Yasin Börü davası 7 Mart'a ertelendi

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.121
598
Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası 7 Mart`a ertelendi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
07.01.2016 17:57
Kobani bahaneli olaylarda PKK`lilerce vahşice katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının 3`üncü duruşmasına bugün devam edildi. Mahkemede herhangi bir karar çıkmazken bir sonraki duruşma 7 Mart 2016 Pazartesi gününe ertelendi.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen olaylarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın 3`üncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, sanık ve izleyici çokluğu nedeniyle Ankara 10. ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonunda görüldü.
2`inci oturumda gerçekleşen duruşmada savcı, tutuklu sanıklardan Sedat Çoban`ın tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği son aradan sonra kararını açıkladı. Kararda tutuklu sanıkların tutuklu hallerinin devamına bir sonraki duruşmayı ise 7 Mart 2016 Pazartesi gününe ertelediğini açıkladı.

Mahkeme kararının ardından müşteki avukatlardan Murat Sadak, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yapılan yargılamanın bekledikleri şekilde yapıldığını aktaran Sadak, “Müşteki Yusuf Er dinlendi. İfadesinde olayı ayrıntılı bir şekilde verdi ve bazı teşhislerde bulundu. Onun dışında şehid edilenlerin anneleri dinlendi. Yasin Börü`nün annesi duygularını ifade etti. Daha sonra bizim taleplerimiz ve karşı tarafında talepleri alındı. Mahkeme bu defa iddia makamının aksine 17 sanığın tutuklu hallerinin devamına karar verdi. Soruşturmanın genişletilmesiyle ilgili bazı taleplerimizin daha sonra değerlendirileceğini belirtti. Duruşmayı 7 Mart'ta erteledi" şeklinde konuştu
http://www.dogruhaber.com.tr/mobil/Haber.php?id=197026

Dehşete düştüğüm ihmaller zinciri şu an dinlediklerim. Avukatları konuşuyor. Danışıklı dövüş Allahım korkunç

Bir Ali İsmail bir Berkin Elvan kadar ses getirmeyen ama onlardan daha masum daha vahşi bir ölüm sekli .. Umarım failleri en aci şekilde ölür ve cezalarını da fazlası il3 çeker umarım..
Daha masum dediğiniz zaman içim acıyor.
Benim ölüm senin ölün gibi olmuş.
Ege Üniversitesinde geçen sene öldürülen ülkücü pırıl pırıl çocuğa da en az Ali İsmail Korkmaz kadar üzüldüm.
Gençlerimiz ölmesin.

Diğerlerinin ölümü de aci olabilir hatta Ali İsmail için gerçekten çok üzülmüştüm duyduğum da hala da üzülürüm ama onlar eylem de öldü haketmediler belki ama .. Yasin Börü sessizce fakirlere et dağıtırken hic bir olaya karışmamışken kendi halinde iken başı tas ile ezilerek öldü masumiyetten kastim bu yoksa gezi parkı olaylarını desteklemesemde ölenler için özellikle Ali İsmail için çok üzüldüm ve bu samimi dusuncem lafta değil ..

sevgili powerfull
sizi aslında çok iyi anlıyorum .
bu konuyla bağlantılı demiyorum ,müslümanlara uygulanan bir yığın katliam var.
bunları biliyoruz ,üzülüyoruz
sağ kesimde protesto kültürü olmadığından ses getirmiyor bu tür vahşetler .
sağ kesim insanında dinsel düşünmekten geldiğini düşündüğüm sineye çekme olayı var.
bunu doğru bulmuyorum.
haksızlıklar protesto edilmelidir ,zalime karşı koymak gerekir.
yanlış mıyım?

Programı izlediniz mi? Tam da bu durumdan bahsediyordu yasinin annesi. O kadar çok göz ardı edilen şeyler varki. Sahip çıkın bu davaya dedi.

Bir Ali İsmail bir Berkin Elvan kadar ses getirmeyen ama onlardan daha masum daha vahşi bir ölüm sekli .. Umarım failleri en aci şekilde ölür ve cezalarını da fazlası il3 çeker umarım..
Daha masum olduğunu ne biliyorsunuz yahu?Berkin'in o karışıklıkta ekmek almaya gittiğine inanmayan insanlar Yasin'in daha karışık bir ortamda et dağıtmaya çıktığına inanıyor,gerçekten çok enteresan.

Bi mesajima gerçekten üzüldüğünü belirterek sağduyulu cevap yazan A atlantistengelenkadin a cevap olarak yazdım ben Belkin in ekmek almaya gitmesine laf söylemedim ama Yasin in öldüğü dönemde ortam böyle karışık değildi ..

Solcuların neyini seviyorum biliyor musun ? İnandıkları bir dava varsa asla vazgeçmiyorlar ve üstleri ne başlarına bakınca bile anlıyorsun solcu olduğunu geneli çok efendi oluyor daha dun aksam eşim ile bahsi geçti esim üniversite de solcuların içine girdiğimiz de hemn gelip abi yardımcı olalım cay ısmarlayalım ihtiyaç varsa söyleyin tarzı konuşuyorlar dedi ..Sağcılar dediginiz gibi protesto falan pek olmuyor sebebini bende bilmiyorum ..Sagciyim Solcuların çoğu düşüncesini benimsemiyor ve sevmiyorum ama.kimsenin hakkini da yemem .. Basta da dediğim gibi Ali İsmail ve diğerleri orada olduklari için ölüm u haketmediler hatta gözaltı bile değildi hakları polise saldıran kesim hariç ama benim masumiyetten kastim çok farklı bisey Ali haketti Yasin haketmedi değil kesinlikle..

Programı izlediniz mi? Tam da bu durumdan bahsediyordu yasinin annesi. O kadar çok göz ardı edilen şeyler varki. Sahip çıkın bu davaya dedi.
Hayır izlemedim yüreğim kaldirmiyor o olayı duymayı ama evet malesef ki Yasin Börü Börü olayi görülmüyor duyulmuyor oda kürttü ama Selahattin Demirtaş ezilen kürtler diye bağırırken Yasin in ismini almıyor ağzına al iste sana ezilmiş kürt

Selahattin Demirtaş gülten kışanak sorumlular dedi annesi yasinin.

Nasıl değildi?Yasin öldüğü zamanki eylemler daha da kanlıydı,o bölge yine çok karışıktı.Ne yaparken öldüğü önemli değil zaten,17 yaşında bir genç hiçbir sebeple ölümü haketmez ama bu karşılaştırmalar hem yersiz hem de haksızca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…