Yeditepe üniversitesinde burslu okumak?

rocker_duck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
32
0
86
İstanbul
Merhabalar ben burada yeditepe üniversitesinde okuyan varsa onlara birşey sormak istiyorum.Kuzenim gayet başarılı bir öğrenci ve yeditepede burslu okumak istiyor maddi olarak bir sorun yok yani burssuzda okutabilir ailesi fakat o okula para vereceğinize bana bi ev alın daha iyidir diyor merak ettiğimizse burslu öğrencileri hor görme dışlama gibi bir durum oluyor mu öğrenciler arasında malum özel bir üniversite ve böyle sorunlarla karşılaşmasını istemiyoruz aile olarak.

maddi olarak durumları iyiyse burslu okusa bile niye hor görsünler ki. burslu okuma takdir edilen bir davranıştır. benim kuzenim paralı okudu yeditepe de hem de baya düşük puanlı bir bölümünde hiç öyle bir sorun yaşamadı, kaç bin kişilik okul her çeşit insan var zaten kuzenin de kendi kafa yapısına göre arkadaşlar edindikten sonra varsın geriye kalanlardan hor görmek isteyen olsun . ama kuzeninin ailesinin maddi durumu müsaitse yeditepede okuyacagına sabancıya koça göndersinler bence.

kuzenim özellikle yeditepe yada bahçeşehir istiyor o yüzden birşey demiyorlar ve paralı okumak istemiyor kendisi yani kazanabildigi brsluya gitmek istiyor

bende bu sene kazanamazsam yeditepe'ye gidicem bursLu olrk inş. =)
canım bnce hiç takmasın söylenenleri genelde hepsi abartı. Atılgansa kendine güveniyorsa her yere ayak uydurur =) fiyatıda dışarda okumakla aynı fiyata geliyormuş. bi arkadasım okuyor edebiyat bölümünü yıllık 6 milyar. %50 burslu.

canım ben özel ünv.de burslu okudum
sınıfta kimse bilmezdi kim burslu kim burssuz
herkes gayet başarılıydı
lisede derdim asla özelde burslu okumam diye
zaten burslu olmasa öyle bi ünv.de okuma imkanım yoktu
ama iyi ki özel ünv yazmışım tercihlerimde
bir kez daha okusam kesinlikle özelde burslu okurum
mükemmel bir eğitim aldım
öyle ezilmeymiş bursun kesilmesiymiş hiçbiri ile karşılaşmadım çok şükür
bir hocam hep şunu söylerdi
"en kötü özel ünv. en iyi devlet ünv.den bin kat daha güzeldir"
türkiyenin sayılı devlet ünv.lerinde okuyan arkadaşlarım oldu ama hiçbiri bizim imkanlarımıza sahip olamadı

devlet üniversitesinde okuyorum, en kötü özel ünv. en iyi devlet ünv.den bin kat daha güzeldir sözünede gülüyorum..

ben özelde okuyorum. kimin burslu kimin paralı okuduğu pek takılmıyor, ama saçları yağlı yataktan kalktığı gibi gelenlerle burslu yada paralı okuması aldırış edilmeden dalgaya alınıyo...
ben halimden memnunum, burslular öle düşünüldüğü gibi aşşalanmıo :)

Ben Yeditepe'de Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde burslu okuyorum.
Sonuçlar açıklandığında ilk önce pişman oldum keşke gitmeseydim diye çünkü sizin de bahsettiğiniz korkular bende de vardı.Özellikle Yeditepe diyince insanlar 2. belki 3. defa düşünüyorlar.Kantinde ''Burslular giremez'' yazıyormuş.Otoparkta ''Şahin giremez'' yazıyormuş.Yok öyle şeyler, gayet saçma zaten.Tabiki baba parasıyla alınmış Porsche ile gelenler de var ama insanlar gayet normal.Kimse kimseyle dalga geçmiyor, kimse kimsenin burslu olup olmadığını da bilmiyor ki zaten.
Ben de paralı okuyan insanlara karşı bir önyargı içerisindeydim ama sandığımız gibi değil durum.Paralı okuyor diye illa aklı havada insanlar olacak değiller.Mesela işletme bölümü çoğu üniversitede gayet düşük puanlarla öğrenci alıyor.280 puan yapan bir öğrenci devlette işletme okursa gayet normal biri olurken, yerine özelde hukuk okuduğunda ''baba parası yiyen salak'' durumuna düşüyor.Gayet yanlış bir yaklaşım.
Ayrıca ÖSSde düşük puan yapıp paralı okusalar bile bu onların girdikleri bölümde başarılı olamayacağını göstermez.ÖSS sistemi en baştan yanlış.Hiç matematik yapmayıp 300 puan alan öğrenci PDRye gidemezken, matematik yapıp 330 aldığında PDRye gidebiliyor.İşin garibi PDRde matematik hiç yok.Yani üniversite başarımızı ÖSS puanına bağlayamayız.
Özel üniversiteler hemen hemen her konuda devlet üniversitelerini sollayıp geçiyorlar.En başta,insanlar oraya para ödediği için ilgi her açıdan özel üniversitelerde daha fazla, ders saatleri daha fazla.Devlet üniversitelerinde çoğu öğrenci profesorlarin umrunda bile değil, anlamış anlamamış prof. için farketmez.Ama özel üniversitelerde burdaki fark kendini belli ediyor.
Neyse konuyu çok dağıttım ama Yeditepe'ye gideceğim diye günlerce ağlamış biri olarak, aslında hiç de sanılan gibi bir yer olmağını açıklamaya çalıştım,içiniz rahat olsun okulumuzda öğrenci olmak güzel=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…