• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazık ediyorum kendime,diyet yapamıyorum

cikin_f

tarihçi
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2007
512
3
96
36
İzmir
Merhabaaaa :) Aslında o kadar cesur ve sabırlıyım ki.... Ama söz konusu şu diyet oldu mu basiretim bağlanıyorr sanırım. Kendimi hala o zayıf günlerimdeki gibi hayal ediyorum. 38 bedene girdiğim o güzel günler... Şimdi 40- 42 :(((( Kızlar ben kilo vermeliyim. Sağlık için, ruh ve beden sağlığı için. Kendimi iyi hissetmem için... vsvsvsvsvs. Ne yapacağımı bilmiyorum. öNCELİKLİ HEDEFİM 68 Kİloya inmek. Şu an 73 kiloyum :( 1.70 boyum var. İşin açığı 70tim ama tatile gittim ve 3 kilo da benimle birlikte geldiii :D Neyse yapacak bir şey yok, misafirlerimin gitmesini bekleyeceğim. Tek hedefim 60!!! O kilo benim kendimi iyi hissetmemi sağlayacak... Lütfen bana yol gösterin. Leslie sansone yapacağım spor olarak ama ne yesem ne etsem bilemiyorum. Yemek yemeyi çok seviyorum. Ama şu varki 2 senedir şekeri bıraktım. Ekmek çok çok az yiyorum ama tek sıkıntım şu gece yemeleri ve gün içindeki abur cuburlar :((( Karatay diyeti kitabını okudum ve orada da kafam çok karıştı. Şekerli her gıdadan uzak dur ara öğün yok meyve bile şekerli olduğundan tehlikeli vsvsvsv. Yani şu an arapsaçı gibiyim... Ve sizin bana yardım edeceğinize inanıyorum.Haydi kızlar bana yazın lütfen :(

Sanki beni anlatmışsın.. boyumuz kilomuz herseyimiz aynı sayılır. Ben de 55 olmak istiyorum 71den. Bende deli gibi fast-food yiyorum ama bu sabah karar verdim artık yemek yemicem. Ben yüzmeye gidiyorum haftada 4gün ama 1günde iki öğün fast-food yersen istersen tüm gün yüz hiçbir işe yaramıyor. Sana tavsiyem, sabahları kral gibi, öğlenleri orta halli, akşamlarıda fakir gibi ye. Akşam 5den sonra hiçbirşey ağzına atma su dışında. Eğer içinde yağ olan besinler alacaksan onları sadece sabah ve öğlen ye. Mesela sabahları bir dilim kepek ekmeği,bir haslanmıs yumurta, süt veya yeşil çay çok faydalı. Sütte yağ war zaten. Hiç yağ almamazlık yaparsak vücut yediğin ilk yağlı şeyi depoya gönderiyor. Neyse,öğlende tonbalıklı bol limonlu marullu salata. Gene yağlı ama damla damla şeklinde. Akşamda sadece meyve. Akşam yağlı hiçbişi yemek yok.Şeker yok. Bilmiyorum ben bunu uygulucam sanırım,bide sporla güzel kilo verdirir bence ama benim tek sorunum boğazımı tutamamak...

tatlım 65 kilodan 57 ye düştüm.diyetisyene gittim . kişisel liste var ama herkese uygun nesfit diyeti var.1 paket nesfit al 1 tanede yarım yağlı süt.sabah 8-9 arası 5 kaşık n.1 bardak süt.saat 11 de 1 meyve (ne istersen yiyeblrsn sana kalmış) 12-13 arası 1 kase daha nesfit.saat 16-17 yine meyve veya kahve.saat 18-19 arası yine 1 kase nesfit ve meyve.asla 19 dan sonra bişi yeme.1 hafta içinde göbek gidiyor nasıl fark ediosun anlatamam cok değil haftada 4 gün yap bunu varya oturur dua edersin :) bunu diyetisyenim verdi tahıl oldugu için asla vitamin kaybı yaşamadım halen yapiorum kalkıp meyvemi yicem :) en ii ben anliyorum seni walla.ama bunu yap zaten kilo verdiğini gördükçe iştaha geliosun miden de küçülüyor.yap ve gör. ben naptıysam işe yaramadı spor bile belli süre sonra alıştı bünyeme :D yap lütfen.3 ark.önerdim inan 5 kilo veren var 1 ayda.1 ay dediğin ne cok cabuk geciyor alıştır kendini pes etme...

