Kurssuz da başarılı olabilir miyim bunun için? Ve bunun için önerebileceğiniz bir kitap, yayın vs. var mı?Bir İngilizceci olarak söylüyorum YDS nin normal konuşma İngilizcesi ile alakası yok. Farklı bir formata sahip. İki sınava da girebilirsin. Son 2 senede girdiğin sınavların en yüksek puanlısı referans alınacak. Sen iyi anlatımlı bir YDS kitabından sistemli bir şekilde çalış olmayacak şey değil. Matematik mantığında YDS.
Yds'ye zaten tamamen kpss için katlanacağım, yoksa ben de araştırdım ve TOEFLın insana daha çok şey katacağını düşünüyorum açıkçası. TOEFLın kpss'ye bir etkisi var mı peki?Gunluk konusma, olay yorumlama, yazabilme yeteneginiz varsa ve biraz kelime-okudugunu anlama calisirim diyorsaniz TOEFL tavsiye ederim YDS yerine. YDS' den cok farkli ve ingilizceyi gercekten kullanip kullanmadiginizi olcer.
OSYM' nin sinavlarinda guz donemi her zaman daha kolay olur ama yetismem derseniz bosa para vermeye gerek yok. Sanirim en son 70tl olmustu.
Sorulara baktım, evet hiç alakası yok. Bu nasıl bir sistem anlamış değilim, o kadar mı kazık sorulur.Bence ikisine de gir canım. Ben 3 kere Ales'e girmiştim. İlkinde hiç bakmadım sadece sınavı göreyim diye girdim. 2. ve 3. de biraz deneme sınavı çözmüştüm süreyi yetiştiremiyorum diye. Puanlarım daha hazırlıklı girmeme rağmen daha düşük geldi. En yüksek sınavım öylesine girdiğim ilk sınavımdı yani :)
YDS Ales gibi değil tabi belli bir çalışmayı gerektiriyor. Zaten günlük ingilizceyle pek alakası yok. Ama sınav anı bu belli olmaz belki bahar dönemi bir aksilik çıkar. Eğer sınav parası seni zorlamayacaksa bence sonbahar dönemine de gir bakabildiğin, yapabildiğin kadar artık. Hangi sınavın yüksek gelirse onu kullanırsın.
Yds'ye zaten tamamen kpss için katlanacağım, yoksa ben de araştırdım ve TOEFLın insana daha çok şey katacağını düşünüyorum açıkçası. TOEFLın kpss'ye bir etkisi var mı peki?
Bugünkü aklım olsaydı üç beş matematik sorusu fazla çözerdim ve bölümü ingilizce okurdum, az farkla tutmadı çünkü puan, sıralama vs. Ben en iyisi bilimsel makale falan okuyayım, bol bol kelime çalışayım vs. çok sağolun. Peki sizce kurs falan şart mı bunun için?
sakıncası yoksa ben rica edebilir miyim linkiBiraz çalışman gerek, senin ingilizce düzeyiniaşağı yukarı biliyorum sayılır.
Daha önce içeriklerine katkı yaptığım bir yds hazırlık sitesi vardı, orada güzel içerikler hazırlamıştık. Özelden link verebilirim.
Şimdi insanların yorumlarını falan araştırdım da birçok kişi kelime bilgisi demiş. Faydalı linkler falan paylaşmışlar. Bol bol okuyun, kelime bilginiz gelişsin demişler. Okul açılınca yoğun çalışacağım için ben bu güz dönemindeki yds için çok yormam kendimi. Çok sevdiğim bir ünlünün otobiyografi kitabını aldım, İngilizce. Kendi çapında bi katkısı olur sanırım kelime bilgime, hem bu yaz okuyamazsam bir daha okumaya fırsat bulamayabilirim onu. Onu okuyayım diyorum, her gün de açıp makale, bilimsel yazı falan okuyup çeviri meviri yapsam bomboş girmemiş olurum sanırım.bence değil. kurs daha çok temeli olmayanlar için gerekli. belli temeli olan kendi çalışarak gayet yapar.
Puan olarak karşılıkları varmış şimdi baktım, TOEFLdan alınan puanın yds'ye eşdeğerliği falan. Siz girdiniz mi TOEFL'a? Ama kpss için yds şart, bir soru bile olsa çözülmesi lazımmış puanların hesaplanması için. Bazı yerler de hiç çalışmaya gerek yok, sallasanız bile tutsa yeter demiş, yanlışlar doğruyu götürmüyormuş.Malesef KPSS hakkinda hic bilgim yok ama OSYM' nin ingilizce dil puani donusum tablosu var lisansustu egitim basvurularinda, OYP' de falan gecerli oluyor, o tablo KPSS icin de gecerliyse sorun yasamazsiniz.
