aslinda normal dogumu nasil algiladiginizla alakali aci cekip cekmeyeceginiz,korkup korkmayacaginiz.kucuklugumden beri normal dogumu korkunc bir olay gibi anlatmadi kimse,annem hep "ne abartiyoarlar anlamiyorum,katlanilmiycak bir aci olsa soylerdim" diye diye anlatti bize dogumlarini.hatta ayrintili sorardim eskiden beri,anne nasil oldu,nasil bir duygu vs diye.kakani yapar gibi kizim diyordu,kabiz gibi,az daha zoru gibi diyordu.her zaman normal dogum yapmak istedim bu yuzden,hic korkmuyordum cunku,ama hamileligim sikintili gecti,bebegim iki defa kordona dolandi-bir govdesine bir de boynuna,suyum asiri fazla oldugu icin kendiliginden suyumun birden gelmesi halinde kordon sarkmasi gibi bir risk vardi,daha once gecirmis oldugum rahim ameliyatim vardi,rahim agzinda dikisim vardi ...o vardi bu vardi iste ne kadar normal doguma aykiri sey varsa vardi.Doktoruma dedim,ben normal dogumdan hic korkmuyorum inanin ,can acisindan degil ama bebegime bir sey olur diye korkmudan sezeryan da olabilirim,kordonu dolaliyken normal doguma cesaret edemiyorum dedim,oooo yok oyle bir sey dedi,bebeklerin yuzde 80 i kordona dolali sekilde dogar seninki iki defa dolali ee benim elim armut toplamayacak sen dogururken yanindayim ne gerekiyorsa yapicaz dedi.Nihayetinde doktorum da buyuk risk alarak beni normal yolla dogurttu ve gonul rahatligi ile soyleyebilirim ki sancinin s' sini bile cekmedim ben.2 saatte sifir sanciyla ve birkac dikisle dogum yaptim cok sukur.Simdi yine hamileyim ama bu sefer Turkiye'de dogum yapacagim kismetse ve burda normal dogumun bir luks oldugunu ve doktorlarin cogunlukla gercek disi bahanelerle anne adaylarini korkutup sezeryana son anda yonlendirdigini duyuyorum.asla kati bir sekilde normal doguracagim yada sezeryan doguracagim demiyorum,sadece doktorlarin durust davranmasini ve hem benim hem bebegim icin en dogrusu hangisiyse onu onermelerini bekliyorum.Allah vicdan sahibi ve isinin ehli doktorlarla karsiklastirsin cumlemizi de insallah.Ama sunu bilin ki,normal dogum sezeryandan daha agrili degil(kist ameliyati oldugum icin karinda dikisin de nasil bir agrisi oldugunu biliyorum),tamam ben belki sansliydim hic agri sanci cekmedi ama genel olarak sezeryanin da cok agrili oldugunu unutmayin.Allah bir avazda sag saglim kurtarsin hepimizi ve bebelerimizi de insallah.