Faturasını ödediğin annene "faturaları komşuların ödesin" diyen kız için bence gayet uygun bir üslup.
Sonradan özür dilemiş olman ilk fırsatta yaptığın iyiliği başına kakmani haklı çıkarmaz ki.
Çok merak ediyorum, annen faturaları ödemeye devam etmemeni söyledi mi? Benim annem olsa bir daha kuruşumu almazdi.
Bence anneniz Nahif, "aman ali Rıza bey tadımız kaçmasın" modunda, Tatsızlık çıkınca tansiyonu çıkan tipik bir yurdum annesi. Ne size git diyebiliyor ne komşusuna git diyebiliyor. Hem sizi seviyor hem onları.
Annenizin komsularindan rahatsız olduğunu düşünmüyorum kesinlikle, öyle olsa böyle alıştırmazdi insanları.belki sizin yoklugunuzda yalnızlığını komşularıyla geçirdi, şimdi onlara ihtiyacı yok siz her gün geldiğiniz için, ama kaybetmek de istemiyor. Sonuçta çocuğunuz doğunca ayağınız kesilecek, komşularının onu dislamasindan korkuyor. Madem rahatsizsiniz, kadının sosyal hayatını baltalamayin bari.
Şöyle bir konu açılsa ne yazardınız?
"Canım torunumu sevmek için her gün kızımın evine gidiyorum,benim evim de güzel ama kızımı ki havadar. Ama her gün misafiri geliyor. Asik suratla oturuyorum,yine geliyorlar. Kızıma da tersleniyorum, o da huzursuz ama git diyemiyor. Bir gün dalacagim kızın arkadaşlarına. Rahatımi bozuyorlar. Kızımın kirasını biz ödüyoruz,destek icin. En son delirdim, "bundan sonra kirani arkadaşların ödesin" dedim. Ama sonra barıştık. Sakin evine git demeyin,evde sıkılıyorum. Kızımın Evi daha güzel"
Bu okuduğunuz şey ne kadar bencil geldiyse sizin konunuz da o kadar bencil aslinda. Sadece farkında değilsiniz