• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yasindaki ogluma ne oluyor ?

Canım amcasına eşin söylesin mutlaka çocuğuu davranışını yanlışlarını bilsinler ayıp etmişler çünkü.Çocuğun 3 yaşında olsada çok küçük değil ona yaptığının ayıp ve yanlış birşey olduğunu kızmadan anlat.Halen devam ederse psikoloğa git bencede.Onlar 2-3 seansta hallerderler.Yanlız amca yanlışını bilsin.

amcasina yannisi esim soylemeli ama inan pek amcasininda umursucaginida sanmiyorum.oglumu guzelce uyardim canim .bu sefer guzli gizli yapmaya basladi.oncesindede onemsemiyor gibi yaptim uzerine gitmedim.oda ise yaramadi sanirim ben care bulamiyorum.bir uzmana bas vurmamiz gerekli.a.s.

Aysima sana hem bu sorunun icin hem de diger actigin konu icin(kardes kiskanmasi)bir kitap önerecegim.Ben anne olmadan önce cok asiri kitap okudum,cocuklarla ilgili.Ama bu kitap kesinlikle en büyük yardimcim oldu.Hala okurum.Her yas icin tavsiyeleri bulabilirsin.Kitabin adi Cocuk yasken egilir.Yazari Dr. Fitzhugh Dodson.Yazarin ayrica sadece babalar icin yazilmis bir kitabi da var.Adi Baba gibi yar olmaz.Esin de bunu okuyabilir.:1hug:
ben kitap okumadim sadece oglumu dogurmadan once cocuk yetisme hakkinda internetten arastirmalar yaptim.ama sanirim kitaba ihtiyacim var cunku.cocuk yetistirirken her gun bir sorun bilmedigin bisey karsina cikiyor surekli bi anne olarak kendimi yetistirmem gerekli bunu ogrendim.bende subattada kizim olucak allahin izniyle canim ihtiyacim var o kitaba ben yurt disinda yasiyorum almanyada subatta annem dogum icin almanyaya yanima gelicek insallah.ona soyliyim bu kitaplari getirsin cok tesekkur ederim canima.s.

canım amcasıyla kız arkadası bellı kı bırseyler yasamıslar yanında ve cocuk fena halde etkılenmıs. ne düşüncesız ınsanlar nerdeyse cocuk travma gecırıyor bı uzmandan yardım al.

bu konuyu burda acmadan once aylarca bu konu hakkinda cok caba harcadim.tek basima basaramadim arastirdim tum interneti uyguladim ama olmadi.babasiyla konusup uzmana gitmemiz lazim sanirim sagolasin onerin icina.s.

kesinlikle ihmal edilesi bir durum değil hemen bir uzmana göstermelisin unutmaki bu cocuk hep böyle küçük kalmayacak bilinç altına yerleştiği zaman neler olabileceğini önceden kestiremeyiz tedbir bizden takdir yaradandan

umarım iyi sonuçlara ulaşırsın canım

sagol iyi dileklerin icin.once pek uzerinde durmadim kendim cozum aradim bulamadim ama dedigin gibi buyuyo ama davranisinda israrli sanirim psikolojisi bozuldu oglumun ya sek bakmaya kiyamiyosun insanlar iste .yardim almaliyim artik karar asamasinda arastirmam lazim iyi bi pedegok a.s.

artik amcasina sitem bile edemiyorum canim .oglumun derdine dustum saglikli bir birey yetistirmek icin ugrasiyorum guzelim uzman ariyorum bide esimle konusuyorum burdan aldigim yanitlari bunan once esimi ikna etmem lazimdi inanmiyodu durumun ciddiyetine cok sagolun ya once allah sonra sizlerin sayesinde inanmaya basladi

Arkadaşım sana ilk söyleyeceğim; mecbur kalmadıkça oğlunu bir daha başkasına bırakma..Yatmaya sadece anneannesi ve babaannesinde kalabilir benim oğlum mesele(5 yasında)..Ben biraz takıntılıyım bu konuda.Çocuk bakımından anlayan birileri olması lazım..

İkincisi:arkadaşların da dediği gibi çocuğun gözü önünde birşeyler olmuş..

Bu tarz konularda, çocuğa kızmadan, sert tepki vermeden , dikkatini başka yere çekmek ilk aşamada yapılacak şeylerin başında geliyor..Yani bu şekilde davrandığını gördüğün an, hemen dikkatini başka yere çekmeyi dene.. Ama sanırım sen de bu şekilde yollar denemişsindir..

