Ben Yeditepe'de Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde burslu okuyorum.
Sonuçlar açıklandığında ilk önce pişman oldum keşke gitmeseydim diye çünkü sizin de bahsettiğiniz korkular bende de vardı.Özellikle Yeditepe diyince insanlar 2. belki 3. defa düşünüyorlar.Kantinde ''Burslular giremez'' yazıyormuş.Otoparkta ''Şahin giremez'' yazıyormuş.Yok öyle şeyler, gayet saçma zaten.Tabiki baba parasıyla alınmış Porsche ile gelenler de var ama insanlar gayet normal.Kimse kimseyle dalga geçmiyor, kimse kimsenin burslu olup olmadığını da bilmiyor ki zaten.
Ben de paralı okuyan insanlara karşı bir önyargı içerisindeydim ama sandığımız gibi değil durum.Paralı okuyor diye illa aklı havada insanlar olacak değiller.Mesela işletme bölümü çoğu üniversitede gayet düşük puanlarla öğrenci alıyor.280 puan yapan bir öğrenci devlette işletme okursa gayet normal biri olurken, yerine özelde hukuk okuduğunda ''baba parası yiyen salak'' durumuna düşüyor.Gayet yanlış bir yaklaşım.
Ayrıca ÖSSde düşük puan yapıp paralı okusalar bile bu onların girdikleri bölümde başarılı olamayacağını göstermez.ÖSS sistemi en baştan yanlış.Hiç matematik yapmayıp 300 puan alan öğrenci PDRye gidemezken, matematik yapıp 330 aldığında PDRye gidebiliyor.İşin garibi PDRde matematik hiç yok.Yani üniversite başarımızı ÖSS puanına bağlayamayız.
Özel üniversiteler hemen hemen her konuda devlet üniversitelerini sollayıp geçiyorlar.En başta,insanlar oraya para ödediği için ilgi her açıdan özel üniversitelerde daha fazla, ders saatleri daha fazla.Devlet üniversitelerinde çoğu öğrenci profesorlarin umrunda bile değil, anlamış anlamamış prof. için farketmez.Ama özel üniversitelerde burdaki fark kendini belli ediyor.
Neyse konuyu çok dağıttım ama Yeditepe'ye gideceğim diye günlerce ağlamış biri olarak, aslında hiç de sanılan gibi bir yer olmağını açıklamaya çalıştım,içiniz rahat olsun okulumuzda öğrenci olmak güzel=)