• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasamak zor geliyor artik

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.631
287
123
Depresyon geçmiyor ilaç kullandigim halde hiç bir şey yapmak istemiyorum boşluktayım her sey anlamsız geliyo yürüyüş yapamıyorum sosyal fobi var uğraşacak bir şeyler bul diyeceksiniz ona da maddiyat lazm hiç bir amacım yok boş yaşıyorum olsa da zaten mutlu etmiyor hiç bir şey beni keşke biri gelip yarın öleceksin dese 😥 ağır ilaç kullandigim halde bile depresyon niye geçmez nefes almak zor geliyor artık

ona da maddiyat lazm
Buna pek katılmıyorum.Dün 20 TL’ye büyükçe bir boncuk seti aldım rengarenk.Kuşlarıma kafes süsü yapıyorum içinde epeyde var diz diz bitmiyor.Bugünde iki şişe boya aldım 5’er liradan evde gözüme takılan biblolardan filan ne varsa boyayacağım akşam.Hiçbir şey bulamazsam taş,kozalak filan toplayıp onları boyayacağım.Boyama gerçekten çok rahatlatıyor.Şu günlerde bende depresyon denilebilecek bir ruh halindeyim.Bu tarz şeyler çok iyi geliyor.Evde de spor yapabilirsiniz.Leslie Sansone ile evde yürüyüş var mesela o da çok güzel.Odanızda değişiklikler yapabilirsiniz hiç olmadı.Eşyaların yerini değiştirebilirsiniz,yeniden dekor yapabilirsiniz.Kullanmadığınız eşyalarınızı ayıklayıp ister atın ister satın ister bağışlayın.Geçen gün giysi dolabıma bir el attım hiç abartmıyorum 10 poşet giyemeyeceğim kıyafetler çıktı hepsini giysi kutusuna attım bütün günüm buna gitti 😬

Buna pek katılmıyorum.Dün 20 TL’ye büyükçe bir boncuk seti aldım rengarenk.Kuşlarıma kafes süsü yapıyorum içinde epeyde var diz diz bitmiyor.Bugünde iki şişe boya aldım 5’er liradan evde gözüme takılan biblolardan filan ne varsa boyayacağım akşam.Hiçbir şey bulamazsam taş,kozalak filan toplayıp onları boyayacağım.Boyama gerçekten çok rahatlatıyor.Şu günlerde bende depresyon denilebilecek bir ruh halindeyim.Bu tarz şeyler çok iyi geliyor.Evde de spor yapabilirsiniz.Leslie Sansone ile evde yürüyüş var mesela o da çok güzel.Odanızda değişiklikler yapabilirsiniz hiç olmadı.Eşyaların yerini değiştirebilirsiniz,yeniden dekor yapabilirsiniz.Kullanmadığınız eşyalarınızı ayıklayıp ister atın ister satın ister bağışlayın.Geçen gün giysi dolabıma bir el attım hiç abartmıyorum 10 poşet giyemeyeceğim kıyafetler çıktı hepsini giysi kutusuna attım bütün günüm buna gitti 😬

Konu sahibinin yaşadığı şehri bilmiyorum ama ben de yalnızca 20 tl ile Haliç iskelesinden vapura biner Üsküdar iskelesine kadar tam 1 saat gezerim. Kulagimda ruhumu okşayan şarkılar mis gibi deniz havası eşliğinde martılara simit atar, üstüne kağıt helva yerim. Ve benden mutlusu olmaz o an.

Haklisiniz.
Yeterki istesin insan.
Maddiyat engel değil.

Konu sahibinin yaşadığı şehri bilmiyorum ama ben de yalnızca 20 tl ile Haliç iskelesinden vapura biner Üsküdar iskelesine kadar tam 1 saat gezerim. Kulagimda ruhumu okşayan şarkılar mis gibi deniz havası eşliğinde martılara simit atar, üstüne kağıt helva yerim. Ve benden mutlusu olmaz o an.

Haklisiniz.
Yeterki istesin insan.
Maddiyat engel değil.
O dediginiz şeyi hatta daha fazlasını yapıyorum bende ama siz mutlu oluyorm diyorsunz ben hiç zevk almıyorum ki :( anlamsz geliyor bana her sey o kadar çok gezmisimdir ki bende ondan bile sıkılıyorum artık yapmak istemiyorm :(

O dediginiz şeyi hatta daha fazlasını yapıyorum bende ama siz mutlu oluyorm diyorsunz ben hiç zevk almıyorum ki :KK43: anlamsz geliyor bana her sey o kadar çok gezmisimdir ki bende ondan bile sıkılıyorum artık yapmak istemiyorm :KK43:

Sizi bu depresyona iten sebep nedir? Mutlaka bir sey olmustur ve onun sonucunda boylesinizdir.

