• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaygın anksiyete bozukluğu

yasminoztrkdnmez

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2022
56
14
18
29
Merhabalar ben 8 aydır panik atak anksiyete yaşıyorum ilaç içiyorum doktor ilaç verdi cipralex işe yaramadı hergün her dakika acaba ölecekmiyim midem bozuluyor boynum ağrıyor beynim yanıyor sadece ölecekmiyim düşücem şimdi kalp krizi geçiriyorum beyin kanaması geçiyorum sık sık acile gidiyorum aşırı derecede ölüm korkusu var ne yapabilirim yardımmmm şimdi selectra 50 mg xanax 1mg içiyorum başım dönüyor ağrıyor hep korkular düşünceler ne yapabilirim

İnançlı biri misiniz bilmiyorum ama beni bu yolda düzelten şey dua oldu. Sizin gibiydim hâlâ da öyle sayılırım ama azaldı. Gece kalkıp teheccüd kıldım, Allahım beni kurtar diyerek Yasin okumaya başladım ve azalma gördüm. Bir de hep üstüne gittim. Dışarı çıkmaya korktuğum zamanlarda özellikle çıktım, bir şey olacaksa da olsun bakalım dedim. Bir şeylerin üstüne gittikçe de insan daha iyi oluyor. Çok çok zorlayıcı ama bunun başka çözüm yolu da yok gibi görünüyor. Bir de meşguliyet. Sürekli sürekli bir iş çıkarın kendinize, asla evde ya da yalnız durmayın. Düşünmeye vaktiniz kalmasın.

Evet bu konuları da çok denedim dualar okuyarak hocalara okunarak şimdi muska taşıyorum saba başım kalkmıyor sanki yatınca herşey daha iyi oluyor gibş geliyor beynim yanıyor başım dönüyor sokakta kötü hissediyorum sizin nasıl şikayetleriniz vardı?

Merhabalar ben 8 aydır panik atak anksiyete yaşıyorum ilaç içiyorum doktor ilaç verdi cipralex işe yaramadı hergün her dakika acaba ölecekmiyim midem bozuluyor boynum ağrıyor beynim yanıyor sadece ölecekmiyim düşücem şimdi kalp krizi geçiriyorum beyin kanaması geçiyorum sık sık acile gidiyorum aşırı derecede ölüm korkusu var ne yapabilirim yardımmmm şimdi selectra 50 mg xanax 1mg içiyorum başım dönüyor ağrıyor hep korkular düşünceler ne yapabilirim
Nefes egzersizleri yapın ağır derecede problem yaşamış biriyim.

Benim en kötü olduğum zaman dışarı çıkmaya korkuyordum, bişey olacak zannediyodum. kendim için değil de ailemden biri vefat edecek korkusundan ağlıyordum sürekli. Kalbim sıkışıyodu, nefes alamıyodum. Düşünceleri hiç saymıyorum bile. İlaç da yan etki yaptı bende onuda kullanamadım. Dediğim gibi geçmedi ama o kadar yorulmuştum ki bi gün çok içten dua ettim kendimi ibadete verdim ve azaldığını hissediyorum eskisi kadae yoğun olmuyor

Oncelike pskiyatri değil psikoloğa gidin. Durumunun yoksa internetten anksiyete nefes egzersizleri takip edin. Özellikle ben dışarı çıkarken kalp krizi geçiriyor gibi oluyordum. Nefesimi kontroll ediyorum ve kendimi sakinlestiriyorim. Üstelik ben ekstradan kalp hastasiyim düşünün ...
Nasıl yapayım hangi şekilde bilgi verirmisiniz

Zamanla değişik belirtiler veriyor baş ağrım beyin yanmam yoktu oda olmaya başladı şimfi korkuyorum beynimde tümör mü var ypksa beyin kanaması mı diye korkuyorum 😔

Sanırım sağlık endişeniz var. Bence ilk önce bütün bölümlere giderek sağlıklımısınız değilmisiniz onu öğrenın. Ondan sonra iyi bır psikolog bulun. Xanax ı gun içinde parçalara bölerek içmenız daha iyi olur. Birden 1 mg nın basdönmesı yapması çok normal

Evet bu konuları da çok denedim dualar okuyarak hocalara okunarak şimdi muska taşıyorum saba başım kalkmıyor sanki yatınca herşey daha iyi oluyor gibş geliyor beynim yanıyor başım dönüyor sokakta kötü hissediyorum sizin nasıl şikayetleriniz vardı?
Canım aynisini yaşadım anlattilarinin hepsini bana uygun ilaci bulana kadar 5 tane deprasan değiştirdim en sonunda anafranil ve redepra kullandım 2 sene bu ilaçları kullandım ve yavaş yavaş bıraktım bırakalı da 2 sene şuan arada bir ansiyetem oluyo bı şey olacak korkusu ama atak gecirmiyorum ilaçsız kendimi kontrol etmeye alıştım biraz Rabbim yardımcımız olsun ondan gelen herşey elhamdülillah inşallah atlatırsın

Back