- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 35
-
- Konu Sahibi rrrapunzelll
Küçükte olsa kenardaki paramla altın almak istiyorum..Para harcanıyor gidiyor.Ama ceyrekmi, grammı,yarim ve ya tam altın mi? Almalıyım bilmiyorum ilerde bozdurunca veya bilezik falan alırsam az zarar edeyim istiyorum bilen bana fikir verebilirmi? Birde bu aralar altın çıkıyor mu iniyor mu hiç bilmiyorum
Altınlarınızı bankaya mi koyuyorsunuz yoksa parayla altın hesabimi aciyorsunuzBize cumhuriyet altını asla Zarar etmez dediler 15 tane altınımız varken bozdurmak zorunda kaldık ve herbir altından 15 tl zarar yaptık.Sonra bileziklerimi altın hesabına yatırdım ve bi senede 10 bin tl kar yaptı şimdi yine param olsa direk altın hesabına yatırırım asla altın yapmam
22 ayar altını 24 ayar altın hesabına para olarak yatırılıyor geri almak istersenizde para ya da altın olarak alabiliyorsunuzAltınlarınızı bankaya mi koyuyorsunuz yoksa parayla altın hesabimi aciyorsunuz
Ne komisyonuBen hem altin hesabi hemde fiziki altin biriktirdim. Bazi bankaların limiti yok 20 30 tl bile altin alabilirsin . Tabi cekmek icin komisyon istediler altinin cikmasini bekledim tl ye cevirmistim .Guvende olur banka da ama elinde soyle şıkır şıkır altin almasi baska guzel
Bankaların çalışmaları farkli oluyor. kuveytturk te altin hesabim vardi biriken altini fiziki olarak çekebiliyorsun geçen sene 157 tl komisyon istediler kardaydim zaten yukselince tl ye çevirdim oyle cektim . Yapıkredi garanti ile de çalıştim o günün altin kuru neyse o tutari komisyonsuz çekilebiliyorsun . Kuveyte 10 ceyrek aldin diyelim banka sana 10 ceyrek veriyor. 100 gr altin aldin plaka şeklinde altin veriyor. Ama ekstra ucret karşılığın da . Simdi değişiklik var mı bilmiyorum sistemdeNe komisyonu?ben altın hesabımdan 25 bin tl çekmiştim komisyon falan istemediler