Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhabalar arkadaşlar sizlere birşey danışacağım.1 yıldır eşim korunuyordu yalnız geçen ay bir kadın doğum dr una gittim.bana yasmin kullanmamı söyledi.ilk kutum bitti ve bugün 6. günüm hala adet olmadım.bana ek bir korunmaya gerek olmadığını söylemişti ve ben ilk kutuda başka şekilde korunmadım.sizce hamile olabilir miyim.?

merhabalar arkadaşlar sizlere birşey danışacağım.1 yıldır eşim korunuyordu yalnız geçen ay bir kadın doğum dr una gittim.bana yasmin kullanmamı söyledi.ilk kutum bitti ve bugün 6. günüm hala adet olmadım.bana ek bir korunmaya gerek olmadığını söylemişti ve ben ilk kutuda başka şekilde korunmadım.sizce hamile olabilir miyim.?

ara verilen 7 gün içinde adetin gelmesi lazım canım. bir gün daha bekle bence.
ilk ay koruma tam olarak kesin olmuyor. çok ufak bir ihtimal hamilelik olabilir.
o da nasıl olur hapı düzensiz ya da yanlış kullandıysan, çift yumurtlama gibi özel bir durumun varsa olabilir.
hapa başlaman gereken gün adetin gelmemiş olursa doktora git. neyin ters gittiğini daha iyi anlayabilirsin.

merhabalar. 4 gün önce yasmin e başladım. ara ara gözlerim çok ağrıyor ve sol bacağım ağrıyor. acaba normal mi ?

hala devam ediyor mu ağrıların? böyle bir yan etki yaptığını hiç duymadım ama bilemedim.
gözünde enfeksiyon olabilir mi? :26:

ara verilen 7 gün içinde adetin gelmesi lazım canım. bir gün daha bekle bence.
ilk ay koruma tam olarak kesin olmuyor. çok ufak bir ihtimal hamilelik olabilir.
o da nasıl olur hapı düzensiz ya da yanlış kullandıysan, çift yumurtlama gibi özel bir durumun varsa olabilir.
hapa başlaman gereken gün adetin gelmemiş olursa doktora git. neyin ters gittiğini daha iyi anlayabilirsin.

ilgilendiğin için çok teşekkür ederm. bugün 7. günüm ve sanırım adet oldum :)normalde adetlerim düzenli idi neden böyle oldu anlayamadım

keşke kutuyu bitirseydin canım. bu şekilde vücuduna daha fazla zarar verebilirsin.

4. günden sonra ilacı kestim. açıkçası korktum şu an ağrım yok. :KK34:

keşke bırakmasaydın canım.. bende senın gibi yapıp bırakmıstım sonrasında 1er hafta arayla iki kez adet oldum ,şimdi tekrar adetliyim anlıcan 1ayda 3kez adet olmus oldum..
bunun sonucu olarakta kansızlık basta olmak uzere dusuk tansıyonluydum ameliyatlı oldugum için dr.um hastanede yatmam konusunda ısrar etti..

1 haftadır yasmin kullanıyorum,çok halsizim,midem bulanıyor ve zayıfladım,zaten zayıfım ben zayıflamak istemiyorum :KK43:( bu yan etkiler ne zamana kadar sürecek,ben uzun süre kullanmak istiyorum,böyle giderse kullanamayacağım galiba :KK43:((

1 haftadır yasmin kullanıyorum,çok halsizim,midem bulanıyor ve zayıfladım,zaten zayıfım ben zayıflamak istemiyorum :KK43:( bu yan etkiler ne zamana kadar sürecek,ben uzun süre kullanmak istiyorum,böyle giderse kullanamayacağım galiba :KK43:((

bir yerde 4. aydan sonra yan etkiler biter diye okumuştum ama bünye meselesi. belli olmuyor malesef :KK43:

kızlar ya ben ilk kutudayım ve ilk kutu 2 gün sonra biticek ama ben adet gördüm normal mi bittikten sonra görmem gerekmiyomuydu

1 mart perşembe günü ilk kutu bitmişti. 6 mart salı günü adet oldum 9 mart cuma günü 2. kutuya başladım. 10 mart cumartesi bitti adetim. Bugün nişanlımın doğum günüydü 2. kutu bitmeden güvenemedim ben ilacın korumasına prezarvatif ile korunmaya devam edecektik 2. kutu bitene kadar ama bugün maalesef yırtılma sorunu yaşadık iyi bir marka olmasına rağmen. İlacın koruması başlamış mıdır ? Norlevo falan içmeme gerek var mı ? teşekkürler şimdiden..

2. kutuya başlamışsın ben problem olacağını zannetmiyorum ama küçücük olsa da bir risk var istersen o riski bırakma kullan ..

İkiside çok etkiliyo ya hormonları kullanmak istemedim o yüzden pek ama sanırım riske girmekten iyidir

gunduzleri içerken benımde öyle oluyordu bazı sebeblerden dolayı bırakmıstım sımdı yenıden basladım ama gece 11de ıcıyorum hiç bi yan etkısını gormuyorum cunku 11 içip en fazla 30dk ayakta kalıp sonra uyuyorum oyuzden mıde bulantısı ,bas donmesı halsızlık vs yapmıyor .aynı kılomdayım kılo alımında yok yani :)
1 mart perşembe günü ilk kutu bitmişti. 6 mart salı günü adet oldum 9 mart cuma günü 2. kutuya başladım. 10 mart cumartesi bitti adetim. Bugün nişanlımın doğum günüydü 2. kutu bitmeden güvenemedim ben ilacın korumasına prezarvatif ile korunmaya devam edecektik 2. kutu bitene kadar ama bugün maalesef yırtılma sorunu yaşadık iyi bir marka olmasına rağmen. İlacın koruması başlamış mıdır ? Norlevo falan içmeme gerek var mı ? teşekkürler şimdiden..

canım 2.kutuya basladıgın için bi sorun teskıl etmez.. bazı dr.lar ilk aydaki kullanımda bıle erkegın korunmasını gereksz buluyor yani.. ama biz tedbir amaclı 2.aydan sonra eşlerımızın korunmasını bıraktırıyoruz

merhaba ;
dogum kontrol hapı kullanırken alkol alınırsa hap etkısını yıtırır mı ?

merhaba ;
dogum kontrol hapı kullanırken alkol alınırsa hap etkısını yıtırır mı ?

hayır canım bişicik olmaz için rahat etsın :)

sadece agır antibiyotik kullanacagın zaman d.kontrol hapı tesirini yitiyor..zaten ozamanda doktor soyluyor bu hap senın korunmana engel olucak,dikkat edin antibiyotik bitene kadar diye uyarıyorlar

Son düzenleme:
cvp ıcın tesekkurler canım, antıbıyotık degılde belım ıcın agrı kesıcı kas gevsetıcı kullanıyorum arada onlarında bı zararı olmaz degılmı :)

X