Yaşam enerjimi Yok eden eşim

Minie0204

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
67
57
3
39
Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Fazlasıyla tepeme çıkardığımın farkındayım

Erkek milleti hep öyle sinir oluyorum. Bir iş yapılacaksa milyon kez söylemek gerekiyor. Bir dönem bankamatik kartım esimdeydi. Bende de kredi kartı vardı nakit çekip verirdi. Bir ara param bitmiş. Onda da yok. Para çek diyorum ha bugun ha yarın çekeceğim diyor da çekmiyor unutmuş. Merhaba sinir oldum ver bankamatiği param olmuyor bu ne la dedim. Öyle aldım. Para esirgediginden değil ama unutuyor mesela. Sifon bozuk yaptır diyorum yok. Kombi bozulur ara derim aramaz. En son bana düşüyor. Ev işine ben demesem el sürmez. Önceden sinir oluyordum şimdi direkt istiyorum. Hadi çocugu çişe götür. Yıka hadi oyuncakları toplayın. Hadi masayı kurun. Kendi akıl etmiyor açıkça da diyor aklıma gelmiyor diye. Ben de istiyorum açıkça. Tabi söylenmeden yavaş yavas. Yoksa benimki de alır eline telefonu hiç yerinden kalkmaz. Ay ne bileyim evlilik zor şey iş bilen adam da senin yaptığın işi beğenmez. Ben de dert yandım niye öyle oldu ya :KK64:

Hali yıkamayı siz arayın neden 3 aydır esinizin aramasını bekliyorsunuz cidden anlamadım numarası yoksa bulup arayabilirsiniz.
Hem çalışıp hem evin yükünü niye bu kadar üzerinize alıyorsunuz ben çalışmadığım halde eşim hem ev işinde hem çocuk bakımında bana destektir, hem yardım etmeyip hem sizden kusursuz performans beklemeye hakkı yok.
Ben burada gördüm çalışan kadınların maddi olarak bu kadar eslere bağımlı olduklarını, cebinizde para nasil kalmıyor anlamıyorum, ben calışmadığım halde maddi olarak calisan kadınların çoğundan cok daha özgürüm..
Evet esinizi tepenize cıkarmışsınız fazlasıyla kolay kolay da asagiya inmez o eş..

Son düzenleme:
Çalıştığı halde böyle muamele gören kadınlar için gerçekten çok üzülüyorum.Hem dışarının tüm yükü benim sırtımda Hem evin tüm yükü.Bu yetmez gibi kirlenen halımı halı yıkamacıya vermem memleket meselesi haline geliyor.Ben senin yerinde olsam maaşımın hepsini vermem.Çalışmadığım halde şu muamelenin hiçbirine maruz kalmadım.Neden kendinizi ezdiriyorsunuz.

keşke kendinize para ayırsanız maaşın sadece faturalarınız hariç hepsini göndermeniz neden gerekli ki? destek olmuyorsa neden köstek oluyor? eşiniz bencil her şeyim ayağıma gelsin ama eşim yorulsa da ses çıkarmasın kendi işini kendi yapsın beni bulaştırmasın istiyor. 13 yaş küçük kardeşim var babam işten eve geldiğinde evde biz olsak dahi alır onunla oynar ilgilenirdi. hatta bi ara ameliyat oldu o zaman dahi en azından çocukla ilgileniyim anneniz istediğini yapsın derdi.
kendinizi çok fazla ezdirmeyin madem size yardım etmiyor ortak ödemeler haricinde paranızı vermeyin..

Ya hanımefendi maaşınızı neden eşinize gönderiyorsunuz? Kaç yaşında bir evlat sahibi insan parasını yönetmeyi bilmiyor mu? Hem çalışıyorsunuz hem evin işleri sizde hem maddi olarak sömürülüyorsunuz.Bu modern köleliktir.Madem o kadar biliyor bir işin ucundan tutacak.Ben olsam önce kendi paramın idaresini elime alırdım.Evimin halısını bile yıkatırken bu kadar sorun yaşıyorsam neden çalışayım?

Maddi manevi sömürülüyorsun. Sen de çalışıyorsun o da. Maaşını veriyorsun evde çalışıyorsun ne anlıyorsun bu evlilikten. Hali senin şahsi ihtiyacın bile degil maaşın var ama buna harcayamamak dokunmuyor mu sana hiç?[/QUOTE
Sömürüldüğümün farkındayım ailem maaşımın tek kuruşuna bile dokunup istemedi Kafama göre harcıyordum şimdi ihtiyaçlarımı bile alamamak zoruma gidiyor

Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Çok üzüldüm sizin adınıza,ne güzel sömürülüyorsunuz.

Bence kendi ihtiyaçlarınız için bir bütçe ayırın maaşınızdan Yani bu ay halıları yıkatmaya vereceğim ve bu kadar tutuyor deyip kendinize ayırın Eşinizin vermesini beklemeyin. Ben de çalışırken Tüm paramı eşime verirdim ama maaşıma bir bölümünü saklardım yani her an benim elimde 300-500 TL gibi bir miktar kalırdı.
Evet Normalde verilmemesi gerekiyor ama bazı eşlere bunu anlatmak imkansız.

