YDS hakkında kararsız kaldım

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhabalar, 2016'da KPSS A grubundan sınava gireceğim ve puan hesaplamaları için YDS'ye de girmek lazım. Şimdi bu YDSnin başvuruları başladı, eylülde de sınav var. Bu sınav yılda iki kez yapılıyormuş. Sonbaharda ve baharda. Her ikisine de girebilme hakkım var mı aynı yıl içinde? Kendimi denemek için eylüldekine girip ilkbahardakine de hazırlanıp girsem mi? Ya da hazırlanmayacağım için eylüldekine hiç başvuru yapıp masraf etmesem mi? Bu sınav öyle güle oynaya konuştuğumuz İngilizceyi içermiyor, eylüldekine hazırlanabilmem mümkün değil. Ne yapmalıyım? Ayrıca yds puanı kpss puanına ne kadar katkı sağlıyor? Yardımlarınızı bekliyorum.

yds nin içeriğini biliyorum. ingilizce seviyene bağlı. ingilizcen iyiyse yapabilirsin. ama değilse boşuna kayıt parası verme. yoksa istediğin kadar girebilirsin. kpss olayını bilmiyorum ama.

Kpss puanına puan türlerine göre farklı yuzdelerde etkisi olur. Ancak daha çok, mulakatli alımlarda genellikle istenen dil şartını sağlamak açısından önemli. Yüksek puan almak avantaj yani. Bence bahar dönemine hazırlanıp girmek daha mantıklı eğer eylüle yetisemem dersen, 70 lira az para değil.

yds nin içeriğini biliyorum. ingilizce seviyene bağlı. ingilizcen iyiyse yapabilirsin. ama değilse boşuna kayıt parası verme. yoksa istediğin kadar girebilirsin. kpss olayını bilmiyorum ama.
Günlük konuşma dili konusunda sıkıntım yok, ben İngilizceyi çok seviyorum ve hayatıma çok dahil ettim, sürekli bişeyler izlerim, okurum, yazarım, yabancı arkadaşlarım var onlarla konuşurum falan ama dün sınavda çıkmış sorulara bi baktım resmen gözüm korktu.

Haklısınız, babam dedi araştır, karar ver, başvuracaksan parayı yatıralım dedi ama bahardakine hazırlanıp girmek daha iyi sanırım. Ben yine en azından normal ingilizce biliyorum, hiç temeli olmayanlar ve ingilizceyle arası olmayanlar nasıl yapsın... Sınav zor.

günlük ingilizceyle alakası yok tabi. kelime-gramer bilgisi okuduğunu anlama çok önemli. ama ingilizcen iyiyse bahar dönemine çalışır iyi puan alırsın. eylüle çok az kaldı. kelime gramer eksiğin varsa, bir de sınav tipini öğrenme falan yetişmeyebilir. ama tamamen boşsan yetişedebilir aslında. istiyorsan bir deneme çöz. ne kadar yapabildiğini öğren ona göre karar verirsin.

Benim gördüğüm şey bildiğin makale ağzıydı yani, bilimsel, hayatımda hiç görmediğim kelimeler, kelime zaten işin temeli sanırım ama anlamca hangisi en yakındır tarzı sorular vardı, onu gördüm moralim bozuldu yani resmen.

Biraz çalışman gerek, senin ingilizce düzeyiniaşağı yukarı biliyorum sayılır.
Daha önce içeriklerine katkı yaptığım bir yds hazırlık sitesi vardı, orada güzel içerikler hazırlamıştık. Özelden link verebilirim.

hazırlanmadan sakın girme daha moralin cok bozulur. Kendini denemek istiyorsan çikmis sorularla deneme yap yds çok zorlaşti resmen ingilizce mantik soruyorlar rabbim kolaylik versin başarilar

Ah keşke benim İngilizce düzeyimle uzaktan yakından alakası olsaydı sınavın. Çok iyi olur, özelden mesaj atayım.

