Herkese merhaba,
Ani bi karar ile YDS 'ye girmeye karar verdim.
İngilizcem upper-intermediate seviyesinde, fakat YDS için nasıl bi çalışma gerek, ne yapmam gerek, hangi kaynaklar iyidir..vs hiç bi fikrim yok. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz lütfen? Daha önceden bu sınava girenler varsa bi kaç tüyo verirlerse çok memnun olurum. Şimdiden tşkler arkadaşlar
ben kursa yazılmadım cnm, kurslara karşıyım, sadece para tuzağı olarak görüyorum, nette bi dünya video falan buldum, zaten voa, bbc learning english, newsinlevels, engvid... gibi sitelere fazlasıyla takılıyorum..keşke sen de kurs yerine netten devam etseydin..mesela geçenlerde kpss için izlediğim videolar vardı..isim yazmam doğru mu bilmiyorum benimhocam diye youtube'da aratsan bulursun, orda da yds hazırlık videolara koymuşlar..ordan takip etmeye başladım :)sana da ek olarak tavsiye derim.Merhaba ben de cumartesi kursa yazilip 16 eyluldeki simava girmeyi dusunuyorum.yetisir mi nasil olur bilmiyorum ama .en azindan birbirimize destek oluruz diye geldim :))
ingilizceniz zaten iyiymiş benim size tavsiyem bol bol okuma yapın. sınav konularına benzer yazıları okuyun.
Okuma yapin djyor da ben onu anlayamiyorum.yani anlamadan okudugumda bana hic bir faydasi olmuyor gibi geliyor.ben kursa yazılmadım cnm, kurslara karşıyım, sadece para tuzağı olarak görüyorum, nette bi dünya video falan buldum, zaten voa, bbc learning english, newsinlevels, engvid... gibi sitelere fazlasıyla takılıyorum..keşke sen de kurs yerine netten devam etseydin..mesela geçenlerde kpss için izlediğim videolar vardı..isim yazmam doğru mu bilmiyorum benimhocam diye youtube'da aratsan bulursun, orda da yds hazırlık videolara koymuşlar..ordan takip etmeye başladım :)sana da ek olarak tavsiye derim.
çok tşk ederim cnm, araştırdım baya nette, aynen herkes sürekli okuma yapın diyor, mantıklı geldi, denemekten ne zarar çıkar ki :)
aslında önceleri anlamamak normal çünkü kelime kesikliği oluyor ama yavaş yavaş alışıyor insan..1 hafta dene bence bişey kaybetceğini düşünmüyorum :)Okuma yapin djyor da ben onu anlayamiyorum.yani anlamadan okudugumda bana hic bir faydasi olmuyor gibi geliyor.
Bu arada site icin cok tesekkurler bakacagim..
Kursa gitmeyi ben de pek dusunmuyordum da arkadasimla gideriz diyebdusununce daha olasi baktim.bilmiyorum belki vazgecerim
hangi uygulamalar onlar ?aslında önceleri anlamamak normal çünkü kelime kesikliği oluyor ama yavaş yavaş alışıyor insan..1 hafta dene bence bişey kaybetceğini düşünmüyorum :)
şuan mesela çalışmaya başladın mı?
ben telefona bi iki uygulama indirdim..kelime bilgimi test ediyorum bir de okuma yapıyorum..
bi tanesi akın dil eğitimin okuma parçaları, tofel bazında okumalar, bana kolay geldi bilmiyorum..öyle yapma bence sıkılırsın, yarım saat uzun, mesela günlük sabah ve akşam 1 er tane orta yada kısa uzunlukta makale ile başlasan daha mantıklı gibi..hangi uygulamalar onlar ?
ben de aslında indiriyorum ama faydası yok gibi geliyor siliyorum..1 hafta boyunca mesela günde yarım saat okuyarak başlasam ?
kitap mı alayım yani?bi tanesi akın dil eğitimin okuma parçaları, tofel bazında okumalar, bana kolay geldi bilmiyorum..öyle yapma bence sıkılırsın, yarım saat uzun, mesela günlük sabah ve akşam 1 er tane orta yada kısa uzunlukta makale ile başlasan daha mantıklı gibi..
hayır cnm kitap almana gerek yok, nette çok fazla kaynak var, pc de okuyamam diyorsan çıktı alırsın..kitap mı alayım yani?
çok teşekkür ederim bakacagım.Yarına staj defteri yetiştirmem lazım.Cumartesi okuyup buraya yazarım ben sen de yaz hatta aynı şeyleri mi okusakhayır cnm kitap almana gerek yok, nette çok fazla kaynak var, pc de okuyamam diyorsan çıktı alırsın..
çok teşekkür ederim bakacagım.Yarına staj defteri yetiştirmem lazım.Cumartesi okuyup buraya yazarım ben sen de yaz hatta aynı şeyleri mi okusak
ben 2 sene önce girmiştim o zamanburda çok güzel bire başlık vardı ama şuan bulamıyorum.Cumartesi ona da bakarım tekrsr.Yökdile girmeyi düşünüyor musun
teşekkürler :)).ayrıca kelime ve deyim ezberlemek için bir çok site biliyorum..şuan defterim yanımda değil..yazarım onların ismini de :) çok işine yarayacaktır.
tofel uluslararası geçerliliği olan bir sınav. ama sadece gramer bilgisi değil, speaking ve writing de mevcut:)teşekkürler :)).
Yökdil yds geçerliliği aynı olmuyor mu ? yökdil de daha kolay oluyor diyorlardı o yüzden sordum.tofel falan ne içindi?
peki yökdil yds yerine geçiyor dimi?tofel uluslararası geçerliliği olan bir sınav. ama sadece gramer bilgisi değil, speaking ve writing de mevcut:)
Onu bilmiyorum canım. araştırman lazımpeki yökdil yds yerine geçiyor dimi?