Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba 22.01.2011 tarihinde doğum yaptım. Ancak bebeğim göğüslerime çok zor alıştığı gibi durmadan kendini yırtarcasına ağlamakta, müthiş derecede gaz sancısı çekiyor ve gazı çıkmadığı için de dengeli beslenemiyor tam memeyi ağzına alacakken ayaklarını karnına toplayıp gazını çıkarmaya çalışıyor ve emmeye adapte olamıyor. Çocuğa süt olsun diye tahin helvası, dut kurusu, dereotu ve benzer yeşillikler ile beyaz leblebi yemekteyim. Gazını engellemek amacıyla da dün itibariyle rezene çayı içmeye başladım. Çocuğum aç olduğu halde memeye yaklaştırdığımda göğüsümde uyuyup kalıyor neden yorulduğunu anlayamadık sütümü sağıp çay kaşığı ile vermeye çalışıyorum henüz göğüsüme alışamadı hatta öyle ki göğüsümün birinden emiyor sürekli sağ göğüsümden daha hiç emziremedim. Sizlerden istediğim ilk annelik deneyimim olması nedeniyle aşağıdaki sorunlarıma yaşadığınız tecrübe ve edindiğiniz bilgiler ışığında yardımcı olmanızdır.
1- Bebeğimi mememe alışması için ne yapmam gerekir?
2- Ağladığı zaman onu en basit nasıl sakinleştirebilirm (zira sesi kısılana kadar ağlamakta)
3- Çocuğumun gaz sorununu en aza indirmek ve geceleri rahat uyuyabilemsini sağlamak adına neler yapabilirim?
4- Bu aşamada önerebileceğiniz gaz giderici vitamin veya ilaç var mıdır?
5- Sütümün fazlalaşması için ve bebeğimin gaz sıkıntısının giderilmesi için tüketmem gereken besinler nelerdir?
Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen. Bilgilerinizi hem bu konu altında hem de özel mesaj atarak paylaşırsanız memnun kalırım. Herkese sağlıklı günler mutlu bebekler dilerim.
Merhaba 22.01.2011 tarihinde doğum yaptım. Ancak bebeğim göğüslerime çok zor alıştığı gibi durmadan kendini yırtarcasına ağlamakta, müthiş derecede gaz sancısı çekiyor ve gazı çıkmadığı için de dengeli beslenemiyor tam memeyi ağzına alacakken ayaklarını karnına toplayıp gazını çıkarmaya çalışıyor ve emmeye adapte olamıyor. Çocuğa süt olsun diye tahin helvası, dut kurusu, dereotu ve benzer yeşillikler ile beyaz leblebi yemekteyim. Gazını engellemek amacıyla da dün itibariyle rezene çayı içmeye başladım. Çocuğum aç olduğu halde memeye yaklaştırdığımda göğüsümde uyuyup kalıyor neden yorulduğunu anlayamadık sütümü sağıp çay kaşığı ile vermeye çalışıyorum henüz göğüsüme alışamadı hatta öyle ki göğüsümün birinden emiyor sürekli sağ göğüsümden daha hiç emziremedim. Sizlerden istediğim ilk annelik deneyimim olması nedeniyle aşağıdaki sorunlarıma yaşadığınız tecrübe ve edindiğiniz bilgiler ışığında yardımcı olmanızdır.
2- Ağladığı zaman onu en basit nasıl sakinleştirebilirm (zira sesi kısılana kadar ağlamakta)
3- Çocuğumun gaz sorununu en aza indirmek ve geceleri rahat uyuyabilemsini sağlamak adına neler yapabilirim?
5- Sütümün fazlalaşması için ve bebeğimin gaz sıkıntısının giderilmesi için tüketmem gereken besinler nelerdir?
Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen. Bilgilerinizi hem bu konu altında hem de özel mesaj atarak paylaşırsanız memnun kalırım. Herkese sağlıklı günler mutlu bebekler dilerim.
Öncelikle bebeğini sağlıkla güle güle büyüt...:80:
Bu yaşadığın sorunlar hemen her annenin yaşadığı sorunlar bu yüzden rahat ol .kendimce yardımcı olmaya çalışıyım sorularına:
*Bebeğini emzirmek için onun sakin ve keyifli bir anını yakalamaya çalış.istemiyorsa emmesi için zorlama bekle biraz muhakkak acıkıp kendisi emmek isteyecektir.ama neolursa olsun sakın emzirmekten pesetme.zaten bebekler emme içgüdüsüyle doğuyorlar bunun için üzülme.ama sancısından emmiyor seni anladığım kadarıyla.
