Yatırım altını olarak çeyrek mi?Gram mı?tam altın mı daha az zarar eder?

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
35
Küçükte olsa kenardaki paramla altın almak istiyorum..Para harcanıyor gidiyor.Ama ceyrekmi, grammı,yarim ve ya tam altın mi? Almalıyım bilmiyorum ilerde bozdurunca veya bilezik falan alırsam az zarar edeyim istiyorum bilen bana fikir verebilirmi? Birde bu aralar altın çıkıyor mu iniyor mu hiç bilmiyorum

En az zarar eden bunlar zaten çeyrek tam yarım bileziklerin bazılarında işçilik oluyor onlar çok zarar ettiriyor

Bize cumhuriyet altını asla Zarar etmez dediler 15 tane altınımız varken bozdurmak zorunda kaldık ve herbir altından 15 tl zarar yaptık.Sonra bileziklerimi altın hesabına yatırdım ve bi senede 10 bin tl kar yaptı şimdi yine param olsa direk altın hesabına yatırırım asla altın yapmam

Küçükte olsa kenardaki paramla altın almak istiyorum..Para harcanıyor gidiyor.Ama ceyrekmi, grammı,yarim ve ya tam altın mi? Almalıyım bilmiyorum ilerde bozdurunca veya bilezik falan alırsam az zarar edeyim istiyorum bilen bana fikir verebilirmi? Birde bu aralar altın çıkıyor mu iniyor mu hiç bilmiyorum

limoncu28 limoncu28 bilir bence bunu.

Kucuk parayla yatırım degil birikim yapilir
Kâra zarara bakmadan altin al elindeki para yoksa harcanıp gidiyor.
Ben gram alirim . Param ne kadarsa o kadar . Saklaması kolay takip etmesi kolay her ay ceyrek alacak para olmasa bile bir gram altın parasi olur . Sonra onlari bütünlestirebilirsin .
Ben birikimi bu sekilde yaptım. Ilk zamanlar kar zarar demedim aldim . Uzun vadede 2.5 kat kat ettim .
Bileziği yatırım olarak görmüyorum zarari oluyor. Iki ay önce heves ettim takmak icin 6100 bilezik aldim kaburga olanlardan ama acil ihtiyaçtan dolayı 5300 sattim haftasonu.

Ben hem altin hesabi hemde fiziki altin biriktirdim. Bazi bankaların limiti yok 20 30 tl bile altin alabilirsin . Tabi cekmek icin komisyon istediler altinin cikmasini bekledim tl ye cevirmistim .Guvende olur banka da ama elinde soyle şıkır şıkır altin almasi baska guzel

Çeyrek al ya da gram altın al.
Dönüşümlü de yapabilirsin. Bazı aylar çeyrek bazı aylar döviz vs şeklinde yatırım yap.

Bize cumhuriyet altını asla Zarar etmez dediler 15 tane altınımız varken bozdurmak zorunda kaldık ve herbir altından 15 tl zarar yaptık.Sonra bileziklerimi altın hesabına yatırdım ve bi senede 10 bin tl kar yaptı şimdi yine param olsa direk altın hesabına yatırırım asla altın yapmam
Altınlarınızı bankaya mi koyuyorsunuz yoksa parayla altın hesabimi aciyorsunuz

Gram veya çeyrek yatırım amaçlı alınır ancak. Aradaki fark daha az çünkü alış ve satış olarak. Ben de öyle yapıyorum. Özellikle gram daha iyi

Ben hem altin hesabi hemde fiziki altin biriktirdim. Bazi bankaların limiti yok 20 30 tl bile altin alabilirsin . Tabi cekmek icin komisyon istediler altinin cikmasini bekledim tl ye cevirmistim .Guvende olur banka da ama elinde soyle şıkır şıkır altin almasi baska guzel
Ne komisyonu :KK64:?ben altın hesabımdan 25 bin tl çekmiştim komisyon falan istemediler :KK64:

Ne komisyonu :KK64:?ben altın hesabımdan 25 bin tl çekmiştim komisyon falan istemediler :KK64:
Bankaların çalışmaları farkli oluyor. kuveytturk te altin hesabim vardi biriken altini fiziki olarak çekebiliyorsun geçen sene 157 tl komisyon istediler kardaydim zaten yukselince tl ye çevirdim oyle cektim . Yapıkredi garanti ile de çalıştim o günün altin kuru neyse o tutari komisyonsuz çekilebiliyorsun . Kuveyte 10 ceyrek aldin diyelim banka sana 10 ceyrek veriyor. 100 gr altin aldin plaka şeklinde altin veriyor. Ama ekstra ucret karşılığın da . Simdi değişiklik var mı bilmiyorum sistemde

X