Yataktan dayak yemiş gibi yorgun uyananlara çözüm...

kissnookums

tut beni kuş olayım mamu <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
3.522
1.703
163
Bayanlar sizler de faydalanın istedim. Ben uyandıgımda, cok yorgun oluyor idim, ta ki şu burnun iki tarafına yapıştırılan elastik bantlardan (reklam vs denir diye isim vermiyorum, zaten söyleseniz verirler) kullanana kadar. Bir hafta kadar önce eczaneden aldım, fiyatı on beş lira. Kullandıgımla kullanmadıgım zaman arasında daglar kadar fark var.

Paylaşayım dedim, iyi geceler...

Burnun iki tarafına yapıştırılan dediğiniz şey burnun hava kanallarını açan değil mi? Yorgunluk farklı bi olay bu nefes ama?

Şöyle açıklayım; vücudumuz enerji ihtiyacını karşılamak için oksijenli solunum yapıyor, soludugumuz oksijen hücrelere iletiliyor ve hücreler de besinleri oksijen ile yakarak enerji yapıyor. Biz de bu enerjiyi kullanıyoruz.

Soludugumuz oksijen yetersiz oldugunda ya da vücut bu oksijenin tümünü alamayacak sekilde olursa (örnegin akcigerlere sigara içtiginde katran dolması ve bunun sonucunda soludugun oksijenin ihtiyacın oldugu kadarını alamaması) yorgunluk oluyor. Bunu da söyle acıklayabiliriz; Kas hücrelerinden örnek vericem. Örnegin spor yaptıgında vücüt hızlı calıstıgından kas hücrelerindeki enerji ihtiyacı artar. Oksijen yeterli gelmedigi için kas hücreleri oksijensiz solunum yapar ve bir dizi tepkimeden sonra laktik asit üretir, laktik asit kaslarda yorgunlaga sebep olur. Aynı sekilde yogurdun içinde de laktik asit vardır, bu sebeple yogurt yediginde, ayran içtiginde uykun gelir.

Yani oksijen bizim her seyimiz. Nefes, oksijen ve bant arasında böyle bir ilişki var. Aynı sekilde, burun kanalları dar olan ya da genzinde et vs olan biri de yorgun hisseder. Cünkü yeterli oksijen alınamamıstır. Bu bant burnun kanatlarını hafifce acıyor. Böylelikle daha cok oksijen alıyorsun.

En kötü yanı tek kullanımlık olması ama. Pakette de on tane var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…