• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaslilarda kalca kirigi

Bu yılbaşında kayınpederim düşmek suretiyle kalça kemiğini kırdı. Üniversite hastanesinde ameliyat oldu, platinler takıldı, sonra bakımevinde kaldı iki ay kadar. Orada iyi kötü fizik tedavi de gördü az da olsa. Önce yürüteçle sonra da bastonla yürümeye başladı şimdilerde. Kendisi 75 yaşında ve yalnız yaşıyor. Kendine bakıyor, yemeğini yapıp her işini de görüyor çok şükür.
Size de çok geçmiş olsun.

Merhaba
Anneannem normalde annem ile yaşıyor. Yaklaşık 5 6 günlük bir süreçte annem il dışına çıkacaktı, evde tek kalmak istemedi normalde kalırdı. Kendi şehrindeki kızı kabul etmedi, mantıklı bir açıklama yoktu. Yakın bir ile gitmek istedi torunu geldi aldı. 2. Aksam yataktan düşüyor şişlik kırık çıkmıyor fakat zor yürüyor uzman doktora gidiyorlar. Doktor kemiklerini beğenmiyor ilaç veriyor kaslar da taşlaşmış hareket etmezdi ztn dikkatli olun diyor
Teyzem abdest için uyarıyor ayağını kaldırma diye kendi yardımcı oluyor ztn ama bu sabah kalkınca çağırmamis düşüyor kırık var çok ağrısı varmış bunun ölümcül olduğunun kimse farkında değil yarın yada çarşamba ameliyat olacak konuya denk gelen belki dua eder belki olumlu örnek vardır biraz içimi dökmek istedim. Kasikta bacak bağlantısında kırık varmış protez takacaklarmis doktor yürür demiş sorun olmayacak demiş inanmak istiyorum

Korkutmak istemem ama belirli yaştan sonra kalça kırığı çok tehlikeli. İnşallah iyileşir. biz başaramadık yaşı çok ileriydi

Olumsuz örnek verecektim msjımı yazdıktan sonra sildim baktım ki size bi fayda sağlamayacağım.. ama arkadaşlar çok güzel örnekler vermişler umarım anneannenizde başarılı bir ameliyat geçirip tekrar sağlığına kavuşur 🤲

Merhaba
Anneannem normalde annem ile yaşıyor. Yaklaşık 5 6 günlük bir süreçte annem il dışına çıkacaktı, evde tek kalmak istemedi normalde kalırdı. Kendi şehrindeki kızı kabul etmedi, mantıklı bir açıklama yoktu. Yakın bir ile gitmek istedi torunu geldi aldı. 2. Aksam yataktan düşüyor şişlik kırık çıkmıyor fakat zor yürüyor uzman doktora gidiyorlar. Doktor kemiklerini beğenmiyor ilaç veriyor kaslar da taşlaşmış hareket etmezdi ztn dikkatli olun diyor
Teyzem abdest için uyarıyor ayağını kaldırma diye kendi yardımcı oluyor ztn ama bu sabah kalkınca çağırmamis düşüyor kırık var çok ağrısı varmış bunun ölümcül olduğunun kimse farkında değil yarın yada çarşamba ameliyat olacak konuya denk gelen belki dua eder belki olumlu örnek vardır biraz içimi dökmek istedim. Kasikta bacak bağlantısında kırık varmış protez takacaklarmis doktor yürür demiş sorun olmayacak demiş inanmak istiyorum
Birkaç ay önce sene başı gibi anneannem yaşadı aynısını, protez takıldı ona da. Bir süre hastanede yattı , önce ameliyat olmayı bekledi çünkü düzenli kullandığı kan sulandırıcı gibi ilaçlar vardı onların kesilip kan değerlerinin düzgün hale gelmesi beklendi , sonra ameliyat sonrasında da yine bir süre hastanede kaldı . Şimdi yeniden yürümeye başladı tek başına, 86 yaşında anneannem.
Geçmiş olsun.

