yaşam

oykumasil

Guru
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
65
1
Merhaba arkadaslar Ben Fransa hakkında bilgi almak istiyorum gerçi forum da yazılanların çoğunu okudum ama yeterli gelmedi :) Fransaya gelmeyi planlıyorum ablamlar abimler vs hepsi oradalar açıkçası kararsızım gidip gitmeme konusunda Türkiye yi çok seviyorum ama malum Türkiye şartlarında yaşamak çok zor ne kadar çalışırsanız çalışın emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz hayatınızdan memnun musunuz?çalışma şartları nasıl? bunları sormak istiyorum,oraya gelmeme değecek bir ülkemi fikirlerinizi alabilirmiyim ?

Guzelim baktim basligina okudum. Yazilanlari okudum ama yeterli gelmedi diyorsun..abinler ablanlar da anlatiyordur muhtemelen.. sordugun soruya farkli bir cevap bulamayacaksin ki..
Zaten gelip de yasamadan anlayamazsin.. Uzaktan tatli gorunuyor ama ortada cok da tatli bir durum yok.
Allaha cok sukur kimseye muhtac olmsdan gecinip gidiyoruz. Euronun pahali olmasindan dolayi turkiyeye gelince paramiz nerdeyse 3 katina cikiyor, hasretten, ozlemden dolayi harvurup harman savuruyoruz..ama fransada siradan, herkes gibi yasiyoruz iste.. Indirimleri takip ediyoruz, tasarruflu olmaya calisiyoruz ki ulkemize rahat rahat gidebilelim diye..
odedigimiz vergiler zorluyor mesela.. Tv vergisi su vergisi bu vergisi, bi de kirada oturdugumuz eve bile vergi oduyoruz..
Tabiki bazi avantajlari var, cocuk parasi gibi mesela.. 3 tane dogurup oturuyor cogu kadin. Kira yardimi falan var..
Ozlem cekmek cok zor. Hamilelikte, dogumda, hastalikta, ev kurarken.. Ailenin yaninda olmamasi cok zor.
Benim annem geldi dogumumda, ama hamileligimin ilk 3 ayini yatarak gecirdim. Kuru ekmek yiyordum resmen. Esinin ailesi asla oz aile gibi olmuyor..
Senin kardeslerin burdaymis, sicak geliyorsa gel ne diyim..

yazdiklarinin harfi harfine katiliyorum ozellikle hamilelik ve dogumdaki yasadiklarinin aynini bende yasadim ve esinin ailesi asla kendi ailen gibi olmuyor.ben onlari kendi ailem gibi tutuyordum ama oyle degilmis anladim ve kendimi geri cektim artik olmasi gerektigi gibi davraniyorum.

oykumasil, Fransaya alismak kolay degil heleki bizim gibi kendi ailenden kimse yoksa. senin abilerin ablalarin buradaymis belki daha kolay olur senin için bilemeyiz.bize kotu gelen sana iyi gelir belki.yasamadan bilemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…