YASMİN

seda_ufuk

Evli mutlu çocuksuz !
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
1.050
791
73
Hepinize iyi geceler .. Konu başlığından anlaşılacağı gibi yasmin hakkında birşey sormak istiyorum .. Bilen bilir zaten bilmeyenler için söylüyorum doğum kontrol ilacı .. Bu ilacı kullanipta yan etkileri olan var mi ?? Yada sizde ne tur yan etkiler bıraktı ?? Yada ben de olan değişiklikler bu ilaç yüzünden mi merak ediyorum.. Bu ilacı 1 haftadır kullanıyorum .. Kendimce bir saat belirledim doktorun tavsiyesi üzere .. saat 16:00 da alıyorum .. Normalde erken uyuyan bir insan değilim ama bir kaç saat sonra cook uykum geliyor ve çok yoruluyorum.. Yarim yamalak uyuduktan sonra kalkıyorum ve hiç birşey yemek istemiyorum sürekli midem bulanıyor ... Ufacık şeyler bile sinirlerimi bozuyor .. Bu ilacı mutlaka kullan dedi doktor .. Kist var o yüzden verdi .. Olanların bu ilaçla alakası var mi ?? Yada kullandıkça başka yan etkiler olacak mi ??

Şimdi şöyle yıllardır doğum kontrol hapı kullanan bir insan olarak :) yasmin bana en iyi gelen ilaç diyebilirim.
Ama başka bir arkadaşım kabız oldu mesela 2 hafta bıraktı ilacı. Diğeri aynı bahsettiğin gibi aşırı karamsar böyle herşeye zırıl zırıl ağlayan bir insana dönüştü.
Hormonlarını etkilediği için çok normal.
Uyku problemi hiç duymadım ama vücut işte herkeste farklı bir etkisi oluyor.
Şöyle yap ben mesela sabah ilk yaptığım şey bir bardak su ile ilacı almak. Sende uyku yapıyorsa gece saat 10 da al ama yine hep aynı saatte al. Bir kere saatte değişiklik yaparsan sıkıntı olmaz.
Uzun kullanımda tüylenme sivilcelenme falan ortadan kalkıyor ben baya memnunum.
3 kutu kullan bence hala psikoljim bozuluyor diyorsan doktordan farklı bir doğum kontrol hapı önermesini iste.

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ... Ben doktor â çocuk sahibi olmak için gittim doğum kontrol ilacı verdi .. Bundanda birşey anlamış değilim ...

Ben 15 gün kullandım bi gün uyandığımda yanağımda kocaman koyu renkli bi leke oluşmuş hani dudak üstünde bıyık varmış gibi bi karartı yanağımda. Yan etkilerinde de yazıyor prospektüste. Hemen bıraktım 1.5 ay geçti ama leke geçmedi çok çok pişmanım üstelik kafamın içine kadar sivilce doldu. Ondan önce kullandığım ilaçta tüylerim geç çıkıyor ve cildim pırıl pırıldı yanağıma çok üzülüyorum doğal yöntemlerle maske yapıyorum bi gelişme yok tavsiye etmiyorum

Ya merhaba bende aranızda yeniyim konu acamadim bir turlu buraya yazayim dedim 18 yasindayim pcos liyum artik duphaston beni idare etmiyor duzenli halde adet olmiyorum hemsireyimde calistigim yeedeki doktor bir zamanlae kadın dogumcu olarak da çalışmış yaşamın oneedi hormon testi yaptirdimzaten yarinda kendi doktorımda özel hastaneye gidicem sonuçlarıyla ama yasmine basladim cok umutliyim bu hap dab sizce iyi gelirli lütfen bir sey deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…