her ikisine de girebilirsin canım :) başarılar

hazırlanmadan sakın girme daha moralin cok bozulur. Kendini denemek istiyorsan çikmis sorularla deneme yap yds çok zorlaşti resmen ingilizce mantik soruyorlar rabbim kolaylik versin başarilar
Neden bu kadar zorlaştığını anlamıyorum, Londra'daki arkadaşımla ben onları konuşmuyorum yani gerçekten zor ötesi. Tamam zaten basit bişey beklemiyordum ama ekstrem zor bişey bu.

sanırım üniversite dilin Türkçe ydi. aslında üniversiteden itibaren ingilizce okumaya alışsaydın çok zor gelmezdi. ingilizce makale okumaya alışan insanlar için zor bir sınav değil ama bizim ülkemizdeki yabancı dil eğitim sistemine baktığımızda zor kalıyor tabi. bir de aslında ingilizceyi ölçen bir sınav da değil tabi ki. ama konuşman ve yazman varsa demek ki temelin var. yavaş yavaş ilerlet. bol bol oku. yabancı gazeteleri haber sitelerini oku. yavaş yavaş alışırsın. bahara daha çok var. kolay gelsin. başarılar.

Evet her ikisine de girebilirsiniz. Girip sınavı ve seviyenizi görmek ve ona göre hazırlanmak sizin için iyi olur, zaten kurs düşünüyorsanız da size en son YDS puanınızı soruyorlar önce.
Ayrıca her ay E YDS yapılıyor, onlara da katılabilirsiniz ama çok yaygınlaşmadı henüz ve katılım sınırlı sanırım.

Bir İngilizceci olarak söylüyorum YDS nin normal konuşma İngilizcesi ile alakası yok. Farklı bir formata sahip. İki sınava da girebilirsin. Son 2 senede girdiğin sınavların en yüksek puanlısı referans alınacak. Sen iyi anlatımlı bir YDS kitabından sistemli bir şekilde çalış olmayacak şey değil. Matematik mantığında YDS.

bu biraz farklı canım ezber daha çok
kurallar var işte after dan sonra ana cümlede şu olur yan cümlede bu olur vs vs

Bugünkü aklım olsaydı üç beş matematik sorusu fazla çözerdim ve bölümü ingilizce okurdum, az farkla tutmadı çünkü puan, sıralama vs. Ben en iyisi bilimsel makale falan okuyayım, bol bol kelime çalışayım vs. çok sağolun. Peki sizce kurs falan şart mı bunun için?

Gunluk konusma, olay yorumlama, yazabilme yeteneginiz varsa ve biraz kelime-okudugunu anlama calisirim diyorsaniz TOEFL tavsiye ederim YDS yerine. YDS' den cok farkli ve ingilizceyi gercekten kullanip kullanmadiginizi olcer.

OSYM' nin sinavlarinda guz donemi her zaman daha kolay olur ama yetismem derseniz bosa para vermeye gerek yok. Sanirim en son 70tl olmustu.

Bence ikisine de gir canım. Ben 3 kere Ales'e girmiştim. İlkinde hiç bakmadım sadece sınavı göreyim diye girdim. 2. ve 3. de biraz deneme sınavı çözmüştüm süreyi yetiştiremiyorum diye. Puanlarım daha hazırlıklı girmeme rağmen daha düşük geldi. En yüksek sınavım öylesine girdiğim ilk sınavımdı yani :)

YDS Ales gibi değil tabi belli bir çalışmayı gerektiriyor. Zaten günlük ingilizceyle pek alakası yok. Ama sınav anı bu belli olmaz belki bahar dönemi bir aksilik çıkar. Eğer sınav parası seni zorlamayacaksa bence sonbahar dönemine de gir bakabildiğin, yapabildiğin kadar artık. Hangi sınavın yüksek gelirse onu kullanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…