Yatak pedi/şişme yatak?

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
398
Merhabalar, acilen fikir almam gereken bir konu var hanımlar...

Sıcaklar dolayısıyla uyumakta zorluk çekiyoruz. Gece defalarca kalkıp tshirt değiştiriyorum. 4 yaşındaki oğlum da çok terliyor ve uyandırarak da olsa 2 saatte bir atlet-tshirt değiştiriyorum.

Zaten sıcaktan kaliteli uyku uyuyamadığımız gibi bir de üst değiştirmek için uyanınca sersem gibi olduk son günlerde. Salonda klima var ama koltukta yatınca da belimiz ağrıyor.

Bu yatak pedi tarzı şeylerden alıp koltuğun üzerine sersek faydası olur mu? Ses çıkarır gibi geliyor ama şişme yatak daha mı iyi olur?

Ay bu sıcaklar benide mahvetti. Yatağım visko ve cayır cayır yanıyor sanki gece. Salonda klima var ama salondaki koltukta uyunmuyor.
Ben tavan vantilatorü almayı düşünüyorum yatak odama.
Şişme yatak terletir,ped de konforu saglamaz diye düşünüyorum
Sizde tavan vantilatörü fikrini bir düşünün derim.

Ay bu sıcaklar benide mahvetti. Yatağım visko ve cayır cayır yanıyor sanki gece. Salonda klima var ama salondaki koltukta uyunmuyor.

Tavan vantilatörü iyi fikir, yazlıkta kullanıyorduk biz rahatlatıcı oluyordu.

Klimanın altında uyunmaz,insan tutuluyor,ama tavan vantilatörü düşük kademede çalıstırılırsa yeterli serinliği sağlar hemde tutulma durumu olmaz diye düşünüyorum bende. En kısa zamanda bir tane edineceğim.

Sisme yatak bildigin naylon asil onda terlersin. Yatak pedine gelince bizde visco ped var oda terletiyor

Bizi terleten yatak değil aslında, oda sıcaklığı 29-30 derece civarında geceleri. Ortam sıcak olduğu için terliyoruz yani.

O nedenle salonda klimayı açsak, yattığımız yüzey çok terletmez diye düşünüyorum. Koltuk tay tüyü kumaş mesela. Çarşaf serip yattığımızda koltuktan kaynaklı bir terleme olmuyor.

Rahatlığı düşünüyorum daha çok.

Yatağım iyi bir yatak, terletme yapmıyor aslında. Oda çok sıcak oluyor.

Yatak kadar iyi olmayabilir ama koltuğun rahatsızlığını biraz olsun azaltmaz mı acaba pedler?

Vantilatör pek düşünemiyorum çünkü ses takıntım var. Onun sesinde uyuyamam, bir de klima varken 2 odaya birden ondan almaya yanaşmaz sanırım eşim. Kiracı ve tayinciyiz çünkü. Herşeye ekstra yük gözüyle bakıyor.

o_O

Klimanın altında uyunmaz,insan tutuluyor,ama tavan vantilatörü düşük kademede çalıstırılırsa yeterli serinliği sağlar hemde tutulma durumu olmaz diye düşünüyorum bende. En kısa zamanda bir tane edineceğim.

Tutulma açısından sıkıntı yaşamıyoruz, daha önce yattık klima açıkken. Uyku modu, sessiz mod gibi özellikleri var. Çok düşük ayarda çalıştırıp üzerimize vurmayacak şekilde açısını ayarlayınca rahat oluyor aslında.

şişme yatak terletebilir
vantilatör ya da tavan vantilatörü daha uygun olabilir

Ona eşim karşı çıkacaktır muhtemelen. O nedenle hiç düşünmedim. Ama bir bakacağım yine de. En azından oğlumun odasına alabilirim belki.

Salon ve yatak odaları dışında tüm kapıları kapatıp, salondaki klimayı makul bir soğuklukta çalıştırıp öyle uyusanız?

Şişme yatak pek rahat ettirmez bence ...kullanmistik sürekli sallantı halinde oluyorsun ve döndükce biraz ses çıkarıyor ayrıca terletiyordu.

Salon ve yatak odaları dışında tüm kapıları kapatıp, salondaki klimayı makul bir soğuklukta çalıştırıp öyle uyusanız?

Salonla yatak odaları evin iki uç noktasında:KK43: klima ile diğer oda kapıları arasında en az 15 metrelik mesafe var. Odaların azıcık serinleyebilmesi için salonun buz tutması gerekiro_O bana kalsa tüm evi serinletmek adına koridora koyacaktım, güçlü de bir klima aldık o nedenle. Ama dediğim gibi koridor çok uzun, orta noktaya koysak dahi 8-10 mt mesafe kalıyor. iç ünite ile dış ünite arası o kadar uzaklık mümkün değilmiş.

Şişme yatak pek rahat ettirmez bence ...kullanmistik sürekli sallantı halinde oluyorsun ve döndükce biraz ses çıkarıyor ayrıca terletiyordu.
Biz bir de kiloluyuz eşim de ben de. Epey ses olur diye düşünüyorum ben de. Yatak pedi daha makul geliyor ama onu da genelde koltuk değil de yatak üzerine koyuyorlar. Koltukta çok mu işlevsiz kalır bilemedim. Pek kullanan yok sanırım buradakilerden de.