tatlım 65 kilodan 57 ye düştüm.diyetisyene gittim . kişisel liste var ama herkese uygun nesfit diyeti var.1 paket nesfit al 1 tanede yarım yağlı süt.sabah 8-9 arası 5 kaşık n.1 bardak süt.saat 11 de 1 meyve (ne istersen yiyeblrsn sana kalmış) 12-13 arası 1 kase daha nesfit.saat 16-17 yine meyve veya kahve.saat 18-19 arası yine 1 kase nesfit ve meyve.asla 19 dan sonra bişi yeme.1 hafta içinde göbek gidiyor nasıl fark ediosun anlatamam cok değil haftada 4 gün yap bunu varya oturur dua edersin :) bunu diyetisyenim verdi tahıl oldugu için asla vitamin kaybı yaşamadım halen yapiorum kalkıp meyvemi yicem :) en ii ben anliyorum seni walla.ama bunu yap zaten kilo verdiğini gördükçe iştaha geliosun miden de küçülüyor.yap ve gör. ben naptıysam işe yaramadı spor bile belli süre sonra alıştı bünyeme :D yap lütfen.3 ark.önerdim inan 5 kilo veren var 1 ayda.1 ay dediğin ne cok cabuk geciyor alıştır kendini pes etme...

65den 57ye düşerken hergün sporda yaptınmı?

Sanki beni anlatmışsın.. boyumuz kilomuz herseyimiz aynı sayılır. Ben de 55 olmak istiyorum 71den. Bende deli gibi fast-food yiyorum ama bu sabah karar verdim artık yemek yemicem. Ben yüzmeye gidiyorum haftada 4gün ama 1günde iki öğün fast-food yersen istersen tüm gün yüz hiçbir işe yaramıyor. Sana tavsiyem, sabahları kral gibi, öğlenleri orta halli, akşamlarıda fakir gibi ye. Akşam 5den sonra hiçbirşey ağzına atma su dışında. Eğer içinde yağ olan besinler alacaksan onları sadece sabah ve öğlen ye. Mesela sabahları bir dilim kepek ekmeği,bir haslanmıs yumurta, süt veya yeşil çay çok faydalı. Sütte yağ war zaten. Hiç yağ almamazlık yaparsak vücut yediğin ilk yağlı şeyi depoya gönderiyor. Neyse,öğlende tonbalıklı bol limonlu marullu salata. Gene yağlı ama damla damla şeklinde. Akşamda sadece meyve. Akşam yağlı hiçbişi yemek yok.Şeker yok. Bilmiyorum ben bunu uygulucam sanırım,bide sporla güzel kilo verdirir bence ama benim tek sorunum boğazımı tutamamak...
Canım benim işte benim de sorunum o boğazımı tutamamak... Yeme keyfim akşamları başlıyor çayın yanında neler neler yerim bir bilseniz kendimi tutuyorum yoksa şimdi 100 kiloya çıkmıştım.Şekeri zaten kestim, yağa da çok dikkat ederim ama tek sıkıntım çok çok ve her şeyden yemek :(((( Deneyeceğim ama şu sporu gerçekten alışkanlık haline getirmem lazım...:64:

Canım çok güzel sonuç getirmiş gerçekten... acaba ben şu nesfiti şöyle sabah mı yesem çünkü ben tüm gün nesfit yiyemem ki :(((( Sütü sevemedim çünkü meyve suyundaki şekerde çok zararlı :(((( Keşke yiyebilsem ama çok zor sütün kokusunu aldığım an istifra ediyor gibi oluyorum maaleseffff:59:ama bugün şeye başladım akşam 8den sonra su, çay kahve dışında bir şey koymayacağım ağzıma... Umarım bunu yapabilirim .)))))

