Yöresel Tarif Yayla Çorbası-Biberli soğanlı Et Kavurma-Patlıcan Tava-Halleyli Sürpriz Pasta- Tamek Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

Mitsuomi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
5.191
13.324
248
Merabalar
Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum
Tariflerim
Yayla corbası
Malzemeler
Yarım çay bardagından biraz fazla pirinç
1yumurta
1kasık un
Tuz
Nane
Sıvıyag
Ve 2-3su bardagı kadar yogurt
Önce pirinci 1.5-2 lt suda iyice Haşlıyoruz.

Sonra bir kapta yogurdun içine yumurta ve un koyup iyice cırpıyoruz.tamamen karıştıktan sonra kaynamakta olan su ve pirincin içine yogurdu döküp hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz. Bu sekilde corbamız kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz yoksa bozulur.kaynadıktan sonra çorbanın altını söndürüyoruz. Sıra geldi sos yapımına
Yarım çay bar kadar sıvıyagı biraz ısıtıp içine nane atıyoruz sonra bu sosu corbaya boşaltıyoruz
Ve corba hazır

Ana yemek biberli soganlı et kavurma
Melzemeler 1kg.kadar(istege baglı) kavurmalık yarım yağlı dana eti kuşbaşından biraz daha büyük oluyor
5-6biber
1kuru sogan
Sıvıyag
Tuz su
Karabiber

İlkönce eti tencereye alıp üzerini geçene kadar sıcak su ekliyoruz.üzerine tuz atmayın yoksa et sertlesir gec pişer.
Ve pişene kadar suyunu cektikçe su takviyesi yapıyoruz.düdüklü tencerede pisen etten cok daha lezzetli oluyor kesinlikle tavsiyemdir:)
Etler tencerede pişmenin lezzetiyle düğün kavurması tadını alıyor.pişen etlerimizi biber ve soganla sotelemeye geldi sıra
Biberleri ve soganı ince ince doğruyoruz

Tencereye sıvıyag ekleyip (ben etin kendi yagıyla soteledim ek yag kullanmadım)üzerine biber ve soganı koyup biraz soteliyoruz.
Sotelendikten sonra üzerine etleride ekleyip tuzunu atıp fazla dagıtmadan azcık karıstıryoruz ve kavurmamız hazır

Ara sıcak patlıcan tava
Malzemeler
2 patlıcan
2domates
Salca
2diş sarımsak
Tuz
Sıvıyag

Patlıcanları küp küp dograyıp tuzlu suda 20dakka bekletiyoruz
Sonra domatesleri küp küp doğrayıp sıvıyag koydugumuz tencereye ekleyip 1kasık salca ile birlikte kavuruyoruz.içine sarımsakları ekliyoruz.sonrada patlıcanları ekleyip kavuruyoruz.üzerine 2 bardak su ekleyip tuzunu karabiberini atıp 10dakka hiç kapağını açmadan pisiriyoruz.

Ve tatlı tatifi
Halleyli sürpriz pasta
Malzemeler
6paket onlu halley
3kutu sade krem santi
Tarcın
Ceviz istege göre
Üzeri için bitter çikolata

Önce 2kutu kremsantiyi 1.5su bar sütle cırpıyoruz.ve bütün halleyleri elimizle rastgele kırıyoruz.sonra ikisini birlestirip içine tarcın ve ceviz ekleyip karıstırıyoruz. Ve altına strec film serdiğimiz normal fırın tepsisine düzgünce dizip dolapta 2 saat bekletiyoruz. Sonrada 1kutu kremsantiyide hazırlayıp üzerine sürüyoruz ve üzerini süslüyoruz

Ve tatlımız hazır

İftar soframız
Yayla corbası
Patlıcan tava
Biberli soganlı et kavurma
Halleyli sürpriz pasta
Coban salata
Karalahana salatası
Peynirli börek
Bulgurlu köfte
Gecenin 4ünde konu acıyorum yazım hatası vs olabilir uykusuzluktan :)) herkese basarılar diliyorum
Sofram:)

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…