Yauz Sultan Selim

dayligt sen sus istersen. yazdıkça dibe giriyor gülünç oluyorsun. biraz tarih oku derim ben. o zamanın şartlarından bahsediyoruz. araştırmalısın. yavuz dan bahsediyoruz. yavuz sultan selim. adını tekrarlamadan tekrar tekrar araştır ki üzülmek zorunda kalmayasın. yavuz selim gibi bir padişahdan bu şekilde bahsetmen gerçekten de üzücü.

YAVUZ SULTAN SELİM benim için çok değer verdiğim padişahlardandır oğlumun adını koydum koca padişahı nasılda kolay eleştiriyoruz asla yargılayamam çünkü ogünkü şartlar öyle yapmasını gerktirmiştir yüce peygamberlerde imtihandan geçmiştir RABBİM sevdiği kulları imtihan eder oda hep şükretmiştir mekanı cennet olsun .öyle güçlü bir imana sahiptirki ona hayran olmamak ne mümkün

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, tebdili kıyafet yapmış, Kuşlar Çarşısı´nı geziyormuş.

Avcılar avladıkları kuşları, tuzakçılar yakaladıkları maharetli, eğitimli, güzelim kuşları satıyorlar.

Bir ara gözü kekliklere ilişir padişah´ın.

Bir grup kekliğin üzerindeki varakta, "Tane işi satış fiyatı 1 altın" yazıyor.

Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha var ki, fiyatı; 300 altın.

Padişahın gözü 300 altınlık kekliğe takılır.

"Hayırdır" der satıcıya, "Bunun diğerlerinden ne farkı var ki, bunlar 1 altın, bu 300 altın?"

Satıcı, "Bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşuyor" diyor."Tabii bu arada avcılar da o etrafa doluşan keklikleri daha rahat avlıyorlar" diye ekliyor.

"Satın alıyorum" diyor Padişah, "Al sana 500 altın..."

Parayı veriyor; hemen oracıkta kekliğin kafasını kesiyor.

Adam şaşırıp, "Ne yaptınız, en maharetli kekliğin kafasını koparttınız, yazık değil mi" diye dövünürken;

Padişah gürlüyor:

"Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bunun akıbeti er veya geç budur.........
KOCA PADİŞAHTAN alıcamız çok dersler var yaptığı herşeyin bir açıklaması vardır

Yavuz Sultan Selimin bütün padişahlar arasında farklı bi yeri vardır.Benim için bi farkıda doğuya islamiyete yönelmesi müslümanları tek bayrak altında toplama çabası çok değerli bi padişahtır padişahlıktan öte Allahın ermişlerinden olduğu söylenir bi arkadaşımızda örnek vermiş peygamberimiz yürürken benim at üstünde ne işim var demiş ve inmiş ..babasını kardeşlerini öldürme meselesine gelince onlar kendileri ve aileleri için değil devlet için uğraşıyolar elbette devleti en iyi şekilde kim yöneticekse o başa geçicek yavuz sultan selim zamanındada devletin gidişatına bakarsanız nekadar haklı olduğunu görürsünüz

X