yaşlı kediciğim hasta =((

Denizliche

Guru
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
2.398
757
37
2001 doğumlu pisiciğim canım kedim yumak son günlerde pek bişey yemez oldu beğenmiyor buzdolabının önünde yatıyor yemek için bizim yanımıza sofraya geliyor ama beğenmiyor bütün gün yatar oldu o kuduruk kedicik neyse bi kaç gündür annem tuvaletinde köpük görüyomuş acaba çişinden geliyor olmasın son günlerde çok az yiyor ve süt içiyor ne yapmak gerek

saol canım valla ödüm kopuyor bişey olucak diye çok seviyorum pisimi inan şu an ağlıyorum bile kötü oldum beraber büyüdük biz kedimle =( en mantıklısı götürmek veterinere ama en azından başından geçen biri vardır diye danışmak istedim

Haklısın ,ama bizim başımızda da geçse onun için veteriner daha hayırlı olur.Belediyeyi bile arayabilirsin,bilirsin her belediyenin veterineri var.

Belediyeyi arasan numarasını verirler hemen.Ben ulaçmıştım bir defa,çok da ilgiliydiler.Cumartesi bugün ama şansını denemelisin.Ya da burda veteriner arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler.

Ani iştah kaybı tehlikeli olabilir
Zehirlenme ya da parazit olma ihtimali var
Tuvaletini kontrol edin ishali var mı?

Ani iştah kaybı tehlikeli olabilir
Zehirlenme ya da parazit olma ihtimali var
Tuvaletini kontrol edin ishali var mı?

yemek istiyor yelteniyor ama dediğim gibi beğenmiyor malesef yemiyor kumdan ishal varmı yokmu görünmüyor sadece köpük görünüyor ama dikkat ederim

yemek istiyor yelteniyor ama dediğim gibi beğenmiyor malesef yemiyor kumdan ishal varmı yokmu görünmüyor sadece köpük görünüyor ama dikkat ederim

İshali varsa acil götürün
Karnı ağrıdığı için yiyemiyor olabilir
Yattığı yerde karnını yere sürtme ya da kıvranma durumu var mı?

Yemek istediğine göre içten bir hastalığı var ama siz yine de başındaki tüyleri kontrol edin
Tüylerinden seyrelme ve kafa derisinde minik kırmızı lekeler varsa hemen götürün mantar olmuş olabilir
Mantar olan hayvanlar çok halsiz olurlar iştahlarında azalma olur

Belirtiler sadece iştahsızlık halsizlik olduğu için sadece bunlar geldi aklıma
En iyisini veteriner bilir tabi

herzamanki gibi yatıyor yani yere sürtme yada kıvranma yok hiç

başındaki tüylere hiç dikkat etmedim eve gidince bakarım ama sanmıyorum olsa dikkatimi çekerdir mutlaka

Umarım tehlikeli bir şeyi yoktur,mevsim geçişlerinde de bu tür durumlar olabiliyor
Geçmiş olsun

umarım yoktur teşekkür ederim belkide yaşlandı artık keyifsizleşti çiftleşemedi ondanda olabilir

Siz yine de en kısa zamanda veterinere götürün kontrol edilsin
Ağrısı olabilir

Yaşlı Kedilerde Görülen Yaygın Hastalıklar ve Belirtileri

1- Kanser ve Belirtileri
- Büyümeye devam eden anormal şişlikler
- İyileşmeyen yaralar
- Kilo kaybı
- İştah kaybı
- Vücutta meydana gelen kanama veya akıntı
- Yeme yada yutmada zorluk
- Egzersiz ve ya dayanıklılık kaybı
- Nefes alma ve idrar yapmada zorluk
- Kötü koku

2- Diş Hastalıkları ve Belirtileri
Kötü nefes kokusu
- Yeme veya yutmada zorluk
- Yemek yerken ağızdan düşürme
- Kilo kaybı
- Salya akması

3- Hipertiroidi ve Belirtileri
- Aktivitelerde artış
- İştah artışı
- Kilo kaybı
- Artan susuzlukla birlikte idrar artışı
- Kusma
- Artan nabızla ( kalp hızı ) solunumda yorulma

4- Böbrek Hastalığı ( Yetmezliği ) ve Belirtileri
- Su tüketiminde ve idarara çıkmada artış
- Kilo kaybı
- Kusma
- İştah kaybı
- Depresyon ve uyuşukluk
- İshal
- Nefesin kötü kokması ve ağzı ülseri
- Kusmada kan ya da koyuluk, dışkıda koyuluk

5- İltihabi (inflamatuar) Bağırsak Hastalıkları ve Belirtileri
- İshal
- Kusma
- Dışkıda sümüksü kıvam yada kan
- Dışkılama sıklığında artış
- Kum kutusunun dışına tuvaletini yapma
- Kilo kaybı

6- Şeker Hastalığı ve Belirtileri
- Su tüketiminde ve idrarda artış
- Kilo kaybı veya kiloda artış
- Aktivitelerde azalma
- Halsizlik
- İştah değişikliği
- Kusma
- Dizlerinin üzerinde yürüme

