Yatirim sorunsali

minimalce_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
594
1.177
Merhaba hanimlar :)

Benimki öyle can sıkıcı bir dert degil, sadece sizin degerli fikirlerinizi merak ediyorum. Elinizde bir miktar döviz olsa (dolar, euro, pound farketmez sanirim?) bunu nasil degerlendirirdiniz? Türkiyenin bir yerinde bir ev alip kiraya vermek (mantikli mi, neresi olur?), altin alip kenara koymak veya daha farkli seyler olabilir. Sizin bu konuda görüsleriniz neler, siz ne yapardiniz?

Simdiden tesekkürler ve iyi pazarlar:KK24:

Elimdeki paranin miktarına göre değişir bu durum.

Ev ya da is yeri alip kiraya vermek güzel bir yatırım.

Ama bunun için yeterli param yoksa altına yatırıp katlanmasıni beklemek de fena bir yol değil. Ama sabırlı ol.ak gerekiyor.

Elimdeki paranin miktarına göre değişir bu durum.

Ev ya da is yeri alip kiraya vermek güzel bir yatırım.

Ama bunun için yeterli param yoksa altına yatırıp katlanmasıni beklemek de fena bir yol değil. Ama sabırlı ol.ak gerekiyor.

Peki ev veya isyeri almak icin ne kadar lazim sizce? Ve mantikli olan nerden almak olur? Altin uzun süreli bir yatirimda mantikli oluyor sanirim

Peki ev veya isyeri almak icin ne kadar lazim sizce? Ve mantikli olan nerden almak olur? Altin uzun süreli bir yatirimda mantikli oluyor sanirim
Altın en azından 10 senelik bir yatırım.

Konut ve işyeri fiyatlari ise şehirden şehire farklılık gösterir.

250 bin liraya istanbuldan ev alamazken atıyorum giresundan çok güzel ev alırsınız.

bankada faize koyun döviz halinde. bir iş kurmaya veya başka bir şey düşünüyorsanız şartlar olgunlaşana kadar hesabınızda değerlenir hem. beton bir yatırım şekli değildir ayrıca

bankada faize koyun döviz halinde. bir iş kurmaya veya başka bir şey düşünüyorsanız şartlar olgunlaşana kadar hesabınızda değerlenir hem. beton bir yatırım şekli değildir ayrıca

Yurtdisinda yasiyorum burdaki parami götürüp türkiyede bankaya yatirmak bana pek mantikli gelmiyor

bende yurtdisindayim ve suanda yatiririm altin ve konut üzerine.
altini düzenli olarak aliyorum- ayda bir büyük altin gibi.
konut: ögrencilerin cok oldugu sehirlerden- 2 veya 3 odali kücük dairele olarak aliyorum.
yatan kiralari her yil altina ceviriyorum ve her sene daireler icin fiyat ailiyorum- simdiye kadar baya isledi param. bu daire alma, satma durumunu en az 20 yil daha devam ettirmek istiyorum. sonra zaten kendi yasim gelir ve emekli olduktan sonra gelen kiralarla yasarim (türkiyeye kesin dönüs yaparsam)

bende yurtdisindayim ve suanda yatiririm altin ve konut üzerine.
altini düzenli olarak aliyorum- ayda bir büyük altin gibi.
konut: ögrencilerin cok oldugu sehirlerden- 2 veya 3 odali kücük dairele olarak aliyorum.
yatan kiralari her yil altina ceviriyorum ve her sene daireler icin fiyat ailiyorum- simdiye kadar baya isledi param. bu daire alma, satma durumunu en az 20 yil daha devam ettirmek istiyorum. sonra zaten kendi yasim gelir ve emekli olduktan sonra gelen kiralarla yasarim (türkiyeye kesin dönüs yaparsam)

Cok mantikli tesekkürler.. Hangi sehirler ev fiyati - kira konusunda iyi? Gözlemleriniz ve secimlerinizi ögrenebilir miyim acaba?

Cok mantikli tesekkürler.. Hangi sehirler ev fiyati - kira konusunda iyi? Gözlemleriniz ve secimlerinizi ögrenebilir miyim acaba?

Ben istanbul ve samsunu tercih etdim. Aslen samsunluyum ve istanbul cok klasik...asla değer kaybi olmuyor.
Eskişehiri düşünüyorum. Benim icin önemli olan arada bi gidebilmek...yani trde tatil yaparken uğrayabilme firsati olmasi lazim.
Her yil zaten istanbula uçuyorum...samsunda akrabalar vs var. Sorun olduğunda onlar ilgileniyorlar ve almanyadan direk uçuş şansım var.
Benim kriterlerim şimdilik bunlar...

İstanbulda ararsan güzel objeler bulabilirsin. Kendin yaşamadigin icin konumu fazla önemli değil. Merkeze bağlantısı olmasi önemli. Kac Euro yatirmak istiyorsun? İstanbulda temiz bir daireye 300 bin TL civarı verilir. Şuan Euro yüksek ama konut fiyatlarıda aşırı yüksek...

İstanbulda ararsan güzel objeler bulabilirsin. Kendin yaşamadigin icin konumu fazla önemli değil. Merkeze bağlantısı olmasi önemli. Kac Euro yatirmak istiyorsun? İstanbulda temiz bir daireye 300 bin TL civarı verilir. Şuan Euro yüksek ama konut fiyatlarıda aşırı yüksek...

Suan olmasada yil sonu gibi 300 bin TL civari düsünebilirim. Öyle bi evden ne kadar kira beklenebilir? Benim aklimda Istanbul ve Izmir var ama bilemedim. Acaba Mersin, Adana, Gaziantep tarafi daha mi mantikli olur?

X