• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yasindaki ogluma ne oluyor ?

aysima81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.009
16
116
43
Almanya
merhaba kizlar benim uc yasinda bi oglum var.cok seker ama bi sorunumuz var bilgisi olanlarpaylasssin lutfen.oglumu tasinirken bir gun amcasina emanet ettik.sonra amcasininda kiz arkadasi var.neyse bunlar yattiklari odada yatirmislar oglumu.ordan geldi eve cocuk soyunmaya ve kiz bebeyiyle beraber yorganin altinda kiz bebeyini opmeye basladi bu uc aydir devam ediyorum tepkisiz kaldim unutsun diye ama devam ediyo ya cocuguma ne oldu ne yapicam nasil duzelicek yardim istiyorum bunu cok sik tekrarlar oldu yardim istiyorum lutfen

Canim kesinlikle ihmal etmeden cocuk psikologuna gotur sanirim durum ciddi 3 aydir devam etmesi basit bisey olmadigini gosteriyor.:teselli:
Galiba amcasi ve amcasinin sevgilisi cocugun yaninda iliskiye girdiler ve cocukta bundan etkilendi.:kızgın:
Olumlu haberlerini beklerim.

Canim kesinlikle ihmal etmeden cocuk psikologuna gotur sanirim durum ciddi 3 aydir devam etmesi basit bisey olmadigini gosteriyor.:teselli:
Galiba amcasi ve amcasinin sevgilisi cocugun yaninda iliskiye girdiler ve cocukta bundan etkilendi.:kızgın:
Olumlu haberlerini beklerim.

sanirim senin dedigin gibi oldu sanirim.sadece dillendiremedim burda .dedimki benmi abartiyorum yoksa .ama sizlerin yorumuyla olmadigini anliyorum.cok sagol paylasimin icin canim .esimle konusmam lazim.sanirim bu konuyu .:çok üzgünüm:

Canim, bunu tahmin etmek pekte güc degil. 3 yasindaki cocuk ne görürse onu uygular...Amcasi ve kizarkadasi yasi ufak diye onun yaninda sevismislerse..bebeginde o manzara kafasina öyle bir yerlesmis ki, her bos zamaninda bu hareketleri yapiyor demekki...Oglunu uzun zaman yalniz birakmamaya calis ve oyalanacak birseyler yapin beraber...

Insallah, yakin zamanda hafizasindan silinir gördügü görüntü...

Ya da diyorum..TV`de sizlerin olmadiginiz bir an bir görüntü mü gördü acaba...Almanya`da belli bir saatten sonra, TV`ler cocuklar icin hic uygun olmuyorda...

Dedigim gibi, kafasini mesgul edecek oyunlar oyna...Mesela;puzzle, memory...vs gibi

bunu bebişin yanında yapmaları hiç hoş deil çok kısdım:((((
çocuk kaç yaşında olursa olsun yanında konuşmalara davranışlara hareketlere dikkat edilmeli...amcası ve kız arkadaşı çok düşüncesizmiş:((((
bir uzmana danışmanı tavsiye ederim..

hemen onların günahını almayalım cocuklar o yasta cinsellikle tanısıyorlar zaten ister inanın ister inanmayın benim de kuzenim kısa kollu giysem bile gelir oksar beni sürtünür falan yanlıslıkla da olsa kesfedip zevk alırlarsa yapmaya dewam ediyorlar bu bir gercek zamanla unutacaktır

a.s.Bence devam ederse bir uzmana danışmakta fayda var:1no2:arkadaşın çocuğuda benzer bir olay yaşamıştı:nazar:

Canim, bunu tahmin etmek pekte güc degil. 3 yasindaki cocuk ne görürse onu uygular...Amcasi ve kizarkadasi yasi ufak diye onun yaninda sevismislerse..bebeginde o manzara kafasina öyle bir yerlesmis ki, her bos zamaninda bu hareketleri yapiyor demekki...Oglunu uzun zaman yalniz birakmamaya calis ve oyalanacak birseyler yapin beraber...

Insallah, yakin zamanda hafizasindan silinir gördügü görüntü...

Ya da diyorum..TV`de sizlerin olmadiginiz bir an bir görüntü mü gördü acaba...Almanya`da belli bir saatten sonra, TV`ler cocuklar icin hic uygun olmuyorda...

Dedigim gibi, kafasini mesgul edecek oyunlar oyna...Mesela;puzzle, memory...vs gibi

canim biz bu davranisi amcasinda kaldigi gunun ertesi gunu eve getirdik cocugu .o an farkettik .eveliyati yada sonrasi yok guzelim.benim oglum aksam 6 yada yedi gibi yatiririm en gec.bide tv de sadece bazi cizgi filmleri seyrettiririm zaten.canim dedigin gibi yaptim basarili olamadim 3 ,4 aydir arada tekrarliyo canim .ilgisiz davrandim uzerine gitmeyim unutur dedim .yanimda yapiyodu.sonra uyarma yoluna bas vurdum.bu sefer gizli gizli basladi.ay cok zormus cocuklarla ugrasmak -

bunu bebişin yanında yapmaları hiç hoş deil çok kısdım:((((
çocuk kaç yaşında olursa olsun yanında konuşmalara davranışlara hareketlere dikkat edilmeli...amcası ve kız arkadaşı çok düşüncesizmiş:((((
bir uzmana danışmanı tavsiye ederim..

