- 2 Temmuz 2013
- 3.807
- 8.134
- 358
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
-
Bey ile kafayı çok bozduysa demek kiiiiiValla bana da olurçok yakın arkadaşım eğitim fak mezunu + polis oldu kendisi kadın buarada eşi Türkçe öğretmeni ama kız beğenmeye beyendi yazıyor
Burada benim gördüğüm asıl sorun sesli harfleri yutan çok var bir de nokta koymuyorlar. Konuyu da makale gibi uzun yazıncao klavyesınden kaynaklanıyor da olabılır... (benım gıbı)
kelımelerı dogru yerde, dogru kullanan kısıyse eger sorun yok, sonucta mektup yazmıyor mesaj dili denilen rahatlık var onlar tolere edılebılır,
ama bazı kelımelerı (arkadasların orneklerı gıbı) ozellıkle yanlıs yazmak farklı bırsey
ornek vermek gerekırse; burada coook konu var, kımseden kompozısyon yazılması beklenmıyor anlayabılecegımız sekılde ıletısım kursun yeter ama ozellıkle herkez, yanlız, eyer, da ekınden habersız yazdıklarında ne demek ıstedıgınızı anlamıyoruz dıyoruz, ayrıca bu kısı gunluk hayatda da okuduguna dıkkat etmıyor demektır .
Çok haklısınız.Erkekler kadınlardan daha özensiz bu konuda. Özellikle benim jenerasyonumda lise mezunu kız arkadaşlarım gayet düzgün yazarken üniversite mezunu olmuş adamlar hiç okul görmemiş gibi yazıyorlar sinir oluyorum. Yeri gelmişken bir de sorayım ne zamandır burada dikkatimi çeken bir durum var. Buradaki üyeler yazım yanlışlarına çok takılır, bazı üyeleri yazdığına daha doğrusu yazamadığına pişman ederama sürekli gerekli gereksiz yabancı terimler kullanılıyor. Bunlar da beni çok rahatsız ediyor. Bu söylemlerin dilimize yerleşmesini istemiyorum. Yeterince yabancı kelimeye maruz kalmışken… özellikle sosyal medyayla bu kelimeler fazlaca kullanmaya başlandı. Likeladım diyor beğendim desen ölür müsün? Ya da stalk yapmayı bırak dye öneri veriyor takip etme desen nolur? First date falan ya da flörtlere yabancı tabirler kullanıyor. Hani bazı aydın görünümlü kişiler vardır kültürlü görünmek için değişik terimler yabancı kelimeler kullanmaya çalışırlar onun gibi… en az herkez yazmak kadar rahatsız edici bu yabancı kelimeleri çokça kullanmak… yeri gelmişken söylemek istedim.
Kendimi "pıçaklayasım" geldi yorumu okuyunca.Ev arkadasimla cok takardik bu konuya.Hatta bizim icin dalga konusuydu ne yalan soyleyeyim.Arkadasima bir cocuk baya yuruyodu.Bizimki vizyon yetersizligi ve imla facialaribdan dolayi reddetti.Cocuk sosyal mecradan atar giderli yazilar paylasmaya baslamisti.Arkadasim acaba boyle degerlendirmesem mi derkeennn cocuk bir yazi paylasti :
Herkez sürsün kendi pisikletini!!!!
Suna abartisiz 1 saat guldugumuzu hatirliyorum.
Ben direkt evlendim gigişimO kadar cehalet beni boğuyor valla
Soğumayı geçtim sohbet edemezdim
Doğru yazım şekli fantezidir.Bir örnek de ben vereyim. Fantazi. Fantazi yazımı doğrudur fantezi değildirBir örnekle açıklayayım; evli erkek fantazisi olanlar var. Cümlesindeki gibi
Ben ironi yapmıştım.
Estağfurullah ince bilek. Bir konuda çok bile bile bunu yazan bir arkadaş vardi da. Hoşuma gitti. Arada anıyorum böyle kendisini.rezillik vallahi.
Aklıma geldi ama atladım yine de hemen
Ay valla bunları hala yapan insanları gördükçe oradan bir an önce uzaklaşıyorum. Yani evet kesinlikle soğurdumFlört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Yani bunu yapan insanın eğitimi ilkokuldan bile öncede kalmış olmalı. Ağızdan çıktığı gibi kelimeye dökmesini hiç mi öğrenememişKendisine söyleyin? Hep böyle özensiz mi yazarsın insanlara diyebilirsiniz mesela. Ç
Ama espiri yeteneği varmış :)Ben direkt evlendim gigişim
Ama neyini sevdim biliyor musun ? Türkçeye inat bir dil geliştirdim demesini hxjsjjdjdhsj ALLAH BELAMI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?