Bu durum yaşlılarda çok rastlanan bir şey. Siz ilk defa başınıza geldi diye korkmuşsunuz. En son bir aile dostumuzun annesi oldu iki bacağından da. Kırık vardı, taksite binerken düşmüş, torunu da yanındayken. İki ameliyat oldu, platin takıldı. Platinin kalitesini falan iyice sorun. Bazıları uzun ömürlü olmuyor, ameliyatla yenilenmesi gerekebiliyor. Çok geçmiş olsun

Ben çocukken kırmıştım kalçamı, tedavi için doktora gidip gelirken yaşlı bi teyzeyle tanışmıştım o da ameliyat olmuş. Ben genç olduğum için 4 ayda toparlanmıştım o teyzemiz aşağı yukarı 1.yılındaydı ama iyi görünüyordu, hasta yürüteciyle yürümeye başlamıştı. Çok geçmiş olsun en kısa sürede toparlayacaktır inşallah 🙏🏿

Çok geçmiş olsun. Güzel örnekler yazılmış. Zaten doktorunuz tüm riskleri sizlere anlatmıştır. Içinizi ferah tutun, iyi haberlerle döneceğinizden şüphem yok.

Dedem 90 yaşındayken kalça kemiği kırıldı. Yatalak kaldı yürüyemedi sonrasında ama doktor bize zaten yürüyemeyecek demişti. Size yürüyebilir demiş doktor demek ki ihtimal var. Ama o yaşlarla tamamen iyileşmek hayal tabi.

Çok tesekkurler benim çok yakınlarımdan olumsuz örnekler vardı iyileşti diye beklerken çok ani vefat ettiler ben farkındayım ama msjlar umut oldu gece biraz uyuyabildim gidenler iyi görmüş rengi de iyiymiş

Çok geçmiş olsun, dedem 84 yaşındayken merdivenden düşüp kalçasını kırdı. ameliyat oldu, protez takıldı. ameliyattan sonraki bir hafta biraz kötüydü (sadece fiziksel olarak değil, mental olarak da. hastanedeyken kendini evde sanıyordu vb. o yaşlarda normal.). Ben de hep bu konuya ilişkin kötü şeyler duyduğum için çok korkuyordum, üzgündüm. ama korktuğum gibi olmadı. çocukları aşırı ilgilendiler oturmasıyla kalkmasıyla, bir süre evde gece gündüz yalnız bırakmadılar. bu tarz durumlarda bakım vermek çok önemli. dedem şu an 89 yaşında, kırığından yana bir şikayeti yok. ameliyattan 2 ay sonra daha iyi olmuştu zaten. doktorlar da ileride yürüyebilir demişlerdi ameliyat öncesinde. ama sanırım düşmenin korkusu ve dedemin tembelliğe meyli birleşti ve şu an çok hareketsiz bir hayat yaşıyor. kasları yok oldu denecek seviyede, kendini taşımakta zorlanıyor. siz anneannenin dinlenmesine elbette izin verin ama güçsüz de kalmasın uzun vadede. tekrar çok geçmiş olsun, şifa bulur umarım.

Merhaba
Benim anneannem de teyzemle hastaneye gitmeye çalışırken geriye doğru gitmeye çalışan bir arabanın kendisine çok hafif çarpması sonucu düşüp kalçasını kırdı. Ameliyatla hallettiler, kalça kırığı bizde en azından kalça ve bacak bölgelerinde çok uzayan ve süregelen bir sorun çıkarmadı. Ama ne kadar bağlantılı olduğunu bilmemekle beraber kırıktan sonra anneanneme demans ve alzaymır teşhisi kondu. Zaten Parkinson başlangıcı vardı ama çok hafifti ve parkisonu kontrol altına aldılar ama alzaymır öyle olmadı maalesef. Şu an tamamen yatalak, midesini deldireceğiz Allah kısmet ederse. En yakın arkadaşımın da dedesi marketin önünde beklerken düşmüştü ve izleyen süreçte onda da alzaymır başladı. Tıbbi hiçbir dayanağım yok yanlış anlamayın ama kendi gözlem ve deneyimlerime dayanarak yaşlıların düşmesinin birtakım nörolojik rahatsızlıkları tetikleyebileceğini düşünüyorum, bir kontrol ettirmenizde fayda var. Geçmiş olsun.

Anneannem vefat etti. Ben ölümcül bir şey olduğunu bile bilmiyordum. Haftasonu nasılsa ziyarete giderim hatta refakatçi kalırım diye telefon bile etmedim. İkinci gün mu 3. Gün mu ne bilinci kapandı. Bir süre yoğun bakım sonra vefat etti. Korkutmak için değil ama ben bilemedim önemini diye yazmak istedim. Bilgim olsa ilk gün giderdim hastaneye.

Back