aysimacım merhabalar uzun zamandır buralarda yoktum yazını okuyunca dayanamadım öncelikle endişelenmekte sonuna kadar haklısın çünki oğluşun görmemesi dereken şeyleri görmüş.henüz çok küçük onun üzerinde ne gibi etlkiler ortaya çıkar bu bilinemez şu anda gördüklerini uyguluyor gibi .çocuklarda cinsel dürtüler yoktur o yüzden sanki hemen onunda cinselliği başlıcakmış gibi endişelenmek yersiz.ergenliğin başlaması ile hormonların salgılanmasıyla cinsel dürtülerimiz ortaya çıkar.genelde buna şahit olan çocuklar şiddet olarak algılar hoşa giden bişey olduğunu bilmez.yapıcağınız şey tabiki uzmana gitmeniz ama oğlunuza cinsel eğitim vermek ve bebeği ile ne yapıyorsa buna fırsat tanımamak dikkatini başka yöne çekerek çaktırmadan uzaklaştırmak gerek.yasaklama,kınama,kızma,ters teper.Çocuklar genellikle üç yaşından itibaren cinsel konularla ilgilenmeye başlar ve soru sorarlar.Bu çok doğal bir gelişim sürecidir. Kız ve erkek çocukların birbirlerinin bedenlerinin farlı olduğunu fark etmesi, ilk soruların temelini oluşturur. Kız ve erkek farkını anlamaya çalışırlar. İkinci soru bebeklerin nasıl dünyaya geldiğidir. Artık leylek getirdiği masalına inanan çocuklar büyütmek yanlış olacağı için onlara yaşlarına uygun şekilde doğruyu söylemek gerekir. Tüm soruları aynı anda sormasalarda, bebeğin doğumunu öğrendikten sonra annenin karnına nasıl girdiğini mereak edecektir. Onalar anne ve baba yumurtalarının birleşip, annede bulunan bebek yolundan anne karnına girdiğini, orada bebek büyüdükten sonra doktor ya da ebe yardımıyla yine aynı yoldan dışarı alındığını anlatmak en uygun anlatım şekillerindendir. Dikkat edilmesi gereken çocuğa gereğinden fazla ya da az bilgi vermemektir. Genellikle hazır olunca sorar. O sormadan bu yaşta açıklama yaptığınızda dinlemeyebilir. Sorusunu yanıtlamazsanız ve endişelenirseniz bu korku yaratacaktır. Aileler çocuğa açıklama yaptırmanın merakını arttıracağını ya da öğrendiklerini uygulayacağından korkarlar. Oysa o yaş çocuğu bir uygulama yapamayacağı gibi, giderilmemiş merakı farklı sorunlar yaratır.
Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir.saygılarımla...