Bundan sonra yapılacaklar:

Akşam 8den sonra bir şey yenmeyecek çünkü leptin hormonunun salgılanması lazım..
Ara öğün yok çünkü ara öğünler insülinin sürekli yüksek olmasına ve depo yağların yakılmasından çok daha fazla yağ depolamasına neden olur...
Bal reçel ve pekmez yok
ekmek en fazla iki dilim
bol proteinli bir kahvaltı
günde iki buçuk litre içine limon ve nane aatılmış su içilecek
her gün omega 3 içilecek ama içeriğinde omega 6 olmamasına dikkat edilecek
en azından 10 dakika sevdiğim bir müzikte dans edilecek:52:

arkadaşlar aslında hiç ekmek olmaması gerekiyor ama ben kendime iki dilimi serbest bıraktım :) Bu bilgiler karatayın kitabını okuyorum oradan :)))

Canım dukan diyetini Dr. Öz'ün programında dinlemiştim... Ama son derece zorlayıcı değil mi o diyet :))

senin icin neyin zor olduguna bagli,
mesela ekmegi meyveyi sekeri cok seviyorsan
eti sütü hic sevmiyorsan zor, hatta imkansiz

cünkü sirf proteinle beslendigin bi diyet... ben bu ayin basinda basladim
ve su ana kadar dukanla tam 9 kilo verdim."cuma zayiflama yarismasi"ndayim ben...
orda bi kac arkadas daha denedi, ve herkes cok güzel kilo verdi
kilo vermeyen hickimse yok...

eger zayiflamaya karar verirsen sende bi gruba katil bence inanilmaz motivasyon olur
yalniz olmuyorsun, danisabilecegin konusabilcegin insanlar oluyor

senin icin neyin zor olduguna bagli,
mesela ekmegi meyveyi sekeri cok seviyorsan
eti sütü hic sevmiyorsan zor, hatta imkansiz

cünkü sirf proteinle beslendigin bi diyet... ben bu ayin basinda basladim
ve su ana kadar dukanla tam 9 kilo verdim."cuma zayiflama yarismasi"ndayim ben...
orda bi kac arkadas daha denedi, ve herkes cok güzel kilo verdi
kilo vermeyen hickimse yok...

eger zayiflamaya karar verirsen sende bi gruba katil bence inanilmaz motivasyon olur
yalniz olmuyorsun, danisabilecegin konusabilcegin insanlar oluyor
Canım peki bana biraz bu dukan diyetini anlatman mümkün mü

Canım peki bana biraz bu dukan diyetini anlatman mümkün mü

biraz kapsamli canim... 4 evreden olusan bi diyet
ilk devre yaklasik 1 hafta kadar... atak devresi
1 hafta boyunca sirf proteinle besleniyorsun, bunun listeleri var... hangi ürünler izinli, hangileri yasak...
mesela yagsiz etler, az yagli süt ürünleri...

karbonhidrat kesinlikle yasak, yani meyve, ekmek... sebze yasak bu evrede... sadede protein
günde 1.5 litre su icmek ve 20 dk yürüyüs yapmak sart

1 haftadan sonra ikinci evreye geciyorsun
burda dönüsümlü yine bir gün sirf protein, bir gün sebze ve protein yiyebiliyorsun
bu evre istedigin kiloya kadar devam ediyor
istedigin kiloya ulastiginda

ücüncü evreye geciyorsun, bu evrede haftanin belirli günlerinde, belirli miktarda karbonhidrat izinli...
ve dördüncü evre hersey serbest sadece her persembe saf protein günü yapmak zorundasin
son 2 evre kilonu ömür boyu korumak icin yani...

kisacasi böyle, ama nette arastir bence...

kendımıze yazık ettgmızı bıle bıle yemek yemek ne kötu ,evın heryerıne not yazıyorum,yeme bak pişman oluyosun dıe :)))

canım benim şimdi bakınacağım biraz gruba :) Ama tatlım peki sen meyve yemeyen bir insan mıydın yani meyveyi bırakmak zor olmadı mı?

severim meyveyi, hele yazin...
ama azmim geldi fena halde :) zayiflamak istiyorum cok... o yüzden hic zorlanmiyorum, eksikliginide hissetmiyorum su an

Back
X