7- Obezite ve Belirtileri
- Aşırı kilo
- Egzersize karşı isteksizlik
- Anal bölgedeki tüylerde dağınıklık

8- Karaciğer Yağlanması ve Belirtileri
- Kilo kaybı
- Depresyon
- Kusma
- Sarı renkli diş eti
- Davranış değişiklikleri

9- Anemi ve Belirtileri
- Egzersiz isteksizliği
- Açık renkli diş eti

10- Kalp Hastalığı ve Belirtileri
- Egzersiz isteksizliği
- Artan hızlı ve yorucu solunum
- Kilo kaybı
- Arka bacaklarda felç

11- Mesanede Taş Belirtileri
- İdrar zorluğu
- Kum kutusunun dışına idrar yapma
- İdrarda kan

12- Karaciğer Hastalığı ve Belirtileri
- Kusma
- İştah Kaybı
- İshal
- Karın şişkinliği
- Sarı veya soluk renkli diş eti
- Davranış değişikliği
- Kilo kaybı

13- Eklem İltihabı ve Belirtileri
- Atlama ve tırmanmada zorluk
- Davranış değişikliği ( sinirlilik, yalnız kalmayı isteme )
- Kum kutusunun dışına dışkılama

Alıntıladığım yazıyı da kontrol edin her belirti uymasa bile belki biri olmuş olabilir
Yaşlı olduğu için artık kontrol etmekte fayda var

canım çok teşekkür ederim çok faydalı oldu ağzı kokuyor evet tüyleride cansızlaştı kilo kaybı var çok az yiyor akşamda tuvaletinde gördüm biraz yapmış oda ishalliydi pazartesi kapalıdır ama salı günü götürücem veterinere umarım ciddi bişeyi yoktur o kadar alıştıkki bunca senedir ona aileden biri oldu yumağım bişey olursa kahrolurum

veterinere götürdük yumağımı oyy kıyamam nasılda gözleri pörtledi garibimin korktu bi anda ama yüce rabbim ya hayvan dieyip geçmemek gerek ona yardım etmek istediğimizi anladı ve gayet sakin durdu sadece aneztezi yapılırken biraz hırladı o kadar dişlerinde sorun varmış diş taşları oluşmuş dişleri çürümüş ve bi tane dişi sallanıyrmuş veterineri beklerken zaman geçmedi öldüm öldüm dirildim çünkü bizi uyardı uyanamaz belki diye allahım çok zor onu öyle baygın götürdük evimize yatırdık yatağına uyanmasını bekledik başında kuzucuğumm sesime tepki veriyordu kuyruğu ve ağzıyla sonra uyandı ve ayaklanmaya başladı yatıramadık kuduruğu ama uyuşukluk çoktu kedimde sersem sersem yürümeye çalıştı çarşamba akşamı işlem yapıldı ama hala kısık gözlerle bakıyor ve bişey yemiyor zorla su içirmeye çalışıyoruz tabi ben işte olduğum için gündüzleri göremiyorum malesef ama hala toparlanamadı canımm pisimmmm benimmmmmmmmm

Geçmiş olsun :/
Yaşı ilerlediği için anestezi onu daha fazla etkilemiştir
Bulantısı vardır o yüzden yemek istemiyordur,zaten anesteziden sonra bir süre bir şey yiyip içmeleri önerilmiyor
yediklerini çıkarıyorlar boğazına takılma gibi durumları olabiliyor
En kısa zamanda düzelir umarım

benim canım pisim yumağım tatlı kedim herşeyim can yoldaşım öldü dün allahım dayanamıyorum kuzucuğumu öyle görmeye gitmiyo gözümün önünden hali...dün akşam üstü annem aradı kötüleşti diye veterinere götürdü hemen bende babamla gittim öylece yatıyodu sedyede gittim yanına konuştum sevdim öptüm sanki beni babamı görünce sevindi garibim gözlerinin için güldü prensimin evimize getirdik doktor sıcak tutun ve su içirin dedi ısıtmaya çalıştık su içirmeye çalıştık ama olmadı benim 11 yıllık arkadaşım canım kedim dostum bıraktı gitti bizi böğüre böğüre ağlarmı bi insan kedinin arkasından ben ağladım bırakamadım kucağımdan saatlerce kaskatı oldu ama hala çok yakışıklı ve süslüydü sonra çarşafa sardık sevdim öptüm kokladım ve gömdük ben koydum toprağa kedimi yüreğim yana yana hala ağlıyorum ama yapıcak bişey yok güzelce toprağkla örttük üstünü tam o sırada ezan okunmaya başladı su döktük ot yemeği çok severdi üzerine otlar koyduk ayrılamadım başından toprağını sevdim vedalaştım abimle abim derdim ona bazen yumooooo senii çook seviyorummmmm kuzummm aslaa unutmammm herşeyimmm gözbebeğimmm ailemizin ferdii kuzumm aç karnına öldü benimde boğazımdan bi lokma geçmiyo dünden beri tatlı kedim benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…