bir cok yontemi denedim basarili olamadim.simdi burdan aldigim onerilerle esimle konusup oglum icin yardim almaliyiz sanirim.oncesinde abartiyor muyum yok cokbu buyutuyorum diye tepkisiz kaldim gelen cevaplar oyle olmadigi gosteriyor.cok sagol sanada canim:1hug:

hemen onların günahını almayalım cocuklar o yasta cinsellikle tanısıyorlar zaten ister inanın ister inanmayın benim de kuzenim kısa kollu giysem bile gelir oksar beni sürtünür falan yanlıslıkla da olsa kesfedip zevk alırlarsa yapmaya dewam ediyorlar bu bir gercek zamanla unutacaktır

canim oglumu biraktigim gunun erkesi gun cocugu eve getirince basladi .bide sordum amcasina normalde oglumun odasi ayridir evde biz alti ayliktan beri kendi odasinda uyur oglum .nerde yatti dedim .bizimle dedi .yatak odasinda dedi.sonra amcasinin arkadasi alman canim onlar boyle seyleri pek onemsemezler.burda hersey dogal .sonucunda bi sorunum var canim cozemiyorum ya unutucak gibide gorunmuyo neler neler yaptim deyistirmek icin basaramadim .cok sagol paylasimin icin

Canım amcasına eşin söylesin mutlaka çocuğuu davranışını yanlışlarını bilsinler ayıp etmişler çünkü.Çocuğun 3 yaşında olsada çok küçük değil ona yaptığının ayıp ve yanlış birşey olduğunu kızmadan anlat.Halen devam ederse psikoloğa git bencede.Onlar 2-3 seansta hallerderler.Yanlız amca yanlışını bilsin.

Aysima sana hem bu sorunun icin hem de diger actigin konu icin(kardes kiskanmasi)bir kitap önerecegim.Ben anne olmadan önce cok asiri kitap okudum,cocuklarla ilgili.Ama bu kitap kesinlikle en büyük yardimcim oldu.Hala okurum.Her yas icin tavsiyeleri bulabilirsin.Kitabin adi Cocuk yasken egilir.Yazari Dr. Fitzhugh Dodson.Yazarin ayrica sadece babalar icin yazilmis bir kitabi da var.Adi Baba gibi yar olmaz.Esin de bunu okuyabilir.:1hug:

canım amcasıyla kız arkadası bellı kı bırseyler yasamıslar yanında ve cocuk fena halde etkılenmıs. ne düşüncesız ınsanlar nerdeyse cocuk travma gecırıyor bı uzmandan yardım al.

kesinlikle ihmal edilesi bir durum değil hemen bir uzmana göstermelisin unutmaki bu cocuk hep böyle küçük kalmayacak bilinç altına yerleştiği zaman neler olabileceğini önceden kestiremeyiz tedbir bizden takdir yaradandan

umarım iyi sonuçlara ulaşırsın canım

CANIM BENCEDDE UZMANA GÖTÜR ÇÜNKÜ KOLAY BİŞİY DEİL AYRICA AMCAAI ÇOK AYIP ETMİŞ

Amcası çok düşüncesizmiş yani nasıl böyle birşey yapılabilir sorumsuzluk bu:kızgın:
Emanete böylemi yapılır:kızgın:
İnşallah oğlun bu durumu unutur umarım bir sorun kalmaz çocukta:teselli:
Ama sen yinede bir psikologla konuş ve tavsiyeler alyerimseniben

Arkadaşım sana ilk söyleyeceğim; mecbur kalmadıkça oğlunu bir daha başkasına bırakma..Yatmaya sadece anneannesi ve babaannesinde kalabilir benim oğlum mesele(5 yasında)..Ben biraz takıntılıyım bu konuda.Çocuk bakımından anlayan birileri olması lazım..

İkincisi:arkadaşların da dediği gibi çocuğun gözü önünde birşeyler olmuş..

Bu tarz konularda, çocuğa kızmadan, sert tepki vermeden , dikkatini başka yere çekmek ilk aşamada yapılacak şeylerin başında geliyor..Yani bu şekilde davrandığını gördüğün an, hemen dikkatini başka yere çekmeyi dene.. Ama sanırım sen de bu şekilde yollar denemişsindir..

Uzmanlar bu tip konularda ilkönce bu şekilde davranmamızı öneriyorlar. Baktın olmadı; ki sen 3 aydır devam ediyor diyorsun , o zaman uzmana bizzat görüşmeye gidin bakalım ne diycek..Gelişmeleri bize de yaz ..

malesef buyaslarda cocuklar herseyı kapıyo bence o ınsanların bunu dusunmesı lazımdı bıde suvar kımseye guvenıp cocugumuzu kımseye emanet etmemelıyız benımde 3 yasında bır oglum var kımseye guvenemıyorum

Back