Yatak odanıza klima taktırın.
Yada Eviniz çok büyük değilse salondaki klimayı açın. Banyo, mutfak kapılarını kapatın, yatak odalarının Kapısı açık kalsın.
Bizim evde yazın 24 saat klima çalışıyor desem yalan degil. Üstelik gece çalışan yatağımızın karşısında. Başka türlü nefes bile alamıyorum.
Çocuklar da öyle alıştı, sıcakta uyuyamıyorlar.
Tek dikkat etmeniz gereken yıllık filtre temizliği. Ben bebeklerin olduğu odada da açtığım için özen gösteriyorum :)

O kadar sıcaksa tek klima yetmiyor demekki. Yatak odanıza klima almanızı tavsiye ederim. 140 m2 lik evi 2 klima ile yaşanabilir seviyeye getiriyorduk.

Yatak odanıza klima taktırın.
Yada Eviniz çok büyük değilse salondaki klimayı açın. Banyo, mutfak kapılarını kapatın, yatak odalarının Kapısı açık kalsın.
Bizim evde yazın 24 saat klima çalışıyor desem yalan degil. Üstelik gece çalışan yatağımızın karşısında. Başka türlü nefes bile alamıyorum.
Çocuklar da öyle alıştı, sıcakta uyuyamıyorlar.
Tek dikkat etmeniz gereken yıllık filtre temizliği. Ben bebeklerin olduğu odada da açtığım için özen gösteriyorum :)

Ev büyük, salondaki 24.000 btu olduğu halde odaları serinletmiyor yeteri kadar. Odaya da alamıyorum maalesef.

Arkadaşlar tavan vantilatörü önerdi, tayinci ve kiracı olduğumuz için eşim ona bile karşı çıkar. Hele klima, söktür taktır çok sorun oluyor. Ev sahibinin taktıracağını da hiç sanmıyorum.

Zaten çocuk odası da var, 1 tane daha almamız yetmez bu durumda.

Hiçbir şey yapamazsan yatağını salona taşı madem :) valla biz de kiracıyız ama bir yatak odasına bir de salona aldık birer tane mecbur. Bu arada portatif klimalar var, tak sök olmuyor, hortumunu odadan dışarı uzatıyorsun. Baya baya soğutuyor. Onlardan düşünebilirsin bence.

Büyükçe pamuk bir döşek bu sorunu çözer. Atın salona mis gibi uyuyun.

Salonla yatak odaları evin iki uç noktasında:KK43: klima ile diğer oda kapıları arasında en az 15 metrelik mesafe var. Odaların azıcık serinleyebilmesi için salonun buz tutması gerekiro_O bana kalsa tüm evi serinletmek adına koridora koyacaktım, güçlü de bir klima aldık o nedenle. Ama dediğim gibi koridor çok uzun, orta noktaya koysak dahi 8-10 mt mesafe kalıyor. iç ünite ile dış ünite arası o kadar uzaklık mümkün değilmiş.

15 metre mesafe hiç de uzun değil. Çok daha uzun mesafelere bile etki eder. Salon 22-23 dereceyken sizin klimadan en uzak odanın maksimum 26-27 derece olacağını iddia ediyorum. Bu gece deneyin görün. Yatak odasına klima alana kadar sizi idare eder. Tabii salona yakın odanın daha soğuk olacağını hesaba katıp gerekirse kapısını biraz kapatmak bile gerekebilir.

15 metre mesafe hiç de uzun değil. Çok daha uzun mesafelere bile etki eder. Salon 22-23 dereceyken sizin klimadan en uzak odanın maksimum 26-27 derece olacağını iddia ediyorum. Bu gece deneyin görün. Yatak odasına klima alana kadar sizi idare eder. Tabii salona yakın odanın daha soğuk olacağını hesaba katıp gerekirse kapısını biraz kapatmak bile gerekebilir.

Denedik ama soğutamadık maalesef odaları. Odalar öğleden sonra güneş alıyor çünkü, o nedenle sıcaklığı epey yüksek oluyor. Klima 20-21 dereceye ayarlı çalışsa bile oda 27-28den aşağı düşmüyor. 27-28 de yüksek zaten bizim için, 20-22 derecede rahat uyuyoruz.

O nedenle direkt klimalı odada yatmayı düşünüyorum.

Ev büyük, salondaki 24.000 btu olduğu halde odaları serinletmiyor yeteri kadar. Odaya da alamıyorum maalesef.

Arkadaşlar tavan vantilatörü önerdi, tayinci ve kiracı olduğumuz için eşim ona bile karşı çıkar. Hele klima, söktür taktır çok sorun oluyor. Ev sahibinin taktıracağını da hiç sanmıyorum.

Zaten çocuk odası da var, 1 tane daha almamız yetmez bu durumda.

İki oda arasına bir klima alın o zaman. Tayincilikle ne ilgisi var. Bu bir ihtiyaç. Servis gelip söküp takıyor. Her yıl tayin çıkmaz zaten. Klima almazsanız her yaz tayininiz salona çıkacak. Her gün yatak toplayıp sereceksiniz.

Back
X