• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin nasıl kullanılır?

yildiz97

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2021
33
15
3
Merhaba, gebelikten korunmak için doğum kontrol hapı aldım (yasmin) doktorum ilk ilaca her zaman reglimin 3.günü başlamam gerektiğini söyledi.

İlacın prospektüsüne bakınca her sey bambaşka görünüyor. Korunmak için reglin ilk günü kullanmaya başlamalı, bıraktıktan sonra kesinlikle 7 gün aranın olması gerektiği yazıyor.

Benim şu anki durumumda ne reglimin ilk günü kullanıyorum ne de bıraktıktan sonra 7 gün geçmiş oluyor. Şu an reglimin 3.günü = ilacı bırakmamın 5. Gününe denk geliyor

Kullanıma nasıl devam etmeliyim ? Bu ay atlayıp sonraki reglimde prospektüsteki gibi ilk günü mü kullanmaya devam etmeliyim ?

Merhaba, gebelikten korunmak için doğum kontrol hapı aldım (yasmin) doktorum ilk ilaca her zaman reglimin 3.günü başlamam gerektiğini söyledi.

İlacın prospektüsüne bakınca her sey bambaşka görünüyor. Korunmak için reglin ilk günü kullanmaya başlamalı, bıraktıktan sonra kesinlikle 7 gün aranın olması gerektiği yazıyor.

Benim şu anki durumumda ne reglimin ilk günü kullanıyorum ne de bıraktıktan sonra 7 gün geçmiş oluyor. Şu an reglimin 3.günü = ilacı bırakmamın 5. Gününe denk geliyor

Kullanıma nasıl devam etmeliyim ? Bu ay atlayıp sonraki reglimde prospektüsteki gibi ilk günü mü kullanmaya devam etmeliyim ?
Ilk kez kullanicaksiniz sanirim.ilk kullanimda adetin 3.gunu baslayin sonra 7 gun ara verin 8.gun tekrar baslayin

Ilk kez kullanicaksiniz sanirim.ilk kullanimda adetin 3.gunu baslayin sonra 7 gun ara verin 8.gun tekrar baslayin
:)) öğrendim adetin ilk günü kullanma olayı sadece 1 seferlikmiş ilaca başlayabilmek için. Adetin ilk günü ilaca başlanır, 21 gün içillir. 7 gün ara verilir. 8.gün 2.kutuya başlanır. 21-7 olarak devam eder :) ben her zaman adetin ilk günü yeni kutuya başlıcaz sandım yeni çözdüm :)

:)) öğrendim adetin ilk günü kullanma olayı sadece 1 seferlikmiş ilaca başlayabilmek için. Adetin ilk günü ilaca başlanır, 21 gün içillir. 7 gün ara verilir. 8.gün 2.kutuya başlanır. 21-7 olarak devam eder :) ben her zaman adetin ilk günü yeni kutuya başlıcaz sandım yeni çözdüm :)
Doktorun dedigi 3.gun olayi ne oldu vallahi kafam karisti benim

Merhaba arkadaşlar lütfen bilen biri bana yardımcı olurmu 9 aydır evliyim çocuğumun olmasını çok istiyorum ilk gitiğim kadın doğum doktoru bana hormonlarımda sorun olduğunu söyledi infertelite bölümüne acil gidip tedavi olmalısın yoksa yumurtalıklarına zarar verir dedi bende eşimin işlerinden dolayı 2 ay sonra başka doktora infertelite bölümüne gittim doktor test falan tutu hiç bir sorunumun olmadığını söyledi ama bende adet düzensizliği vardı 1 ayda 2 defa yada 2 ayda 1 defa adet görüyorum doktorda adetimin düzensiz olduğu için çocuğun olmuyor dedi bana yasmin hapı verdi 2 ay kulanıp 3 ayda korunmasız cinsel ilişki yaşamam gerektiğini söyledi öyle hamile kalabilirmişim ben bu ilacı kulandım adetimin ilk günü başladım ikinci gün adetim kesildi kulanmaya devam ettim içinde son üç tane hap kaldı beni baya rahatsız etiği için bıraktım iki gün sonra hayatımda ilk defa bu kadar kanamam oldu bu 5. Günüm ve dahada çok görüyorum ve çok kararsızım kaldığım yerden devammı edeyim yoksa iyi bir doktora gidip baştan sona mı görüneyim bu konuda yardımınıza ihtiyacım var 🙏

Back
X