• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yavrumun babası hapise girdi :(((

Birlikte yaşayan çocuklara bile eğer medyatik birisi değilse bir süre sonra söyleniyor genelde.

Bizim komşumuzun kızı vardı; babam yukarıda bir fabrikada; gelemi,yor; biz arada ziyarete gidiyoruz; bir kere izinli gelmişti kapalıdan açığa geçtiğinde dedi.

Ben anladım babasının nerede olduğunu ama o bilmiyormuş; yine de yanında konuşulmuş; açığı kapalıyı duymuş...

Eşinizin ailesi yahut sizin çevreniz bu durumu çocuğa patavatsız bir şekilde söylemeyecek; yanında ahlanıp vahlanmayacak ise bir süre uzakta olacağını söyleyebilirsiniz; hüküm giyer uzun yıllar kalacak ise çocuğunuza durumu anlatırsınız.

8 yaşında ki bir çocuğa baban cezaevine girdi dersen soran herkese cezaevine girdi babam der.
eğer ki bir iş te çalışıyorsa uydurun bir şehir antalya'ya gitti gelecek de.
mümkünse cezaevinde ki açık görüşlere gidin çocuk çok önemli piskolojisini yitirmeyin.

kendinizi hazir hissettiginizde nasil ifade edeceginizi belirlediginizde mutlaka dogrusunj söyleyin. baska yerden duyarsa daha cok kafasi karisip yanlis kanilar gelistirebilir. size olan guvenini kaybederse sonraki yasaminizda iletisim kurmaniz cok daha zor olur. kendince kafasinda bir suru sey kurabilir. iste o zzaman psikolojisi bozulmaya baslar. mutlaka uzmana danisin fikir alin. ama en onemmisj siz soyleyin cunku bu aile probleminiz sizden duyması bag kurmaniz icin onemli.

hapse girdiğini, ve henüz hüküm giymediğini duyduysanız(kimden duydunuz bilmiyorum ama) sebebini de duymanız gerekir..annesi babası kardeşi akrabası yok mu? arayıp sorun..hatta mümkünse avukatından öğrenin işin aslını.ona göre hareket edersiniz..
bu kadar panik de olmayın...
ona göre bir yol izlersiniz çocuğunuz konusunda da..

Öğrendim kardeşlerim... Yanlışlıkla arkadaşını bıçaklamış ve çocuk vefat etmiş :( bugün mahkemeye çıkmış, 2 ay sonraya ertelenmiş dava ve tutuklu yargılanıyor :( Allahım yardımcım olsun en çokta yavruma :(

Çocuğunuzun anlayacağı dilde benzetmeler yaparak doğruyu söyleyin. Sakın yalan söylemeyin. o_O

Hassas bir konu
Ortada bir ölüm var
Uzun soluklu ve kolay çıkışı olmayan bir dava olacaktır
Bir pedagogdan yardım almanız bence en doğrusu
Bu gibi durumlarda çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini en iyi onlar bilir diye düşünüyorum

Okul bir tatile girsin o zamana kadar da 2. Mahkeme görülür olay kesinleşir diye düşünüyorum,şimdilik şehir dışına çıktı dedim iş için,ama sonrasında pedogog yardımı almak zorundayım benimde psikolojim bitik hala şoktayım...

8 yaşındaki çocuk bu gayet olayı anlayabilir. Bence mutlaka doğruları yumuşatarak söyleyin.

bir uzmana danışmanız en doğrusu.hüküm giyerse eğer(ki umarım suçsuzdur) söylersiniz.yok çıkarsa çıkana kadar bi şekilde idare edin derim.

Back
X