Uzmanlar bu tip konularda ilkönce bu şekilde davranmamızı öneriyorlar. Baktın olmadı; ki sen 3 aydır devam ediyor diyorsun , o zaman uzmana bizzat görüşmeye gidin bakalım ne diycek..Gelişmeleri bize de yaz ..

ben oglumu dunyaya getirdim getireli .hic kimseye birakmadim haklisin oncelikle bende cok seciciyim bu konuda.ben yurt disinda yasiyorum tum ailem turkiyede aileme birakamazdim.bide tasiniyoduk guzelim.cocugun yatabileceyi yatak bile kurulu deyildi yemek yapmam bile imkansizdi.o yuzden biraktim.halasina soyledim bir gun bakarmisin bakmam dedim caresiz kaldim.ama yinede boyle bi sorumsuzluk yapabileceyini dusunseysdim benimle kalirdi ne olursa olsun.yok usumesin yipranmasin diye dusundum.yazdigin gibi iyi hatmin ettin guzelim dedigin tum seyleri denedim unutsun diye basarili olamadim babasin
da inanmiyodu bu olayin ciddiyetine oda ayri bi mesele .ama burasi vesilesiyle oda inandi tamam uzmana goturelim demeye basladi.allaha sukur.bvu arada allah evladini sana bagislasin cok guzel huzurlu bi omur dilerim cocgunla canim.paylasimin icin tesekkur ederim.uzmana gidince sizlere soz yazicam buirdan gelismeleri .

şu an çocuğun cinselliği merak ettiği bir yaş.3-6 yaş bu dönemi kapsar..6 yaşından sonra örtük döneme geçer ve ergenlik çağına kadar devam eder .yani cinsellikle ilgili şeylerden kaçınır..Ama amcasının çocuğun yanında böyle bir şey yapmaması gerekirdi..çocuğun travma alıp almadığı konusunda bence bir uzmana gitmelisin...

onceleri duzelir diye bekledim uc ayi gecince bu durum bide her seyi denedikten sonra devam ettigini gorunce bide simdi gizli gizli yapmaya basladi.bende urktum taranvami geciriyor diye hemen burda boyle bi konu actim.sagol a.s.

malesef buyaslarda cocuklar herseyı kapıyo bence o ınsanların bunu dusunmesı lazımdı bıde suvar kımseye guvenıp cocugumuzu kımseye emanet etmemelıyız benımde 3 yasında bır oglum var kımseye guvenemıyorum

ya ben cok zorda kalmistim tasiniyoduk.yakin bi yere deyil bide mesafe coktu yeni evimiz arasinda cocuk sefil olmasin yatacak yatagi bile yok diye biraktim.bide ben yurt disinda yasiyorum tum ailem turkiyede mecbur kaldim ama boyle bir seyi dusunmezdim bile aklima gelse yaparmiydim.ama buda bana des oldu ne olursa olsun oglumu birakmamaliydim bir gun bile olsa.bak simdi subatta dogum yapicam .turkiyeden annemi cagirdim ben hastanedeyken ilgilensin diye..ahh hayat bazen yapmak istemedigin seylerede zorluyo.bu arada allah oglunu sana bagislasin :emir_bebek:

Lütfen zaman kaybetme....

3 aydan bahsediyorsun çünkü....

Çabalarında başarısız kaldığına göre biran önce bir uzmandan yardım istemelisin..

Ayrıca lütfen Prf.Dr.Bengi Semerci'nin "Birlikte büyütelim" adlı kitabını muhakkak edin....

Her annenin başucu kitabı olmalı....

Kolay gelsin ve geçmiş olsun........

deminki yazini okudum cok uzundu icten ve samimiydi canim.cevap yazamadim sorun oldu sitede inan okurken yazilarini yuzumde bi tebessumle okudum cok sagol sayende biraz rahatladim .yazdigim gibi her yolu denedim basaramadim dedigin kitabi internet uzerinde bulabilr miyim ben almanyada yasiyorum cunku.insanllah ulasirim okitaba canim.cok sagol paylasimin icin kizinida cok optumŞeniza.s.

Canım mutlaka bulabilirsin...

Ama bulamadım dersen.....

Özel msj'ım açık adresini yaz hemen gönderiyim....

