• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yedi yıldır çalışıyorum kenarda beş kuruş param yok

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Yedi yıldır çalışıyorum ama kenarda beş kuruş param yok. üstelik altı yıl Van'da çalıştım maaşımı harcayacak ortam olmuyordu hep biriktiriyordum ama Ankara'ya geldiğimde ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıyordum. Ankara'ya geldiğimde sadece araba aldım zaten paranın yarısını babam verdi kalanını da kredi çekmiştim. Ev alayım diyorum birikmiş olmayınca da hepsini kredi çekmeye cesaret edemiyorum. Toki konutlarına baktım şu an Ankara'da satışta olan yerler mamak ile gültepe semti kırk yıllık çin çin semtinin adını gültepe koymuşlar. Ankara'nın en güvensiz semtleri çin çin'de ki evlerin camlarını tabanca ile taramışlar. Onun için buralardan ev almaya cesaret edemedim. İki bin ytl civarında maaşım var 600 ytl kredi taksidi ödüyorum kalanı da kartımdan yapmış olduğum gereksiz harcamalara gidiyor. Benim alış veriş merkezlerine gitmemem lazım. Babam ucuz olursa kamyon lastiği de al diye dalga geçiyor. Kendi kendime kitap dışında para harcamayacağım diyorum ama olmuyor. Hatta bir kere bilerek kredi kartımı almadan gittim mağazada gördüğüm şeylere kafam takıldı eve gidip kartımı alıp mağazaya geri geldi düşünün artık bende ki manyaklığı. Şöyle kaba taslak bir hesap yaptım bugüne kadar resmen şöyle orta halli bir ev parası harcamışım. Sizler nasıl para biriktiriyorsunuz?:26:

Birşeyi almayı kafama koyduğum an hemen o gün almıyorum.
Aradan 1-2 hafta geçmesini bekliyorum, genellikle hevesim kaçıyor veya almayı düşünüdğüm o şeye gerçekten ihtiyacım olmadığını anlıyorum, vazgeçiyorum almaktan.
Bu dediğim 500 TL üstü harcamalar için geeçrli.

Onun dışında kızıma ufak tefek, oyuncak, giyecek alma konusunda hiç sınırım yok..:59:

Bu konuda çok zayıfım, kendime çeki düzen vermem gerektiğini söylüyorum, ama nafile.

Al benden de o kadar..
Bekarken 5 kuruşum yoktu kenarda..Sen en azından araba almışsın..6 yıl paranın dibine dibine vurdum..Sonra evlendim..Şimdi eşimle harcama konusunda sıkıntı çekiyoruz..O çok harcadığımı söylüyor ve bu doğru..Ama ben yine de bekarken paralarımı harcadığım için accaip memnunum..Şimdi o kadar rahat değilim çünkü...Evlendiğinda eşin ah canımmm Allah razı olsun sayende şunumuz var ,bunumuz var demiyor..Takma kafana harcamana bak..Seni çok iii anlıyorum..Kızım konusunda ise sınırım yok..O'nun için deli gibi alışveriş yapıyorum ve çoğunu giydiremeden küçülüyor..Mantıklı olursak bazı harcamalar çok gereksiz..Benim babam da Ankara yı taksitle satsalar alacaksın derdi:))
Ama sen harca arkadaşım...Bu günler geri gelmez:36:

Küçük altın, bilezik türü yatırımlar yapın, bunları da bir bankada kasa kiralayarak saklayın.

Para birikmez yoksa..

Birşeyi almayı kafama koyduğum an hemen o gün almıyorum.
Aradan 1-2 hafta geçmesini bekliyorum, genellikle hevesim kaçıyor veya almayı düşünüdğüm o şeye gerçekten ihtiyacım olmadığını anlıyorum, vazgeçiyorum almaktan.
Bu dediğim 500 TL üstü harcamalar için geeçrli.