Erkek milleti hep öyle sinir oluyorum. Bir iş yapılacaksa milyon kez söylemek gerekiyor. Bir dönem bankamatik kartım esimdeydi. Bende de kredi kartı vardı nakit çekip verirdi. Bir ara param bitmiş. Onda da yok. Para çek diyorum ha bugun ha yarın çekeceğim diyor da çekmiyor unutmuş. Merhaba sinir oldum ver bankamatiği param olmuyor bu ne la dedim. Öyle aldım. Para esirgediginden değil ama unutuyor mesela. Sifon bozuk yaptır diyorum yok. Kombi bozulur ara derim aramaz. En son bana düşüyor. Ev işine ben demesem el sürmez. Önceden sinir oluyordum şimdi direkt istiyorum. Hadi çocugu çişe götür. Yıka hadi oyuncakları toplayın. Hadi masayı kurun. Kendi akıl etmiyor açıkça da diyor aklıma gelmiyor diye. Ben de istiyorum açıkça. Tabi söylenmeden yavaş yavas. Yoksa benimki de alır eline telefonu hiç yerinden kalkmaz. Ay ne bileyim evlilik zor şey iş bilen adam da senin yaptığın işi beğenmez. Ben de dert yandım niye öyle oldu ya :KK64:
Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor

Okuduklarım gerçek olamaz dumur oldum.
Çalışan bir kadın olarak evin tüm yükünü ve çoçuğunuzun bakımını tek başına üstlenmeniz
1. yanlış.
Maaşınızı alır almaz tamamını eşinize göndermeniz de 2.yanlış.
Çalışan bir kadın olarak kendinize özel harcama yapmayışınız ve eşinizi buna alıştırmanız ise en büyük yanlış.

Madem bu kadar maddi manevi her şeyi üstlendiniz, halıların yıkamaya gönderilmesini niye kocanızdan bekliyorsunuz?
Çevrenizde başka halı yıkayan firma yok mu?
Şart mı ille de telefon numarasını bilmediğiniz yere göndermeniz?
İnternet çağındayız, açın, bulun bir halı yıkamacı.

Eşiniz tepenize çoktan çıkmış, ordan inmesi zor.
Her şeyden önce merhametsiz ve düşüncesiz biri gibi geldi bana.
İnsiyatifi elinize alın, yoksa daha çok yaşarsınız bu tip olayları.
Bir de kendinize hakaret ettirmeyin.
Ne çirkin laflar söylemiş size.
Burnunu sürtmeden barışmayın sakın.

herşeyden önce kusuruma bakmayın ama çalışıp da parasını, kartını doğrudan kocasına veren sonra da sanki bir lutufmuş gibi kendi kazandığı paradan harçlık almayı bekleyen kadınları anlamıyorum. kira, kredi vs. ödenmesi gerekiyorsa bölüşüm yaparsınız ve ona göre ödeme yaparsınız. ne demek çalışıp kazandığınız parayı alıp eline vermek ya!

onun dışında eğer bir evde iki kişi yaşıyorsa o evin işi de evde yaşayan kişilerin görevidir. o evde yaşıyorsa eşinizin de bir zahmet işin ucundan tutması lazım. yaptığı/yapması gereken işler bir lütuf değil, zorunluluktur yani.

bana kalırsa ilk iş olarak maaşınız yatar yatmaz para göndermeyi bırakın. ödemeleri de aranızda paylaşın. böylece ne parasız kalırsınız ne de aman beyefendi halı yıkamayı arasın diye beklersiniz. (eşinizin tavrından "haklısın hayatım, sahiden çok pahalı" deyip halıyı kendiniz yıkamaya kalksanız gık çıkarmayacağını çıkarıyorum.)

onun dışında da ev işleri ile ilgili de alıp karşınıza konuşun. düzelirse ne ala (yine eşinizin tavrından konuşmanın bir işe yaramayacağını çıkarıyorum ama bir kere de olsa denemekten zarar gelmez).

baktınız konuşmak işe yaramayacak çamaşırlarını yıkamayı, göleklerini/pantalonlarını ütülemeyi hatta onun için yemek yapmayı bırakın (kendiniz için bir tabak hazırlayın ve bırakın ne hali varsa görsün.) madem "sizden birşey olmaz, onun için bittiniz" bir zahmet bir taraflarını kaldırsın da kendi pisliğini temizleyiversin beyzade!

Eğer eşiniz sizi öldükten sonra sırtına alıp cennete götürecekse, yaptıklarınız makul olabilir. Aksi takdirde, kendinize dünyada cehennemi yaşatıyorsunuz.
Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor
Sıkı bir cinnet zamanı gelmiş o zaman belli ki. Alıp karşınıza ciddi bir şekilde uyarma zamanı gelmiş. Ama ilk önce para işini halledin. Bütün maaşı saymayın eline sizin de canınız var. İstediğinizi yapamadiktan sonra çalışmanın ne manası var ki?

Back