Sağlıklı,vicdanlı ve mutlu büyütmek dileğiyle....Şeniz

ya gonderirsen sevinirim guzelim benim bi turlu bakmaya vaktim olmadi ben mesaj gondermeyi bilmiyorum sen yolla oldumu optumŞeniz

valla hayatım gerçekten zor bir süreç kolay değil ama unutmaki o ortamı görmemiş olsa bile bu durumları yapacak.onun ki sadece hızlanmış.senin gayet sabırlı ve sakin olman lazım eğer sen çocuğuna cinsellikle ilgili bilgi verdiysen erkek yada kız ayrımı gibi atlatacaktır ama hiç bilgisi yoksa o zaman daha uzun sürecektir.:teselli:

aysimacım merhabalar uzun zamandır buralarda yoktum yazını okuyunca dayanamadım öncelikle endişelenmekte sonuna kadar haklısın çünki oğluşun görmemesi dereken şeyleri görmüş.henüz çok küçük onun üzerinde ne gibi etlkiler ortaya çıkar bu bilinemez şu anda gördüklerini uyguluyor gibi .çocuklarda cinsel dürtüler yoktur o yüzden sanki hemen onunda cinselliği başlıcakmış gibi endişelenmek yersiz.ergenliğin başlaması ile hormonların salgılanmasıyla cinsel dürtülerimiz ortaya çıkar.genelde buna şahit olan çocuklar şiddet olarak algılar hoşa giden bişey olduğunu bilmez.yapıcağınız şey tabiki uzmana gitmeniz ama oğlunuza cinsel eğitim vermek ve bebeği ile ne yapıyorsa buna fırsat tanımamak dikkatini başka yöne çekerek çaktırmadan uzaklaştırmak gerek.yasaklama,kınama,kızma,ters teper.Çocuklar genellikle üç yaşından itibaren cinsel konularla ilgilenmeye başlar ve soru sorarlar.Bu çok doğal bir gelişim sürecidir. Kız ve erkek çocukların birbirlerinin bedenlerinin farlı olduğunu fark etmesi, ilk soruların temelini oluşturur. Kız ve erkek farkını anlamaya çalışırlar. İkinci soru bebeklerin nasıl dünyaya geldiğidir. Artık leylek getirdiği masalına inanan çocuklar büyütmek yanlış olacağı için onlara yaşlarına uygun şekilde doğruyu söylemek gerekir. Tüm soruları aynı anda sormasalarda, bebeğin doğumunu öğrendikten sonra annenin karnına nasıl girdiğini mereak edecektir. Onalar anne ve baba yumurtalarının birleşip, annede bulunan bebek yolundan anne karnına girdiğini, orada bebek büyüdükten sonra doktor ya da ebe yardımıyla yine aynı yoldan dışarı alındığını anlatmak en uygun anlatım şekillerindendir. Dikkat edilmesi gereken çocuğa gereğinden fazla ya da az bilgi vermemektir. Genellikle hazır olunca sorar. O sormadan bu yaşta açıklama yaptığınızda dinlemeyebilir. Sorusunu yanıtlamazsanız ve endişelenirseniz bu korku yaratacaktır. Aileler çocuğa açıklama yaptırmanın merakını arttıracağını ya da öğrendiklerini uygulayacağından korkarlar. Oysa o yaş çocuğu bir uygulama yapamayacağı gibi, giderilmemiş merakı farklı sorunlar yaratır.
Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.saygılarımla...

valla hayatım gerçekten zor bir süreç kolay değil ama unutmaki o ortamı görmemiş olsa bile bu durumları yapacak.onun ki sadece hızlanmış.senin gayet sabırlı ve sakin olman lazım eğer sen çocuğuna cinsellikle ilgili bilgi verdiysen erkek yada kız ayrımı gibi atlatacaktır ama hiç bilgisi yoksa o zaman daha uzun sürecektir.:teselli:

ben ogluma cinsellik hakkinda hic bilgi vermedim desem yalan olmazz.sadece sorarsa uygun cevaplar veriyorum ama bu konu hakkinda pek sorularida yok.ya insan bazen caresizb kaliyor .bide dogru anlattigimdanda emin olmam gerekli .sagol dusunceni paylastigin icina.s.

