Çocuk Hastalıkları Yeğenim aşırı kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sarioglan_karakiz

İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
346
11
68
arkadaşlar ablamın 20 günlük bir kızı var. ablam her emzirdikten kısa süre sonra bebek emdiğinin çoğunu kusarak geri çıkarıyor uykuları da çok düzensiz. benim kızımın da bir kusma dönemi olmuştu ama bu kadar yoğun değildi.Bir de yeğenim de sezeryanle doğdu,sonrasında ciğerleri çok iyi aspire edilmemiş olacak ki birkaç gün çok balgam çıkardı, doğduğu gece sabaha kadar kusmuştu yine.Acaba şu andaki kusmaları bu nedenle mi yoksa başka bir nedeni mi var. doktora götürdük ama doktor pek birşey söylemedi fitil verdi zorda kalırsanız kullanın dedi.
bu problemi yaşayan var mı? 20 günlük bebeğin bu kadar kusması normal mi? neler yapabiliriz yaşayan varsa bu durumu tecrübelerini paylaşabilirlerse sevinirim...

canım, benim kızım da doğumhanede üşüttüğünden bardaktan boşalırcasına kusuyordu. sonra biraz azaldı ama, 6. ayına kadar devam etti. emdiğini kusuyordu.
Bebek üşütmüş olabilir, bi de anestezinin etsi de var tabi. aman bebeği sürekli yan yatırın, yalnız bırakmayın. benim kızım 1-2 kere boğulma tehlikesi atlattı. Allah korusun çok dikkat edin.

canım, benim kızım da doğumhanede üşüttüğünden bardaktan boşalırcasına kusuyordu. sonra biraz azaldı ama, 6. ayına kadar devam etti. emdiğini kusuyordu.
Bebek üşütmüş olabilir, bi de anestezinin etsi de var tabi. aman bebeği sürekli yan yatırın, yalnız bırakmayın. benim kızım 1-2 kere boğulma tehlikesi atlattı. Allah korusun çok dikkat edin.

ben de üşüttü diye düşünüyorum ama inşallah sizinki kadar uzun sürmez 6 ay çokmuş yaa.
Allah korusun tabi kusma tehlikeli dikkat etmek lazım.
size de çok geçmiş olsun...

benim ilk kızımdada olmuştu....hemen hemen hepsini çıkarıyordu...hastanede yatırdılar...burnundan verdiler mama onu çıkarmıyordu...bu yüzden epey yattı hastanede....ama çıktığında yine aynı...doktor birden vermeyin dedi..az az sıksık verin dedi fakat yinede işe yaramadı....3 ay sonra kendiliğinden kesildi...

benim ilk kızımdada olmuştu....hemen hemen hepsini çıkarıyordu...hastanede yatırdılar...burnundan verdiler mama onu çıkarmıyordu...bu yüzden epey yattı hastanede....ama çıktığında yine aynı...doktor birden vermeyin dedi..az az sıksık verin dedi fakat yinede işe yaramadı....3 ay sonra kendiliğinden kesildi...

çok geçmiş olsun...
3 ay da uzun bir süre. peki bu arada kilo alımı nasıldı bebeğinizin herşey normal miydi?

slm benimde 5 aylık bir oğlum var ve doğduğundan beri her emmeden sonra kusuyordu.ben oğluma gaz damlası kullanıyordum araya bazı şeyler girdi ve damlayı birkaç gün kesmek zorunda kaldım veeeee farkettim ki kusma falan kalmadı..yani gaz damlası kullanıyorsanız ondanda olabilir

bebeğim 4,5 aylık ve ne zaman reflü için şurup kullandık o zaman kusması yok denecek kadar azaldı...bebek reflüsü olabilir...

Back