Yavru kediyi sütle beslesen daha iyi değil mi canım,aptamil katı değil mi,nasıl yesin onu,annesi neden bırakmış çok yazık.
Onu bilmiyorum da sıvı olmalı yani,biz de çok küçük kediye katı besin vermiştik ve boğazında tıkandı kaldı öldü kedicik o zaman çok küçüktük bilemedik ne yapmamız gerektiğini,üstelik kedinin annesi de vardı.Arkadaşı uyarmak için yazıyorum lütfen yanlış anlamayın
Kediler laktoz intoleransı ile doğar, sütle beslemek çok yanlış. Bu aşamada laktozsuz süt bile verilmemeli ihtiyacı olan vitaminleri alamaz. Aptamilin biberon mamaları da var. Tabii o da en son çare olarak kullanılır
Cok tesekkur ederim cok zarifsiniz :)Cnm öncelikle hayvanseverliğinden dolayı kutluyorum seni. Bunu da petarkadas vb sitelere sorarsan daha çok yardım alırsın. Kolay gelsin, umarım elindeki yavru Yaşar.
Onu bilmiyorum da sıvı olmalı yani,biz de çok küçük kediye katı besin vermiştik ve boğazında tıkandı kaldı öldü kedicik o zaman çok küçüktük bilemedik ne yapmamız gerektiğini,üstelik kedinin annesi de vardı.
Veteriner daha fazla bilgi vermeliydi.
Kıyamam ya benim de pek bilgim yok ama bizim burda çok fazla kedi var hepsine elimden geldiğince bakar beslerim ama anası bırakıp gidince yaşamıyor yeni doğan bebekler maalesef
Böyle vicdanlı biri olduğunuz için teşekkür ederim.
Yok zaten biberon mamasi kullaniyorum. Hani bu ek gidaya baslarken kullanilanlardan sivi yani.Sanırım çocuğunuz da yok, nasıl anlatsam, aptamilin toz mamaları oluyor, formül mama da deniyordu sanırım, su veya süt ile sulandırıp bebeğe içiriyoruz :)
Zor şartlarda kalınırsa taurinli ve laktozu azaltmış bebek mamasını da aynı şekilde sulandırıp kedilere içirebiliriz ama en son çare diyebilirim.
Yoksa dediğiniz gibi katı mamaya geçiş süreci için kedi daha çok küçük.
Bu konularda pek bilgim yok, doğrudur :)Sanırım çocuğunuz da yok, nasıl anlatsam, aptamilin toz mamaları oluyor, formül mama da deniyordu sanırım, su veya süt ile sulandırıp bebeğe içiriyoruz :)
Zor şartlarda kalınırsa taurinli ve laktozu azaltmış bebek mamasını da aynı şekilde sulandırıp kedilere içirebiliriz ama en son çare diyebilirim.
Yoksa dediğiniz gibi katı mamaya geçiş süreci için kedi daha çok küçük.