Kurssuz da başarılı olabilir miyim bunun için? Ve bunun için önerebileceğiniz bir kitap, yayın vs. var mı?[/QU
Olabilirsin tabi ki canım. Bu tamamen sana bağlı. İngilizce için şu anki seviyeni bilmiyorum ama Cesur Öztürk ün YDS konu anlatımlı kitabını ve içerisindeki soruları bitirip sonra da YDS DENEME SINAVLARI kitabından pratik yapabilirsin. Ne kadar boş vakit bulabileceğini bilmiyorum çalışmak için. Çalıştığın her konudan bilmediğin kelimeleri çıkarıp bir defterde düzenli olarak toplayıp çalışabilirsin ama bu kelimeleri ve anlamlarını yazdıktan sonra altlarına kelimeyi içinde gördüğün cümleyi de yazmalısın.
Çok eğlenceli bulacağın ve okumaktan zevk alacağın bir İngilizce kitap okuyabilirsin yolda otobüste vs okumak için. Seni boğacak ya da zorlayacak bir kitap olmasın. Zaten ekstra olacak o. İngilizce altyazılı film izleyebilirsin ama dediğim gibi vaktin ne kadar onu bilmiyorum günlük çalışmak için.Yoksa nette de alıştırma yapacağın yerler bulabilirsin ama zamanın da önemli
Teşekkür ederim, dediğiniz kitapları araştıracağım. Zevk alabileceğim bir ingilizce kitap aldım, bu aralar okuduğum Türkçe romanlar biter bitmez başlayacağım. Bu senenin başından beridir dizileri altyazılı falan izlemeyi bıraktım, gerek duymuyorum artık ama yine de dikkatten kaçabilecek şeyler için ingilizce altyazı kullanayım.Olabilirsin tabi ki canım. Bu tamamen sana bağlı. İngilizce için şu anki seviyeni bilmiyorum ama Cesur Öztürk ün YDS konu anlatımlı kitabını ve içerisindeki soruları bitirip sonra da YDS DENEME SINAVLARI kitabından pratik yapabilirsin. Ne kadar boş vakit bulabileceğini bilmiyorum çalışmak için. Çalıştığın her konudan bilmediğin kelimeleri çıkarıp bir defterde düzenli olarak toplayıp çalışabilirsin ama bu kelimeleri ve anlamlarını yazdıktan sonra altlarına kelimeyi içinde gördüğün cümleyi de yazmalısın.
Çok eğlenceli bulacağın ve okumaktan zevk alacağın bir İngilizce kitap okuyabilirsin yolda otobüste vs okumak için. Seni boğacak ya da zorlayacak bir kitap olmasın. Zaten ekstra olacak o. İngilizce altyazılı film izleyebilirsin ama dediğim gibi vaktin ne kadar onu bilmiyorum günlük çalışmak için.Yoksa nette de alıştırma yapacağın yerler bulabilirsin ama zamanın da önemli
Çok teşekkürler, size de :)Ben de bugün başvurdum internetten. Doktoraya başvurmak istiyorum ama bakalım hayırlısı.
İlk kez gireceğim, çalışacak zamanım da yok ama fırsat buldukça internetten soru çözmek istiyorum.
70 TL önemli değilse sizin için girmenizi öneririm. En azından ortamı tecrübe etmiş olursunuz.
Size ve girecek tüm KK üyelerine şimdiden başarılar :)
Hâlâ karar verebilmiş değilim, şimdi deneme amaçlı da girsem çalışmadığım için vicdan yaparım, çalışmak istesem zaman yok. Zaten koca kışım ders çalışmakla geçecek. Bildiğim tek bişey var ki o da yds'nin saçma salak bişey olduğu. Bu sınav insanlara İngilizce öğretmiyor, ezberlemeyi öğretiyor diğer sınavlarında da olduğu gibi. Sınavın formatına sinir oldum.
Yok şimdilik vazgeçtim ben bu işlerden. Bu sene KPSS'ye de öylesine gireceğim zaten, puanların hesaplanması için YDS'ye de girmek lazımmış, ona da öylesine girerim ama emek verip çalışmayı düşünmüyorum şimdilik. Özel sektöre yöneleceğim devlette çok torpil dönüyor. O kadar emek verip de karşılığını alamazsam psikolojik olarak çökerim, kimse toparlayamaz. Hem düşündüm de, ben İzmir'de yaşıyorum, atanma olayları falan pek bana göre değil. Beni bu şehre bağlayan çok şey var. Bu kadar çok hak yenme olayı olmasa devlete girmek için elimden geleni yapardım tabi o ayrı konu. :) Ciddi ciddi çalışıp bu tarz sınavlara girecek olan herkese bol bol şans ve başarı diliyorum.Sınava girmiş miydiniz?
Ben girdim bu arada. Soru ve doğru cevaplara bakılırsa A alabiliyorum