- 19 Aralık 2014
- 5.858
- 1
- 47.972
- 748
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
-
evet aşırı itici ve nedense bana hep öyleleri denk geliyor. Frambuaz yerine fram boğaz yazan mı ararsın çoktu yerine çokdu mu hepsi var acayip itici
Valla az önce bi konu okudum burada, yeminle elim ayağım titredi…sırf bu sebepten kestirip atmazdım, ona belli etmeden hemen ardından (mesela o bana “bence bu yalnış” diye yazdıysa bende “peki neden yanlış?yani neresini yanlış buluyorsun?”) doğrusunu kendi mesajıma yazıp gönderirdim, ki birkaç kez oldu bu, ben doğrusunu yazınca düzelttiler.
Yaa bir de gereksiz yumuşama yapanlar var. İçdiğim, bırakdığım..
Beyenmek
Deyil
Eylenceli
Odamda ki lamba
Seviorum
Güsel kız
Bende gelicem
Kitabım sen de kalmış
Bak yazarken bile kalbim sıkışıyor, böyle şeyleri yanlış yazıyorsa hiç tutma hayatında
Gurbetçi kuzenlerim çok yapıyor bunu. “Yapdı” ne yaa, kafayı yersin.
Sinir oluyorum öylesine. Tamam bağlaclara dikkat etmeyebilir bilmeyebilir anlarım ama yanlış yazmak bir çaba işi benceKonuştuğu gibi yazıyor sanırım
Evet yeğen olacaktıYalnız umarım parantezin içindeki de örnektir.Doğrusunu yazmaya çalışmadınız inşallah, buz gibi olurum,
Kendine gel, sakin ol, aramızdaki tek doktor sensin zaten şu an ahhahshhshs
Kızlar gerçekten bana bir şeyler oliyiii
Tansiyonum düştü galiba, biri ambulans çağırsın
Evet , soğurdum.Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Okuması var yazması yok o zamanKonuştuğu gibi yazıyor sanırım
Zaten belli aralıklarla kulaklarım çınlamaya başladı. Birileri sövüyor herhalde.Sinir oluyorum öylesine. Tamam bağlaclara dikkat etmeyebilir bilmeyebilir anlarım ama yanlış yazmak bir çaba işi bence
Bizim burda senin okutan hocanin.. diye başlarlar valla
Nabiyon beya, icimi fena eddin vzvdvsBenimde öğle oluyor gerçekden. Hemen ıyy oluyorum.
İnsan bir az kitab okusa bu yalnışları yabmaz ama okumuyorlar sanırım. Önyargılıda olmak isdemem ama görüken köy klavuz isdemez ama bu durumu anladımıda söyleyemem.
Ben bunu yazarken acı çektim ve zorlandım mesela.
O yüzden böyle yazan insanların doğrusunun bu olduğuna eminim. Zor bir şey çünkü bile bile yanlış yazmak. Çevrelerindeki insanlara sabır diliyorum.
“Görüken” de Antalyalıların baya kullandığı bir tabir bu arada. Yöresel olarak doğrusu o, annemle ben bunu duyunca çok sinir olurdukBenimde öğle oluyor gerçekden. Hemen ıyy oluyorum.
İnsan bir az kitab okusa bu yalnışları yabmaz ama okumuyorlar sanırım. Önyargılıda olmak isdemem ama görüken köy klavuz isdemez ama bu durumu anladımıda söyleyemem.
Ben bunu yazarken acı çektim ve zorlandım mesela.
O yüzden böyle yazan insanların doğrusunun bu olduğuna eminim. Zor bir şey çünkü bile bile yanlış yazmak. Çevrelerindeki insanlara sabır diliyorum.
Benim elimi ayağımı titreten 3-5 şey : herkez, şarz, heycan, yiyen (yeğen), deyilSen doğrusunu yazdığında seni “yalnış yazdın” diye düzelteni de olabiliyor. Tam kapının önüne koymalık.
Bazen erkek arkadaşım televizyonda ya da başka yerlerde gördüğü yazım yanlışlarını gösterir ya da bana gönderir, birlikte geyiğini yapar dalga geçeriz. Bunların yanlış olduğunu fark etmesine fena düşüyorum bazen.
Bizim favorimiz şey bu arada, “kesbişolsun, neoltu”. Geçen bahar çok doladık bunu ağzımıza .
Ben de edebiyat öğretmeniyim sıkıntı yok. Bize de söven çoktur.Zaten belli aralıklarla kulaklarım çınlamaya başladı. Birileri sövüyor herhalde.
Ne yapalım, öğrenmek istemeyen öğrenmiyor ki.Ben de edebiyat öğretmeniyim sıkıntı yok. Bize de söven çoktur.
Konuşurken de sesleri yanlış çıkarıyor o zaman. Çünkü Türkçe, zaten yazıldığı gibi okunan bir dil.Konuştuğu gibi yazıyor sanırım
bızımde bır hırıltılı ğ lerımız olmasın mıBiraz da seninle Antep’te G yerine Ğ kullanma sevdasından bahsedelim. Otobüslerdeki siğorta ve tuğay yazılarından mesela. Bir velim geçenlerde iyi ğünler yazmış bana.
Evet yani yiyen mi diyoruz yegene, yiyenim gel az daha ye hxgdgsKonuşurken de sesleri yanlış çıkarıyor o zaman. Çünkü Türkçe, zaten yazıldığı gibi okunan bir dil.
Eh biraz da öğrencinin kendisinde bitiyor tabi. Üniversite kazanmış ama çözdüğü sorulardan bile hiçbir şey kapmamış bu arkadaş. Umarım öğretmenlik değildir bölümüNe yapalım, öğrenmek istemeyen öğrenmiyor ki.E zaten kalma da yok. Millet olarak da bir matematik bir de gramere gıcığız zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?