Yaşıtım arkadaş bulamıyorum

garibankiz

düşler ülkesinin gelgit akıllısı
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2024
74
27
Merhaba, şu an görev yaptığım il tam mahrumiyet bölgesi sosyallesecek hiçbir şey yer yok 2 3 kafe var o kadar. İşyerindekilerle samimi olmak istemiyorum aşırı derecede dedikodu var diyprum baskalarinin arkasindaj konuşan masadan kalkınca benim de arkamdan konuşur diye o yüzden uzak durmak en iyisi dedim. Halk eğitim merkezi var 1 2 kurs açmışlar dikiş nakış falan oraya da hep 40li yaşlarda ev hanımları geliyor onlar da sıkıliyormus evde. Burada yaşıtım arkadaş edinebilecegim hiçbir yer yok, yaşım 28. Onların da evli neredeyse 10 15 yaşında çocukları var ve hep eşleri aileleri hakkında konuşuyorlar çok sıkılıyorum. Ama yine de benim yaslarimdailer o yaşlarda insanlarla arkadaş olabilir mi?

27 yaşındayım 20-45 yaş arası arkadaş çevrem var😄 bence arkadaşların hepsinin aynı siz gibi düşünmesi gerekmez ben farklı hayatı olan kişilerle sohbet etmeyi seviyorum kendimden küçükler ve büyükler bambaşka dünyadan bahsederler mesela dert olarak, mizah olarak hepsi bana bir şey katar. Olaya böyle baktığım için 70 yaşındaki insanlada sohbet edebilirim

40’ıma merdiven dayadım. 23 yaşında yeni mezun arkadaşım da var, 63 yaşında emekli arkadaşım da. Arkadaşlıkta yaş bir kriter değildir.
Üniversiteden 62 yaşında mezun arkadaşım var geçen çarşıda karşılaştık oturduk kahve içtik sohbet ettik bence çok güzel bi şey

Arkadaşlıkta bu kadar yaşa takılmaya gerek yok.
Kendimden 10 yaş büyük arkadaşım da var küçük de. Mesele ortak bir şeyler bulabilmek yaştan ziyade.

Benden 10yaş küçük arkadaşlarım da var 10 yaş büyükler de. Hatta gittiğim bir sanat sepet kursunda yaş ortalaması çok yüksek, çoğunluk emekli. Bir arkadaşım ay yaşlılarla sıkılmıyor musun diyor. İnanın o arkadaşımdan daha eğlenceliler, daha kafa dengiler.
Önemli olan yaş değil anlaşabilmek, hoş sohbet olmaları, kafa dengi olmaları.
Siz yine gidin kurslara.

herkes de dedikoducu değildir herkesle ufak tefek sohbet edin, enerjisine güvenmediğiniz kisiyle sohbet etmezsiniz ama tamamen de koparmayın kendinizi. bulunduğunuz ilde üniversite var mı? ya da vakıf falan buralarda gönüllü olabilirsiniz,yüksek lisans yapabilirsiniz yakın illere gidip, böylece çevreniz genişler,doğa yürüyüşleri kamplar varsa onlara katılın

dikiş nakış kursu iyidir. İnsanın el becerisi olması güzel bir şey. Bu arada da o ilin yerlilerinden de çevre edinmiş oluyorsunuz. Yarın bir şeye ihtiyacınız olsa soracağınız insan var. Bence gayet mantıklı olmuş :)
İş arkadaşlarınızı da gözlemleyin belki kafa dengi birileri çıkar.
pilates stüdyosu vb bir yer yok mu?

Merhaba, şu an görev yaptığım il tam mahrumiyet bölgesi sosyallesecek hiçbir şey yer yok 2 3 kafe var o kadar. İşyerindekilerle samimi olmak istemiyorum aşırı derecede dedikodu var diyprum baskalarinin arkasindaj konuşan masadan kalkınca benim de arkamdan konuşur diye o yüzden uzak durmak en iyisi dedim. Halk eğitim merkezi var 1 2 kurs açmışlar dikiş nakış falan oraya da hep 40li yaşlarda ev hanımları geliyor onlar da sıkıliyormus evde. Burada yaşıtım arkadaş edinebilecegim hiçbir yer yok, yaşım 28. Onların da evli neredeyse 10 15 yaşında çocukları var ve hep eşleri aileleri hakkında konuşuyorlar çok sıkılıyorum. Ama yine de benim yaslarimdailer o yaşlarda insanlarla arkadaş olabilir mi?
Gezi kulüplerine üye olabilirsin.hep aileleri hakkında konuşmuyorlardir.önyargılı olduğun için sana öyle geliyordur.kadınlarımızın o kadar sığ olduğunu düşünmüyorum.sen kendini farklı görüyorsundur.

Bırak yaşıtı benim hic arkadasım yok komsularımın benim yaşında kızları var😂gecen gün yapmışlar benide cağırdılar ilk defa ortamlarına girdim torun torba muhabbeti almış başını gidiyor baya eğlenceliydi 😂sıkılmamak için bende babaanne anneanne hayalleri kurmaya başladım ileri icin yatırım yaptım bence sizde arada takılın bardağın dolu tarafından bakın 😂

Taşrada belli bir kültür düzeyinde çevre yapmanın en iyi yolu hakikaten vakıf dernek ya da sendika meslek odası gibi yerler. İlgilendğiniz bir alan varsa ne bileyim kadın dernekler olur bir kültür derneği olur hem ilgi alanı ortak insanlarla tanışırsınız hem de aktivite olur

Tatillerde gez . Hafta sonlarına plan yap. Araba kullanmayı bilmiyorsan öğren. Yakın illere vs git. Gezi turlarına katıl.

Benden yaşına bakmadan yaşça büyüklerle de sohbetim oluyor,küçüklerle de Yaşıtımı ararsam pek kimse kalmaz sanırım çevremde.O yüzden yaşa takılmayın bence.

biraz da denk gelecek tabi
benim annem hangi el işi kursuna girse hep boşanmış (ama problemlerle) daha fenası boşanamamış, kocaı felaket, kaynanası canavar, sorun kargaşa teyzeler vardır kursta. bazıları çok da küçüktü (bana diyordu daha senden küçük kız, çocuğunda x problem var vs anlatırdı bazen)
kurs sadece koca-kaynana-çocuk derdi şeklinde ilerliyordu
annem de onları dinlerdi garibim. genelde de eşleri küçük esnaf, şöför filan olan kadınlardı. (annem o zaman lojmanda olduğu için komşu çevresi hep aynı meslek eşleri olan kişilerdi, bunlar ayrı bir çevreydi)

yani evet, o kursa gitseniz muhtemelen sıkılır ve anlaşamazdınız

ama mesela kardeşim de gidiyor dikiş kursuna, hatta gitmek isteyen 1-2 arkadaşım daha var yer yok diye gidemediler. meslek sahibi, genç, bekar 30 yaş civarı kadınlar. böylesine denk gelseniz kafa dengi çıkabilirsiniz.

yaşa çok takılmayın başka aktiviteler deneyin denk gelebilir ,belli olmaz.

Tabi ki olabilir.

X