aysimacım merhabalar uzun zamandır buralarda yoktum yazını okuyunca dayanamadım öncelikle endişelenmekte sonuna kadar haklısın çünki oğluşun görmemesi dereken şeyleri görmüş.henüz çok küçük onun üzerinde ne gibi etlkiler ortaya çıkar bu bilinemez şu anda gördüklerini uyguluyor gibi .çocuklarda cinsel dürtüler yoktur o yüzden sanki hemen onunda cinselliği başlıcakmış gibi endişelenmek yersiz.ergenliğin başlaması ile hormonların salgılanmasıyla cinsel dürtülerimiz ortaya çıkar.genelde buna şahit olan çocuklar şiddet olarak algılar hoşa giden bişey olduğunu bilmez.yapıcağınız şey tabiki uzmana gitmeniz ama oğlunuza cinsel eğitim vermek ve bebeği ile ne yapıyorsa buna fırsat tanımamak dikkatini başka yöne çekerek çaktırmadan uzaklaştırmak gerek.yasaklama,kınama,kızma,ters teper.Çocuklar genellikle üç yaşından itibaren cinsel konularla ilgilenmeye başlar ve soru sorarlar.Bu çok doğal bir gelişim sürecidir. Kız ve erkek çocukların birbirlerinin bedenlerinin farlı olduğunu fark etmesi, ilk soruların temelini oluşturur. Kız ve erkek farkını anlamaya çalışırlar. İkinci soru bebeklerin nasıl dünyaya geldiğidir. Artık leylek getirdiği masalına inanan çocuklar büyütmek yanlış olacağı için onlara yaşlarına uygun şekilde doğruyu söylemek gerekir. Tüm soruları aynı anda sormasalarda, bebeğin doğumunu öğrendikten sonra annenin karnına nasıl girdiğini mereak edecektir. Onalar anne ve baba yumurtalarının birleşip, annede bulunan bebek yolundan anne karnına girdiğini, orada bebek büyüdükten sonra doktor ya da ebe yardımıyla yine aynı yoldan dışarı alındığını anlatmak en uygun anlatım şekillerindendir. Dikkat edilmesi gereken çocuğa gereğinden fazla ya da az bilgi vermemektir. Genellikle hazır olunca sorar. O sormadan bu yaşta açıklama yaptığınızda dinlemeyebilir. Sorusunu yanıtlamazsanız ve endişelenirseniz bu korku yaratacaktır. Aileler çocuğa açıklama yaptırmanın merakını arttıracağını ya da öğrendiklerini uygulayacağından korkarlar. Oysa o yaş çocuğu bir uygulama yapamayacağı gibi, giderilmemiş merakı farklı sorunlar yaratır.
Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.saygılarımla...

ben oglumun tam ne gordugunu bilmiyorum.sadece hareketlerinden yola cikarak davraniyorum.dedigin gibi sessizde kaldim.ilgisinide dagitmaya calistim uc ayi gecti bu cabam bi sekilde engelleyemedim.surekli tekrarliyor.simdi hic yanniz birakmamayi deniyorum.tatlicadiarzuaslinda bu konuya cok cahilim ailemde tek erkek torun oglum ve erken ne annenemin ne annemin kimsenin bi bilgisi yok bu konuda.bu konuyu burda acmamin sebebi bilgi sayibi olan arkadaslardan biseyler ogrenmek.ben oglumun genelde sormasini bekliyorum.ona ozel bi aciklama yapmiyorum cinsellik hakkinda simdi 34 haftam bitti hamileligimde insallah bide kizim olucak .one deyince sadece kardesin bebeyim diyorum ismini soyluyorum.baskada bi soru yoneltmiyo zaten.uzmana basvurucaz sanirim.esim bigun yarin derken oyalaniyoruz.bende ozamana dek kendim biseyler yapmaya calisiyorum.allah yardimcim olsun.tum annelerin tabiki.cok sagol paylasimin icina.s.

sanirim senin dedigin gibi oldu sanirim.sadece dillendiremedim burda .dedimki benmi abartiyorum yoksa .ama sizlerin yorumuyla olmadigini anliyorum.cok sagol paylasimin icin canim .esimle konusmam lazim.sanirim bu konuyu .:çok üzgünüm:

amcasının sorumsuzluğunu kınıyorum.küçücük cocuğun yanında bu yapılır mı??bence bir psikologdan yardım iste.önemli değildir belki de nasıl davranacağını öğrenmek acısından.

aaa çok ilginç...bence bir çocuk psikoloğuna götürmelisin....amcası da hakikaten amcaymış yanii çocuğun yanında tövbe tövbeee...

Back