Haklisiniz.
Yeterki istesin insan.
Maddiyat engel değil.
İstanbulu sadece bu özelliği için çok seviyorum ❤️

30 yasindaym çalışmıyorum ne isteğim ne de enerjim var çalışmaya:KK43:
Ne zamandır bu durumu yaşıyorsunuz ve aynı ilacı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz belli ki ilaç fayda etmemiş yine bir doktora çıktınız mı ben de bir dönem depresyon atlattım ara ara yoklar ödüm kopuyor yine aynı olucam diye sizi çok iyi anlıyorum ama tahminimce yatıyorsunuz ilk önce yataktan kalkıp az az bişeyler yapmalısınız zevk almasanız da yapmalısınız zaman zaman hepimize oluyor birşeylerden zevk almıyoruz monoton sıkıcı geliyor örneğin bugün hiç iş yapmak gelmedi içimden üff dedim püf dedim işin ucundan tutmaya başlayınca ha şurayı da yapayım ha burayı da yapayım derken açıldım dışarıda buldum kendimi biraz deneyin

O dediginiz şeyi hatta daha fazlasını yapıyorum bende ama siz mutlu oluyorm diyorsunz ben hiç zevk almıyorum ki :KK43: anlamsz geliyor bana her sey o kadar çok gezmisimdir ki bende ondan bile sıkılıyorum artık yapmak istemiyorm :KK43:
Her zaman zevk almayız ki gezerken hiç zevk almadan ot gibi gezdiğim dönemleri çok iyi hatırlıyorum istemeseniz de çıkın dışarı bir gökyüzüne bakın özellikle yeşil alan varsa oraya gidin sürekli ev ortamı da insanı bunaltabiliyor odada eşyaların yerini bile değiştirince insana değişik hava veriyor sizi çok iyi anlıyorum yaşadığım için

Ağır depresyon tedavisi gördüm 10 yıl kadar önce 3 yıl süresince. Ruh halini çok net anlayabiliyorum. Depresyon ile ilgili tedx konferansı izlemiştim. Beyin kimyası değişiyor, beyin emarları bambaşka. Bu gerçekten bir hastalık öyle iyi düşün iyi olsun değil durum. İlaç tedavisinin değişmesi lazım. Süper mutlu olman gerek demiyorum ama ilaç biraz daha nötrlemeli seni. Ayrıca herkesin hayat amacı var, herkes yolunu buldu ben böyleyim diye düşünme. Yarın tüm ülkeye test yapsalar %40 oranında depresyon çıkacağına eminim.

Aslında kurtulmak istiyorsan içinden gelmese de bir şeyler yapmalısın.
Bazen başkalarına yardım etmek, bu vesile ille hayatta faydalı olduğunu hissetmek, iyi bir amaç edinmek iyi gelebilir.Sosyalleşmek, havadan sudan da olsa iki laf etmek modunu değiştiriyor insanın.
Kimsesiz çocuklarla yada ne bileyim sokak hayvanlarıyla ilgilenen dernekler vs. araştır istersen. Geçmesini bekleyerek geçmiyor maalesef .

Gerçekten sizi mutlu eden birşeyler birileri hiç mi yok çevreniz kötü mü sizi umutsuzluğa mı itiyor yada partneriniz yüzünden mi böylesiniz temel sebebi nedir ? ilaçlar ağırdır tabi doktorla konuşup başka bir tedavi imkanınız varsa ona yöneltebilir mi diye konuştunuz mu ilaçların çok işe yaradığına inanmıyorum asıl işe yarayan şey insanın mutlu olmasıdır mutlu olmadıktan sonra nasıl tedavi olabilir ki insan ?

Birseyleri istemekle alakalı sorun ilaçların etki etmemesi değil, kendiniz için isteyin Mutlu olmak için güzel sebeblerde var bunun için birine ihtiyacınız yok yeniden keşfedin Doğa hayvanlar sık sık bunlara yönelin 🌸

Mutsuz olmak için cabaladiginiz enerjiyi neden iyilesek için cabalamiyorsunuz halbuki kendinizi mutsuz etmek için bayağı gayret ediyorsunuz ( zamanında depresyonu panik atağı dibine kdr yaşamış biri olarak yaziyorm ) hep iyi olucam dedm cabaladm nefes egzersizin videolarla izledm maddiyat bunun neresinde blmyrm. Uni okurken başka sshirdeydim aileden uzakta Evime tek başıma gidemyrdm çünkü otobüse binemyrdm onu bile arkadaşlar ne zmn ailesine giderse ozmn gidiyordm biriyle otobüse binmek brz güven veriyordu ama cabaladm kazandim
Depresyon geçmiyor ilaç kullandigim halde hiç bir şey yapmak istemiyorum boşluktayım her sey anlamsız geliyo yürüyüş yapamıyorum sosyal fobi var uğraşacak bir şeyler bul diyeceksiniz ona da maddiyat lazm hiç bir amacım yok boş yaşıyorum olsa da zaten mutlu etmiyor hiç bir şey beni keşke biri gelip yarın öleceksin dese 😥 ağır ilaç kullandigim halde bile depresyon niye geçmez nefes almak zor geliyor artık

Back
X