YDS hakkında kararsız kaldım

Kurssuz da başarılı olabilir miyim bunun için? Ve bunun için önerebileceğiniz bir kitap, yayın vs. var mı?

Yds'ye zaten tamamen kpss için katlanacağım, yoksa ben de araştırdım ve TOEFLın insana daha çok şey katacağını düşünüyorum açıkçası. TOEFLın kpss'ye bir etkisi var mı peki?

Sorulara baktım, evet hiç alakası yok. Bu nasıl bir sistem anlamış değilim, o kadar mı kazık sorulur.

Yds'ye zaten tamamen kpss için katlanacağım, yoksa ben de araştırdım ve TOEFLın insana daha çok şey katacağını düşünüyorum açıkçası. TOEFLın kpss'ye bir etkisi var mı peki?

Malesef KPSS hakkinda hic bilgim yok ama OSYM' nin ingilizce dil puani donusum tablosu var lisansustu egitim basvurularinda, OYP' de falan gecerli oluyor, o tablo KPSS icin de gecerliyse sorun yasamazsiniz.

bence değil. kurs daha çok temeli olmayanlar için gerekli. belli temeli olan kendi çalışarak gayet yapar.

sakıncası yoksa ben rica edebilir miyim linki

bence değil. kurs daha çok temeli olmayanlar için gerekli. belli temeli olan kendi çalışarak gayet yapar.
Şimdi insanların yorumlarını falan araştırdım da birçok kişi kelime bilgisi demiş. Faydalı linkler falan paylaşmışlar. Bol bol okuyun, kelime bilginiz gelişsin demişler. Okul açılınca yoğun çalışacağım için ben bu güz dönemindeki yds için çok yormam kendimi. Çok sevdiğim bir ünlünün otobiyografi kitabını aldım, İngilizce. Kendi çapında bi katkısı olur sanırım kelime bilgime, hem bu yaz okuyamazsam bir daha okumaya fırsat bulamayabilirim onu. Onu okuyayım diyorum, her gün de açıp makale, bilimsel yazı falan okuyup çeviri meviri yapsam bomboş girmemiş olurum sanırım.

Malesef KPSS hakkinda hic bilgim yok ama OSYM' nin ingilizce dil puani donusum tablosu var lisansustu egitim basvurularinda, OYP' de falan gecerli oluyor, o tablo KPSS icin de gecerliyse sorun yasamazsiniz.
Puan olarak karşılıkları varmış şimdi baktım, TOEFLdan alınan puanın yds'ye eşdeğerliği falan. Siz girdiniz mi TOEFL'a? Ama kpss için yds şart, bir soru bile olsa çözülmesi lazımmış puanların hesaplanması için. Bazı yerler de hiç çalışmaya gerek yok, sallasanız bile tutsa yeter demiş, yanlışlar doğruyu götürmüyormuş.

Son düzenleme:

Ben de bugün başvurdum internetten. Doktoraya başvurmak istiyorum ama bakalım hayırlısı.

İlk kez gireceğim, çalışacak zamanım da yok ama fırsat buldukça internetten soru çözmek istiyorum.

70 TL önemli değilse sizin için girmenizi öneririm. En azından ortamı tecrübe etmiş olursunuz.

Size ve girecek tüm KK üyelerine şimdiden başarılar :)

Teşekkür ederim, dediğiniz kitapları araştıracağım. Zevk alabileceğim bir ingilizce kitap aldım, bu aralar okuduğum Türkçe romanlar biter bitmez başlayacağım. Bu senenin başından beridir dizileri altyazılı falan izlemeyi bıraktım, gerek duymuyorum artık ama yine de dikkatten kaçabilecek şeyler için ingilizce altyazı kullanayım.

Çok teşekkürler, size de :)

Hâlâ karar verebilmiş değilim, şimdi deneme amaçlı da girsem çalışmadığım için vicdan yaparım, çalışmak istesem zaman yok. Zaten koca kışım ders çalışmakla geçecek. Bildiğim tek bişey var ki o da yds'nin saçma salak bişey olduğu. Bu sınav insanlara İngilizce öğretmiyor, ezberlemeyi öğretiyor diğer sınavlarında da olduğu gibi. Sınavın formatına sinir oldum.

Sınava girmiş miydiniz?

Ben girdim bu arada. Soru ve doğru cevaplara bakılırsa A alabiliyorum

Aynen ben de Benim daha pek acelem yok gerçi ama bu sene çalışamayacağımı tahmin ettim taa mayıstan kitapları almıştım oysa ki ama yaz rehavetiyle hiç çalışamadım Eylülde başvuru yapmadım Bahara hazırlanırım diyordum Okul engel olur diye düşünmeye başladım bile 2016 eylüle kaldı benim galiba

Sınava girmiş miydiniz?

Ben girdim bu arada. Soru ve doğru cevaplara bakılırsa A alabiliyorum
Yok şimdilik vazgeçtim ben bu işlerden. Bu sene KPSS'ye de öylesine gireceğim zaten, puanların hesaplanması için YDS'ye de girmek lazımmış, ona da öylesine girerim ama emek verip çalışmayı düşünmüyorum şimdilik. Özel sektöre yöneleceğim devlette çok torpil dönüyor. O kadar emek verip de karşılığını alamazsam psikolojik olarak çökerim, kimse toparlayamaz. Hem düşündüm de, ben İzmir'de yaşıyorum, atanma olayları falan pek bana göre değil. Beni bu şehre bağlayan çok şey var. Bu kadar çok hak yenme olayı olmasa devlete girmek için elimden geleni yapardım tabi o ayrı konu. :) Ciddi ciddi çalışıp bu tarz sınavlara girecek olan herkese bol bol şans ve başarı diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…