Yaz bebegi için neler alınmalı bana yardımcı olurmusunuz ?

NurARSLAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2007
10
0
86
İzmir
herkese merhabalar haziran sonunda nasipse kızım dünyaya gelcek ilk bebegim ve neler almam gerekiyo Hastanede neler lazım olur Yardımcı olursanız sevinirim

bebekler ana karnından çıkınca yazda olsa dünya soguk gelir size tavsiyem yazda olsa uzun kollu giysiler penye battaniyeler penye patikler alın ilk ayından sonra da bol bol çıtçıtlı badiye ihtiyacınız olur

merhaba öncelikle ALLAH bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.yaz dönemi olacağı için bol bol yarım ve sıfır kollu alttan çıt çıtlı baskısız yüzde yüz pamuk bodyler almalısın,yarımkollu ve akşam için uzun kollu ayaklı ve şortlu tulumlar var çok kullanışlı oluyolar.bebeğin karnını sıkmıyorlar belide açılmıyor kucaktayken.yazlık çorap,battaniye ve yelek,hırka alabilirsin.bebeğe ilk etapta lazım olacak eşyalar ise
-bez(çok alma hemen büyüyorlar benim elimde kalmıştı paket paket),ağız mendili,pişik kremi,şampuan,küvet,küvet minderi,havlu,bebek yağı,tırnak makası,emzirme yastığı çok işime yaramıştı sonrada oğlum yeni oturmaya başladığı zaman destek minderi olarak kullandık.
-ana kucağı,ne olur olmaz diye bir iki cam biberon,kaşık,süt sağma pompası,göğüs pedi valla ilk aklıma gelenler bunlar inşallah yardımcı olabilmişimdir.ıslak mendil kullanmanı asla tavsiye etmem pişik yapıyorlar.
hastaneye giderkende
-bol bol çıt çıtlı bady al kolsuz yaz sonuçta sık sık değiştirirsin bebişde rahat eder.bebek bezi,ağız mendili,yazlık bir battaniye,yazlık çorap akşam için,yelek,akşam içinde şortlu yarım kollu tulum giydirebilrsin.ana kucağını ve sezeryan olacaksan emzirme yastığınıda götür benim çok işime yaramıştı.

Son düzenleme:
benim de 1 temmuz gibi kızım olacak. bebeğime 2 tane kaliteli hastane çıkışı aldım. gerisini mağazaların kapılarının önüne koyduğu sepetlerden aldım. 3er 5 er tl lik ama gerçekten kaliteli şeyler. 7-8 tane papalı don,yine 7-8 tane çıttçıtlı badi,3-4 zıbın takımı, 3 tane tulum, 10 tane çorap, 2 tane iç dış zıbın, 5 tane penye battaniye, 2 tane yün battaniye, alt açma minderi, sebamed in bakım seti, emzik,emzik askısı,emzik kabı,biberon,biberon temizleyici,suluk,burun temizleyici,tarak,bebek arabası,oto koltuğu.
Kendime göğüs pedi,emzirme sütyeni,gecelik ve pijama takımı aldım. sizce yeterli mi bunlar.

önü açık olan zıbınları sadece göbeği düşmeden önce kullandım..göbeği düşünce çıtçıtlı badiler çok işe yarıyo...penye yelekler de çok kullanışlı...penye ve ince polar battaniye de çok işini görür..ağzı sulanmaya başlayınca bol bol mama önlüğüne ihtiyaç olacak.sağlıkla doğması dileğiyle :)

bu arada hastane için; gecelik ve pijama takımı, uzun bir hırka, çorap, ıslak mendil, peçete ya da tuvalet kağıdı, hasta bezi, sabun, gazete (hastane dolaplarını kullanırken alta sermek için), bardak,izin veriyolarsa ve istersen kendin için yastık kılıfı (hastaneninkileri insanın içi almıyo),iç çamaşırı,kendin ve refakatçi için terlik..aklıma gelenler bunlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…