Arkadaslar bir soru soracaktim. Kuzenimizin cocuklari bizim kuzenimiz mi oluyor yegenimiz mi? Bu soruyu cok merak ediyorum. Ben yurtdisinda yasiyorum, burda kuzen diyorlar ama bizde yegen denir diye biliyorum ben. Etrafimda yakinlarima sordum ama onlar da emin olamadilar.
Yani sorum sacma gelebilir belki ama merak ettim iste. :) Bilenler soylerse sevinirim.
kardeş çocuklarına "yeğen" (yani benim abimin-ablamın çocuğu olursa yeğenim oluyor), teyze-hala-dayı çocuklarına "kuzen" denir diye biliyorum. ama "kuzenin çocuğu"na ne denir duymadım.
amca,dayı,hala, teyze çocukları bizim kuzenimizdir..haliyle onların çocuğu varsada bizim kuzenimiz olacaktır..ama sizin kardeşinizin çocuğu varsa işte o sizin yeğeninizdir..aynı şekilde abla abi yada işte kısaca kardeşinize de sizin çocuğunuz yeğen olacak..
kardeş çocuklarına "yeğen" (yani benim abimin-ablamın çocuğu olursa yeğenim oluyor), teyze-hala-dayı çocuklarına "kuzen" denir diye biliyorum. ama "kuzenin çocuğu"na ne denir duymadım.
doğru biliyorsun arkadaşım..senin kuzen diye kuzenden sayabilirsin sende sonuçta kuzen çocuğu..bazı arakadaşlar bence yeğen demiş ama asla dayı amca hala teyze çocuklarından yeğen olmaz..insanın kendi kardeşlerinin evlatları yeğendir..
biz o kişiye kuzen diyorsak çocuğuna neden yeğen diyelim ki? yani belki yanıldım ama garip geldi.. dediğim gibi dayı amca teyze neyse hepsinin çocuğu madem kuzenimiz haliyle onların çocuğuda kuzen olarak devam edip gider..nasıl ki annemizin halasına bizde büyük hala olarak kabul edip hala diyorsak..yani bana kuzen gibi geliyor bu yüzden..
Yeğen ve kuzen tanımları doğru Ama şöyle bir düşünce mi acaba kuzen çocuğuna yeğenim demek.. Kuzen sonuçta kardeş gibi birşey. O da birnevi kardeşinin çocuğu o yüzden yeğen mi denilir Hiç bilemedim
Yeğen ve kuzen tanımları doğru Ama şöyle bir düşünce mi acaba kuzen çocuğuna yeğenim demek.. Kuzen sonuçta kardeş gibi birşey. O da birnevi kardeşinin çocuğu o yüzden yeğen mi denilir Hiç bilemedim