Solcuların neyini seviyorum biliyor musun ? İnandıkları bir dava varsa asla vazgeçmiyorlar ve üstleri ne başlarına bakınca bile anlıyorsun solcu olduğunu geneli çok efendi oluyor daha dun aksam eşim ile bahsi geçti esim üniversite de solcuların içine girdiğimiz de hemn gelip abi yardımcı olalım cay ısmarlayalım ihtiyaç varsa söyleyin tarzı konuşuyorlar dedi ..Sağcılar dediginiz gibi protesto falan pek olmuyor sebebini bende bilmiyorum ..Sagciyim Solcuların çoğu düşüncesini benimsemiyor ve sevmiyorum ama.kimsenin hakkini da yemem .. Basta da dediğim gibi Ali İsmail ve diğerleri orada olduklari için ölüm u haketmediler hatta gözaltı bile değildi hakları polise saldıran kesim hariç ama benim masumiyetten kastim çok farklı bisey Ali haketti Yasin haketmedi değil kesinlikle..
eskisi gibi solculuk sağcılık da kalmadı zaten.
insanlar uyandı ,görgüsü arttı ,kültürü arttı.
misal Kayseri'yi örnek göstereyim.
evvelden Ramazan ayında haddine mi düşmüştü sokakta sigara içmek ,su içmek.
son yıllarda değiştiler,daha hoşgörülü oldular.olması gereken de bu zaten.
Geçmişte de oruç tutmayanlar vardı ,şimdi de var.ilerde de olacak.
Kimse kimseye müdahale etmediği müddetçe sıkıntı çıkmaz.
Sol görüşlü insanların savaşı ,ortada bir ekmek var ise bunun eşit bölüşülmesi,hak hukuk savaşıdır.
Ben bu yönlerini seviyor ve saygı duyuyorum.
Gezi parkı protestolarına gelince ben de polise taş ve molotof atmayı doğru bulmuyorum.
O taşkınlıkları yapanlar aşırı sol örgüt mensupları idi.
HErşey böyle aleni ortamlara yazılmıyor ,yazabilseydim daha iyi anlatırdım.
O dediğim örgüt elemanları ise zaten o dönemden beri yargılanıyorlar.
aşırılıklardan hoşlanmıyorum,siyasi görüş için dahi olsa can almayı doğru bulmuyorum.
Fakat protesto en doğal hakkımız,insani bir haktır.
Sağda bu kültür yok,allaha havale etme,sineye çekme olayı var.
O nedenle ses getirmez olayları.