*Ağladığı zamanda sanırım gaz sancısından ağlıyor.sakinleşeceği tek yer sadece senin kucağın olacak onun için..klasik bir yöntem var sende biliyorsundur belki bebeğini omzuna yatırıp sırtını yukarıdan aşağıya doğru ov.birde ben bu yöntemi çok denedim ve çokda faydasını gördüm.bebeğinin karnına temiz bir havluyu ütüleyip sıcak sıcak koy,yada sıcak su torbasını uyduktan sonra ayaklarının altına koy ve karnına önce saat yönünde sonrada yukarıdan aşağıya doğru masaj yap.bu sıcak komplikasyon gazı için rahatlamasına masaj ise bağırsaklarını harekete geçirip gazı çıkarmasına yardımcı olacaktır.
*Sütünü artırmak için bol bol emzirmenin yanı sıra,bulgur pilavı,soğan,un kurabiyesi ile birlikte süt içmen(bu acayip süt yapıyor),şerbetli tatlılar ve humana süt artıcı çay eczaneden temin edebilirsin.ben bunların faydasını gördüm.normalde gaz yapan yiyeceklereden,kola,kurufasulye,lahana gibi yiyeceklerden de uzak dur.
birde sakın stres yapıp üzülme bu bebeğine ve sütünede yansır.
Şuan aklıma gelenler bunlar.:92:
beyaz leblebi gaz yapıyor olabilir... rezene çayı bende içiyordum bi süre sonra onu içmemim bebeğimde ıkınma sorunu yaptığını farkettim ve bıraktım...
nurse harveys diye bi şurup vermişlerdi gaz için bize arada onu içiriyordum ama bizi asıl gaz sancısı derdi yaşatmayan şey "acı elma yağı" idi...
aktarlarda satılıyor...
bebeğin touklarına ovalayarak sürüyorsun çok iyi geliyor biz hiç gaz sancısı yaşamadık bu sayede, bebeğimize de başka ilaçlar içirmek zorunda kalmadık üstelik...
sütünün artması için de "humana still tea" öneririm... ve bol sıvı tabiki...
yumurta peynir et meyve türü gıdalar da sütünün kalitesini artırmak için yeterli şekilde tüketmelisin...
Canım arkadaşlar genelde yapılması gerekenleri paylaşmışlar. Biz de gaz ilacı olarak biogaia kullanmıştık fena değil. Ama benim sana tavsiyem bebek çok ağladığında yapabileceğinle ilgili. Biz fön makinası çalıştırıyorduk susuyordu. İlk zamanlar acemilikle beraber insanın eli ayağı birbirine karışıyor. Ne yapsan bebeği susturamıyosun ha bi de bebeği aşağı yukarı hareket ettirmek de bebeği sakinleştiriyor. Zaten zamanla bebek seni ve dünyayı, sen de bebeğini öğreniyorsun bunlara pek ihtiyaç kalmıyor. Allah kolaylık versin. Bebeğini güle güle büyüt.
Öncelikle konuya duyarsız kalmayıp bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. rezene çayı için söyledikleriniz olasılık dahilinde fakat bebeğimde değişik bir ağrı var gibi uyanırken ağlayarak uyanıyor sanki değişik bir sıkıntısı var ama çözemedim çocuk çığlık içinde uyanıyor bunun nedeni nedir acaba
ben bebeğimi memeye alıştıramadım. bu sebeple sütümü elektrikli süt sağma makinesiyle sağıp vermiştim. ağladığı zaman ritmik hareketler yapman onu sakinleştirecektir. bunu birçok yerde okumuştum. örneğin ritmik bir şekilde sallamak, poposuna, sırtına hafifçe ritmik dokunmak vb. gaz sorunu için kesinlikle doktora git, herkes farklı bir şey söyler kafan karışır. ama en doğalından ayak altlarına masajlar, karnına saat yönünde masajlar, sıcak tutmak ve kimyonlu rezene çayı (humana) iyi gelebilir. doktorumuz bize önce om-x, sonra bifiform önerdi. bunun dışında yığınla ilaç kullandık ama en etkili bunlar oldu. tabii bu ilaçların etkisi bebekten bebeğe değişir. humana still tea sütü arttırır ve gaz yapmaz. boza, ülker maltana da aynı şekilde tüketilebilir. ben dereotundan da bol fayda gördüm. bulgur da çok etkili ama bazılarına gaz yapıyormuş. bebeğine ve kendine karşı sabırlı ol, bu, geçici bir süreç Allah kolaylık versin.