• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşlı hastayı uykudan uyandıramamak

ofsistimcidden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2022
2.120
5.029
78
kızlar selam, babaannem 100 yaşında yatalak hasta. dün enfeksiyon sebebiyle yattığı hastaneden taburcu edildi eve getirdik ama çok korkmuştu hastanede. ileri derecede demansı var. bugün uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor. tansiyonu normal nefes alıyor nabzı normal. su döktük, yüzünü sildik, sarstık, tansiyonunu ölçtük, seslendik vs kesinlikle uykudan kalkmıyor. saatlerdir uğraşıyoruz. dr aradık hayati değerleri normalse biraz bırakın uyusun dedi ama başımıza ilk kez geliyor. başına böyle bir şey gelen var mı?

kızlar selam, babaannem 100 yaşında yatalak hasta. dün enfeksiyon sebebiyle yattığı hastaneden taburcu edildi eve getirdik ama çok korkmuştu hastanede. ileri derecede demansı var. bugün uyandırmaya çalışıyoruz uyanmıyor. tansiyonu normal nefes alıyor nabzı normal. su döktük, yüzünü sildik, sarstık, tansiyonunu ölçtük, seslendik vs kesinlikle uykudan kalkmıyor. saatlerdir uğraşıyoruz. dr aradık hayati değerleri normalse biraz bırakın uyusun dedi ama başımıza ilk kez geliyor. başına böyle bir şey gelen var mı?
Gecmis olsun..bir ogrencimede boyle olmustu..zor uyanmis..simdi durum nasil?

bir ara uyandı hayati değerleri normaldi sonra nabzı yükseldi ambulans çağırdık 15dk sürdü ambulans gelmesi gelene kadar aniden satürasyonu düştü, gözlerinin önüne tuhaf bir perde indi. ölüm ağırlığı çökmesi diye bir şey anlatılır ya onu gördüm. ambulans gelince acilen hastaneye gitti entübe edildi şuan bilinci yerinde değil (tek tesellim) durumu stabil ama riskli yolun bakımda yatıyor. hastaneye zor yetişti nabzı zayıftı satürasyonu 50nin altına inmişti. Allahtan ümit kesilmez ama sanmıyorum iyileşeceğini. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin dilerim daha fazla acı çekmesin🙏🏻😔

Acımasız olmak istemiyorum ama gelmiş 100 yaşına. Daha ne beklenebilirki

Acımasız olmak istemiyorum ama gelmiş 100 yaşına. Daha ne beklenebilirki
yorumunuzu anlayamadım ama kastettiğiniz yaşı ve durumu itibariyle ölümün kurtuluş olduğuysa katılıyorum. ama sevdiğiniz birinin acı çekmesi ve ölümü kaç yaşında olursa olsun üzücü.

Back