Onun dışında kızıma ufak tefek, oyuncak, giyecek alma konusunda hiç sınırım yok..:59:

Bu konuda çok zayıfım, kendime çeki düzen vermem gerektiğini söylüyorum, ama nafile.

Siz yine kızınıza harcıyorsunuz. Evlisiniz sanırım ben evlenince ne olurum acaba

Al benden de o kadar..
Bekarken 5 kuruşum yoktu kenarda..Sen en azından araba almışsın..6 yıl paranın dibine dibine vurdum..Sonra evlendim..Şimdi eşimle harcama konusunda sıkıntı çekiyoruz..O çok harcadığımı söylüyor ve bu doğru..Ama ben yine de bekarken paralarımı harcadığım için accaip memnunum..Şimdi o kadar rahat değilim çünkü...Evlendiğinda eşin ah canımmm Allah razı olsun sayende şunumuz var ,bunumuz var demiyor..Takma kafana harcamana bak..Seni çok iii anlıyorum..Kızım konusunda ise sınırım yok..O'nun için deli gibi alışveriş yapıyorum ve çoğunu giydiremeden küçülüyor..Mantıklı olursak bazı harcamalar çok gereksiz..Benim babam da Ankara yı taksitle satsalar alacaksın derdi:))
Ama sen harca arkadaşım...Bu günler geri gelmez:36:

Araba zarardan başka bir şey değil vergisi benzini çok masraflı bazen aldığıma pişman oluyorum üç dönemlik vergi borcunu yatırmadım geçen hesapladım 1000 ytl civarı borç çıktı faizi için af gelecek dediler bekliyorum. Harcamaktan acayip mutlu oluyorum ama öyle arkadaşlarım var ki ev sahibi oldular.:26:

Ben de evlendiğimde kenarda beş kuruş param yoktu ama kendime ait bir arabam ve evim vardı. Eşim ne iyi edip almışsın demedi. Evlenince istediğin gibi para harcayamıyorsun. Sonuçta orta halli insanlarız. Zengin bir koca bulup evlenirsen tabi durum farklı:52:

en güzeli maaşını alır almaz tam cumhuriyet altını al her ay bi tane.yada bazı arkadaşlar bireysel emekliliğe başvurup para yatırıyolardı her ay.ama altın tercihim:33:

Bende bekarken alşverş yapmayı çok seviyordum evlendim geçim derdi derken fırsat olmuyor onu bunu almaya .Birde kredi çekerek ev aldık artık gereksiz şeyler almk gibi bir lüksm yok çnkü maaşım krediye gidiyor .Sende her ay bi bilezik al .ama bnları sakın sen biriktirme .olduki güzel birşey görürsen bzdurmk istersn .Saklama konusunda ailenden veya bankadan destek alabilrisn :6:

okurken kendimi gördüm..
inan iki kredi kartımda full dolu.
nerde alışveriş merkezi orda ben,
nerde güzel bi mekan orda ben,
nerde gezme tozma orda ben,
iyide kazanıyorum şükür,
biriktirsem epey bi nakitim olcaktı.
ama bende tasarruf konusunda ve kendimi frenleme konusunda beceriksizim,
araba almaya karar verdim,aileden onay çıktı,
en azından bankaya borçlanırsam düzenli ödeme yaparım,
arabada yatırım sonuçta,
gel görki 2 gün önce tmm araba al diyen babam dün çok sessizdi:95:
ama yılmak yok,aldırcam o arabayı,yoksa ben ömür boyu bişe sahibi olamam:52:

okurken kendimi gördüm..
inan iki kredi kartımda full dolu.
nerde alışveriş merkezi orda ben,
nerde güzel bi mekan orda ben,
nerde gezme tozma orda ben,
iyide kazanıyorum şükür,
biriktirsem epey bi nakitim olcaktı.
ama bende tasarruf konusunda ve kendimi frenleme konusunda beceriksizim,
araba almaya karar verdim,aileden onay çıktı,
en azından bankaya borçlanırsam düzenli ödeme yaparım,
arabada yatırım sonuçta,
gel görki 2 gün önce tmm araba al diyen babam dün çok sessizdi:95:
ama yılmak yok,aldırcam o arabayı,yoksa ben ömür boyu bişe sahibi olamam:52:

Araba yatırım amaçlı alınmaz ki zarar edersin. Bak ben geçen sene mayıs ayında sıfır araba aldım şimdi satmaya kalksam en az 5000 ytl zarar ederim. Vergisi benzini bence iyi kazanıyorsan eve falan gir ben şöyle uygun bir kooperatif bulsam girerim. Bir arkadaşım Tokinin ilk yapılanlarından ev almıştı 110 000 ytl mal oldu evin şimdiki değeri 200 000 üstünde. Onun için tokiye baktım ama şimdiki yaptıkları evler beş para etmez.

Yapmayın etmeyin...
Ben çok üzülüyorum böyle konulara...
Daha önce bir arkadaş daha açmıştı böyle bir konu orda da yazmıstım...
Kopyalıyorum aynen...

'''Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...

Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...

Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...'''

Belkı yıne aynı seylerı yazıyor gıbı olacagım ama gurur duyuyorum cunku azcık parayla bunları basarabıldıgım ıcın...

Kaldı kı bu arkadas 1250 alıyordu sız 2000 gıbı bır rakamdan bahsedıyorsunuz, ne kadar sanslı oldugunuzu unutmayın lutfen...

İnşallah genç yaşta bu kadar da güzel bir rakam kazanıyorken hayırlı birikimler yaparsınız :16:

kendimizi durduramadığımız zamanlar elbet oluyor ama zor da olsa frenlersek kendimizi, her ay 1 altın veya taksitle mal sahibi olmaya kalkarsanız eminim sonuçta çok daha mutlu olursunuz.
Çünkü alışverişin bir sonu yok, hep farklı modalar çıkıyor insanoğlu doyumsuz o nedenle giyebileceğiniz kadar kıyafetiniz,giyebileceğiniz kadar ayakkabınız olsun fazlası hem gözünüzü yorar hem de sizi bunaltır.
Sene de bir iki çılgınca harcama yapın ödüllendirin kendinizi emin olun çoook daha iiyi hissedeceksiniz.

Son düzenleme:
her ay maaşınızdan bir kısım parayı annenize falan verseniz??

o siz için saklasa???

Bende birara çok açılmıştım.Heray 1 altın parasını kredi kartlarına yatırıyordum. Sonra bizim işyerinde bir arkadaşa dikkat ettim benden fazla maaş almasına rağmen yinede çok alışveriş yapmıyor. Hatta bir pantolon almak için aybaşını bekliyor. Maaş alıp sonra alıcam kredi kartıyla almam diyordu belliki biriktiriyor parasını. Birde kendime baktım heray birsürü alışveriş yapıp kıyafet alıyorum ama çoğunu giymiyorum. Gereksiz yani çoğu.Şimdi kendime sınır koydum.Heray mesela enfazla 150 TL. harcıycam diyorum alışverişe. Ona göre alıyorum.Almak istediğim başka şey varsa boşver birdahaki ayda onu alırım diyorum. Gerçektende biz çula çaputa yatırıyoruz parayı başkaları birikim yapıyor. Az görünüyor ama heray 400 TL. yılda neredeyse 5000 TL.para ediyor.

