• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Konu kendini dolaylı yoldan övme konusuna dönmüş, genelde temizlik dış görünüş, yarışı yapılırken bu sefer de temel yazım yanlışlarını bilmek üzerinden övünülmüş. Bilmeyenler için bu konu üzerinden kırmadan hatırlatmak için yazanlar da var ama temel yazım yanlışlarını bilmekle övünmek biraz komik:bicak:

Ev arkadasimla cok takardik bu konuya.Hatta bizim icin dalga konusuydu ne yalan soyleyeyim.Arkadasima bir cocuk baya yuruyodu.Bizimki vizyon yetersizligi ve imla facialaribdan dolayi reddetti.Cocuk sosyal mecradan atar giderli yazilar paylasmaya baslamisti.Arkadasim acaba boyle degerlendirmesem mi derkeennn cocuk bir yazi paylasti :

Herkez sürsün kendi pisikletini!!!!

🤣🤣🤣🤣 Suna abartisiz 1 saat guldugumuzu hatirliyorum.

o klavyesınden kaynaklanıyor da olabılır... (benım gıbı)

kelımelerı dogru yerde, dogru kullanan kısıyse eger sorun yok, sonucta mektup yazmıyor mesaj dili denilen rahatlık var onlar tolere edılebılır,
ama bazı kelımelerı (arkadasların orneklerı gıbı) ozellıkle yanlıs yazmak farklı bırsey :KK43:

ornek vermek gerekırse; burada coook konu var, kımseden kompozısyon yazılması beklenmıyor anlayabılecegımız sekılde ıletısım kursun yeter ama ozellıkle herkez, yanlız, eyer, da ekınden habersız yazdıklarında ne demek ıstedıgınızı anlamıyoruz dıyoruz, ayrıca bu kısı gunluk hayatda da okuduguna dıkkat etmıyor demektır .
Burada benim gördüğüm asıl sorun sesli harfleri yutan çok var bir de nokta koymuyorlar. Konuyu da makale gibi uzun yazınca:KK57: Artık herkez'e takılamıyorum bile:cry:

Erkekler kadınlardan daha özensiz bu konuda. Özellikle benim jenerasyonumda lise mezunu kız arkadaşlarım gayet düzgün yazarken üniversite mezunu olmuş adamlar hiç okul görmemiş gibi yazıyorlar sinir oluyorum. Yeri gelmişken bir de sorayım ne zamandır burada dikkatimi çeken bir durum var. Buradaki üyeler yazım yanlışlarına çok takılır, bazı üyeleri yazdığına daha doğrusu yazamadığına pişman eder 🤭 ama sürekli gerekli gereksiz yabancı terimler kullanılıyor. Bunlar da beni çok rahatsız ediyor. Bu söylemlerin dilimize yerleşmesini istemiyorum. Yeterince yabancı kelimeye maruz kalmışken… özellikle sosyal medyayla bu kelimeler fazlaca kullanmaya başlandı. Likeladım diyor beğendim desen ölür müsün? Ya da stalk yapmayı bırak dye öneri veriyor takip etme desen nolur? First date falan ya da flörtlere yabancı tabirler kullanıyor. Hani bazı aydın görünümlü kişiler vardır kültürlü görünmek için değişik terimler yabancı kelimeler kullanmaya çalışırlar onun gibi… en az herkez yazmak kadar rahatsız edici bu yabancı kelimeleri çokça kullanmak… yeri gelmişken söylemek istedim.
Çok haklısınız.
Dilimizi korumak için elimizden geleni yapmamız ve örnek olmamız lazım.
Mesajlarda bile dikkat etmek gerekir. Bence de dilbilgisi kuralları kadar yabancı kelime kullanımı da son yıllarda artmış durumda.
Bunda sosyal medya ve televizyonun etkisi çok büyük.
Şimdiki çocuklara bakıyorum mesela wala, efso, taam, eyw., gidiom, chanta, muq, hawalı gibi tuhaflaşmış kelimeleri de çok kullanıyorlar.
Kendi çocuğumda da görüyorum.
AÖF edebiyat okuyorum proje ödevim de bu konuydu hatta.
Ayrıntılı anlattım.
Araştırdım.
Açıkçası bu konuda gevşek davranıyoruz diye düşünüyorum.
Benim için çok önemli dilimizi düzgün kullanmak.
Çünkü dilimiz geçmişten geleceğe aktarımımız.
Bozulması demek bu aktarımın da aksaması demek.
Özellikle çok kullanıcılı forumlar gibi genele açık internet ortamlarında çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Ev arkadasimla cok takardik bu konuya.Hatta bizim icin dalga konusuydu ne yalan soyleyeyim.Arkadasima bir cocuk baya yuruyodu.Bizimki vizyon yetersizligi ve imla facialaribdan dolayi reddetti.Cocuk sosyal mecradan atar giderli yazilar paylasmaya baslamisti.Arkadasim acaba boyle degerlendirmesem mi derkeennn cocuk bir yazi paylasti :

Herkez sürsün kendi pisikletini!!!!

🤣🤣🤣🤣 Suna abartisiz 1 saat guldugumuzu hatirliyorum.
Kendimi "pıçaklayasım" geldi yorumu okuyunca. :KK53:

Back
X