bir sorun olmuyor yanı.

Size ne bize ne yahu, koskoca adam sevmis evlenecek iste o istedikten sonra kime ne? Ustelik Kv degilsiniz, abla degilsiniz haydi onlar da olsaniz bir nebze anlarim didinin didisi durumundasiniz, yurtdisina tasinmis adam yilda 2 max 3 kere gorceksiniz zaten.

KVye yazik olmus bence kafa utuleyip psikolojik baski uygulama firsatini kaciriyor. Simdi konuscak konuscak ama kiz anlamayacak:deli:

Ilk aklima gelen o oldu miss :) Kiz cok sansli kaynana dirdiri cekmeyecek :halay:

Komik olmamis mi? Şahsi bir probleminizi burda paylaşıp siz neden fikir beyan ediyorsunuz demek?

Merak etmeyin sizler gibi değiller, burunları baskalarinin hicbirseyine sokmazlar, ama merak edin, kişisel alanları onemlidir, kimseyi de hayatlarına sokmazlar

Ulkede yabanci geline bile rahat yok anacım :KK24:Nasıl bir kaynana potansiyeline sahipsek artık herkes kaynana oluyor :KK70:

Yeğenim Londraya taşınacak .

Sıkıntı yabancı bir gelin almaktansa bu sanırım. Tabi evlattır sonuçta, ister istemez özlenir, bu fikre alışmak zor gelir. Ama Londra'ya taşınmayı istemesi gelin yüzünden değildir, yeğeninizin kendi kararıdır. 30 yaşına gelmiş artık. Diğer sorunuza gelince yabancı bir gelinin kendi çıkarına göre örf adet belleyen bir Türk gelininden fersah fersah iyi olacağı düşüncesindeyim. Hoş önemli olan yeğeninizin mutlu olacağı bir evlilik yapmasıdır; kimseye laf düşmez. Hayırlı uğurlu olsun.

Hiç olmazsa bizler gibi kaynana gelin sorunu yaşanmaz:) insan olsun insanlığı olsun yeter , dilin dinin ırkın rengin hiç önemi yok benim gözümde ülkem kızları olsa daha mı farklı olacaktı sanki, o zamanda sunu istediler bunu istediler, gelin söyle böyle derdiniz bırakın mutlu olsunlar

Back
X