ne guzel 2000 tl gıbı bır maasınız var su anda asgarı ucret yanı net 629 tl ıle aıle gecındıren cocouk okutan cok kısı var .bende ılk calısmaya basladıgım zamanlarda iyi para kazanıyordum ayın sonunda cebımde 1 tl olurdu artık nasıl harcıyorsam.sonra ısten ayrıldım ve 1 2 ay ıs aradım aman ne zor gunlerde babamdan para ıstıcem 20 30 tl verıyor nereye harcıcam ustumemı alıyım dısarı cıkınca karnımımı doyuruyum işte ben o zaman anladım paranın kıymetını.sımdı bende 3 senedır bır yerde calısıyorum yaklasık 2 senedır para bırıktırıyorum 4.000 tl gıbı bır param oldu bazen kenara para ayıramıyorum bazen ayırıyorum.sana tavsıyem boyle guzel bır para kazanıyorken bırıktır arkadasım işten cıktıgını dusun o zaman baba elıne bakıcaksın.

Yapmayın etmeyin...
Ben çok üzülüyorum böyle konulara...
Daha önce bir arkadaş daha açmıştı böyle bir konu orda da yazmıstım...
Kopyalıyorum aynen...

'''Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...

Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...

Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...'''

Belkı yıne aynı seylerı yazıyor gıbı olacagım ama gurur duyuyorum cunku azcık parayla bunları basarabıldıgım ıcın...

Kaldı kı bu arkadas 1250 alıyordu sız 2000 gıbı bır rakamdan bahsedıyorsunuz, ne kadar sanslı oldugunuzu unutmayın lutfen...

İnşallah genç yaşta bu kadar da güzel bir rakam kazanıyorken hayırlı birikimler yaparsınız :16:

O 1250 alan bendim :)

Ama ben dayanamadım ve paralarım boşa gidiyor diye ev borcuna girdim

Arabam oldugu için ev aldım Şimdi aylık 1800 TL ( babamın desteği ile ) Kredi ödüyorum 36 ay kredi çektim kalanı peşin verdik 2 ay ödedim

Kaldı 34 ay o da bitince kendime BMW alacağım ama artık boşa para harcamak yok

O 1250 alan bendim :)

Ama ben dayanamadım ve paralarım boşa gidiyor diye ev borcuna girdim

Arabam oldugu için ev aldım Şimdi aylık 1800 TL ( babamın desteği ile ) Kredi ödüyorum 36 ay kredi çektim kalanı peşin verdik 2 ay ödedim

Kaldı 34 ay o da bitince kendime BMW alacağım ama artık boşa para harcamak yok

1250 ile nasıl bmw alnınıyor ya biz 1700 le hiç bir şey alamadık üstüne borçlandık da :26:

bekarken biriktirdiğim paralarla annemin evine doğalgaz döşettim yemek odası takımı koltuk takımı aldım askerde olan kardeşimin harçlığı bana aitti evlendiğimdede 10bin tl birikmişim vardı bende ne kirli çıkıymışım heee:9:

tancığım insan mecbur kalmayınca idare etmesini öğrenemiyor.
şimdi ev almış olsan belki sana 200-300 ancak kalır o da araba masrafın olur.
bir söz duymuştum eskiden;bir şey alırken gerçekten ihtiyacım var mı? demeli..........

ve %100 ihtiyaç değilse israf kısmına giriyor.
bazen düşünürüm,onca temizlik maddesi,kozmetik ürünler vs. var.

bilmediğimiz ya da farkına varmadığımız çok ucuz ürünler de aynı sonucu veriyor.

kıyafette ilk görüşte etkisi altına alıyor.
almasak da 1-2 ay sonra gönlümüz geçecek.
çünki her şey bir heves ve geçiyor.

çok beğenerek alınan bir gömlek giyilmeyenler rafında yerini alıyor bir süre sonra.

daha değişiğini,daha yenisine heves bitmiyor.

ben yeni bir bina ya da çok güzel mobilyalar görünce(çok beğendiğimde) hep aklıma Peygamber Efendimizin annesi Hz. Aminenin ölürken Oğluna verdiği nasihatı düşünürüm:

''HER DOĞAN ÖLÜR,HER YENİ ESKİR''

ne kadar evrensel ve her zamana uygun bir söz.

Back
X