• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yavrumun babası hapise girdi :(((

Merhaba arkadaşlar,eşinden 4 sene önce boşandım. Oğlumun babası bir suçtan ötürü hapse girdi hüküm giymedi henüz,ne kadar kalacağı belli değil. Ben ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin,beynim durdu. Çocuğa nasıl bir açıklama yapacağım :KK43:
Çalışmak için yurt dışına gitti, para kazanması lazımmış, şimdi çok uzakta ama gelecek deyin. İnşallah uzun süreli bir ceza değildir.

Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun, okullar tatil olana kadar beklemeliyim sanırım,sonra pedogoga gideriz ben diyemem çünkü :(

Sıkma canını bence doğruyu söyle cezaevine girmek kötü bir şey değil herkezin başına gelebilir doğruyu söylemelisin

3 4 yaşında değilki yalan söyle Oyala. 8 yaşında çocuk başkasından duyabilir. Hani 3 4 olsa siz söylemezseniz duyması zor ama büyük sizinki duyabilir daha da zor olur. Bir arkadaş güzelxe yazmış. Baban bi hata yapmış olabilir daha belli değil araştır ası yapılırken orda kalması gerekiyor onlara yardımcı olması için. Sonrada gelicek şebirnde sakince açıklayın bencede

Is icin cok uzak bir yere gittiğini oradanda burayı arayamadigini filan tarzı şeyler söylemek daha dogru sanki. 8 yaşında ki bir çocuk için anlamasida kabullenmeside zor olur bu durumu çünkü. Bence psikolojisi için gerçeği anlatmaya calismaniz pek doğru olmaz.

Biraz bekleyin ve olay nedir bir anlaşılsın.
Şimdiden panik olmaya gerek yok.
Eğer gerçekten suçluysa ve uzun süre kalacaksa ben açıkça söylerdim.
Çocuklarıma asla yalan söylemiyorum.
Onların güvenini kaybetmeyi göze alamam.
Hiçkimse ve hiçbişey için...

tutuklu yargılanıyor ise bir süre söylemeyin.
Hüküm giyerse mecburen söylemek zorundasınız .
Anlayacaktır inanın ki çocuklar bizden daha akıllı ve anlayışlı .
Çocuğunuz dahi olsa yalan söylemeyin .
Yalanın pembesi olmaz .

bence cezası kesinleşene kadar bir şey söylemeyin.belki hemen çıkacak.çocuğunda aklı karışmasın.baktınız ceza kesinleşti ve uzunca süre kalacak,bir uzmandan yardım alın.kesinlikle tek başınıza açıklamayın.çünkü çocuklar işin orasını burasını düşünemezler.düz mantıktırlar.tabi bir de işin şu kısmı var onuda atlamayalım.çok ceza almaz ve hemen çıkarsa bile etraftaki birinden bunu yine duyabilir.buna engel olamayabilirsiniz.şimdi duymasa , anlamasa bile bir yıl sonra,iki yıl sonra duyar.bunu saklayamazsınız.açıkçası çok zor bir durum.benim de kafam karıştı..

Merhaba arkadaşlar,eşinden 4 sene önce boşandım. Oğlumun babası bir suçtan ötürü hapse girdi hüküm giymedi henüz,ne kadar kalacağı belli değil. Ben ne yapmalıyım? Ne olur akıl verin,beynim durdu. Çocuğa nasıl bir açıklama yapacağım :KK43:
Önce durum bi belli olsun, cezası vs kesinleşsin sonra pedagog eşliğinde anlatabilirsiniz?

Sucu ne? Adi suc değildir inşallah

Bence söyleme.
İş için şehir dışına gitmiş falan de.

Bizim alt komşumuzun eşi hapse girip çıkıyor durmadan 2 kızları var biri 8-9 yaşında biri 4 yaşında.
Kızlar ortalıkta babam adam bıçakladı hapse girdi diye dolanıyorlar.
Bence hoş değil böyle şeylerin çocuklar önünde konuşulması.
Psikolojisini bozmayın.

8 yaşındaki bi çocuğa bence "yalan" söylemeyin, onu atlatmayın. tabi açık açık hapse girdi diye de söylemeyin ama uygun bi dil bulabilirsiniz diye düşünüyorum sonuçta sizin çocuğunuz. dilini siz bilirsiniz. eğer kendiniz yapamayacağıınızı düşünüyosanız da profosyonel yardım alın. ama ne olursa olsun dürüst olun.. yalan söylemeniz kişisel gelişimi için yanlış bi adım olabilir.

söylenecek en güzel cevap

Peki sizce çocuk bunu öğrendiğinde ki bu yaştaki çocuktan saklamak imkansız, annesine güvenir mi bir daha.
Her dediğini sorgulamaz mı?
En kötüsü benim annem yalan söylüyor düşüncesi yerleşecek beynine ve bunu atlatması daha imkansız.
O zaman bu çocuk yalan söylediğinde o çocuğa yalan söyleme denmeyecek.
Çünkü onun da bir bahanesi olacak mutlaka söylediği yalan için..

söylediğiniz zaman ne olacak? her iki taraftanda sakıncalı bir durum çıkmaz sokak yani
Peki sizce çocuk bunu öğrendiğinde ki bu yaştaki çocuktan saklamak imkansız, annesine güvenir mi bir daha.
Her dediğini sorgulamaz mı?
En kötüsü benim annem yalan söylüyor düşüncesi yerleşecek beynine ve bunu atlatması daha imkansız.
O zaman bu çocuk yalan söylediğinde o çocuğa yalan söyleme denmeyecek.
Çünkü onun da bir bahanesi olacak mutlaka söylediği yalan için..

söylediğiniz zaman ne olacak? her iki taraftanda sakıncalı bir durum çıkmaz sokak yani

Durum belli olduğunda üslubunca anlatılır. Hatta bir uzmandan destek alınır. Ya onunla ya da onun yol göstermesiyle anlatılır.
Bizim psikoloğumuz doğru cümlelerle anlatmamı öneriyor.
Yalan söyleyen ebeveynlere güvenmemenin ergenlikte çok büyük krizlere yol açabileceğini düşünmek gerekiyor.
Anı kurtarmak, çocuğa anlık huzur vermek, onu üzülmesin diye kandırmak aslında çocuğa daha zarar veriyor.
Eğer uzun bir ceza alırsa baba bunu çocuktan ne kadar saklayabilecek.
Ve bu süreç bile sıkıntılı.
Huzursuz eder insanı. Aman duydu duyacak diye.
Başkasından duyması anneye çok ciddi güven kaybı yaşatır..

bunu çocuğa hemen açıklamanıza gerek yok piskolojisini bozmayın çok uzak bir yola gittiğini bizlere telefon ile bile ulaşamıyacağını anlatmalısınız .Gözden ırak gönüldende ırak olur .Aklı yavaş yavaş ermeye başlayınca da bunu anlatabilirsiniz veya destek alabilirsiniz.

Back
X