- Konu Sahibi izmirli_merve
-
Merhaba kızlar..
ben hem troid hastasıyım ve pko'luyum düzenli olarak adet görmüyorum ilaç içince geliyor ilaç içmeyince gelmiyor maalesef.. 4 senedir diana 35 i kullanıyordum ama etkisi olmayınca öbür ay yasmin içmeye karar verdim birde onu denicem. Size sormak istediğim şu yasmin kullanıp memnun kalanlar varmı yada memnun olmayanlar.. nasıl bir etkisi olacak, birde aralarda kanama oluyormuşsun o doğrumu? internetten baktım ama birde kullananlara sormak istedim şimdiden teşekkür ederim inş bana yardımcı olursunuz..
Merhaba,
10 aydır kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim. Bende de polikistik over var. Ayrıca insülin direncim yüksek olduğu için şeker ilacı ile birlikte alıyorum. Bu tarz doğum kontrol ilaçlarını içerken dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var. Birincisi antibiyotık gibi hergün aynı saatte almaya dikkat etmek, mesela ben her gece 12 de içiyorum. İkincisini bir gün dahi unuttuğunda ikinci gün o günkü ilaçla birlikte iki tane içmektir. Bunun dışında birinci kutu diyelim pazartesi bitti 7 gün ara vermen lazım o sırada regli oluyorsun. 7 gün bittikten sonra reglin bitsede bitmesede haftaya pazartesi yine aynı saatte yeni bir kutuya başlaman lazım. Ben doktor kontrolünde alıyorum, doktorun özellikle bu konularda beni uyardı. Bir de ciltte leke yaptığını duydum ama henüz karşılaşmadım.
çok teşekkür ederim cnm verdiğin bilgiler için.. beni okadar çok korkuttular ki içmemem için bende son anda vazgeçmiştim ama karar verdim bununla başlıcam tekrardan. bende öbür hapta 21 gün içiyorum 7 gün ara verdikden sonra 8.gün tekrar başlanıyor. gelsede gelmesede içiyorum hapı demekki bu haptada aynı şekilde. he bide bu arada hiç arada falan kanama oldun mu?
Hayır kesinlikle böyle birşey yaşamadım ben ve duymadımda. Kanamalara başka bir durum sebep olabilir. Kanama olduğunda direkt olarak doktora başvurulması bence daha mantıklı. Bu gibi ilaçları içtiğinde regli düzeninde şahane oluyor, ilaç bitiyor ve 2 günün sonunda regli oluyorsun ve 3 gün sürüyor ilaçtan dolayı, çok fazla da gelmiyor zaten. Ve aralarda kanaman hiç olmayacaktır eminim, böyle bir durum olduğunda da doktora başvur. İlaca ilk başladığında reglinin 2 ya da 3. gününde olmalısın bunu da atlama doktorlar özellikle o zamanda başlatıyor. Çok fazla soru işaretin varsa çok basit bir muayeneden sonra doktor ilacı yazıyor ve nasıl kullanıldığını anlatıyor.
teşekkür ederim cnm çok güzel açıklamışsın ama ben ilaçsız regli olmuyorum o yüzden regli olmadan ilaca başlıcam. İlaç içmediğim için 6 aydır gelmiyor zaten.
Merhaba kızlar..
ben hem troid hastasıyım ve pko'luyum düzenli olarak adet görmüyorum ilaç içince geliyor ilaç içmeyince gelmiyor maalesef.. 4 senedir diana 35 i kullanıyordum ama etkisi olmayınca öbür ay yasmin içmeye karar verdim birde onu denicem. Size sormak istediğim şu yasmin kullanıp memnun kalanlar varmı yada memnun olmayanlar.. nasıl bir etkisi olacak, birde aralarda kanama oluyormuşsun o doğrumu? internetten baktım ama birde kullananlara sormak istedim şimdiden teşekkür ederim inş bana yardımcı olursunuz..
Hayır bu durumda doktora gitmeni öneririm. Aynı şekilde 2 ay kadar regli olamamıştım önce gelmesi için ilaç verdi 10 - 15 gün içinde regli oldum ondan sonra yasmine başladım. Yasmin kullanımında dikkatli olmak gerekir. Adet getirten ilaçta genelde Farlutal isimli ilaç verilir.
ben uzunca bir dönem yasmin kullandım aynı hastalık bende var sonra migrenim oldugu için doktorum ilacımı yaz olarak değiştirdi ama ben yaz dan daha çok memnun kaldım ara kanamalar konusuna gelince ben onu da yaşadım ve rahim duvarında kalınlaşma çıktı onnunda tedavisini gördüm o konu ayrı kafan karışmasın
hımm anladım cnm ozaman ben doktora gidene kadar yasmin kullanmayım.. Sonra bide başıma iş almayım farlutanı biliyorum doktor banada vermişti.. sonra diana 35 i verdim kullandım düzelmeyince doktora sordum yasmini verdi ama cesaret edemedim kullanmaya dianaya devam ettim, sonra 6 ay ara verdim hiç adet görmedim.. yani anlıycan benim durum karışık.. ozaman ben doktora gideyim sorayım ona göre içeyim.. teşekkür ederim cnm ilgilendiğin için.. peki senin sorunun devam ediyor mu ilaç içmeyince geliyor mu reglin?
En doğru kararı verdin mutlaka doktora git 6 ay cok uzun bir süre, başka bir rahatsızlığın olabilir hormonal birşey olabilir o yüzden kontrolleri tahlillerini yaptır ve doktor en uygun tedaviyi uygulayacaktır. Çok geçmiş olsun şimdiden bizi de bilgilendirirsen sevinirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?